GP: Betyg 4 - Drömshow med självförtroende

lena ph

Show

Lena Philipsson | Cirkus

 

– Min drömshow, 25 år som artist

Stockholm, torsdag.

Publik: Fullsatt och premiäruppklätt. Skrattade högst gjorde Magnus Härenstam. Varje gång.

Bäst: Nästa säsong.

Sämst: Autotune-biten i Idiot.

 

En del av recensionen från GP:

Efter Lena Philipssons dundrande rymdlandningsentré är hon hemma, hon visar var showskåpet ska stå. Hon gör det med moderna och riktigt pigga versioner av sina gamla låtar, hon gör det med den sköna nya singeln Nästa säsong, en stenhård Det gör ont, en Eminem-flirt i Lena Anthem och hon gör det med en Kraftwerk-blinkning i Agent 006. Men det är inte bara musiken och det fina bandet som gör Lena Philipssons drömshow till en succé. Bjuds det på dansnummer brukar jag gäspa nio gånger av tio, men här tillför dansarna något, som humor, tempo och energi.

Här har Lena, Calle Norlén, Ernst Billgren och Fredrik Benke Rydman förstått vikten av dynamik, av tempoväxlingar och variation. Men hela tiden är Lena Philipsson i centrum och som hon älskar det. Och eftersom det är en slags sammanfattning av hennes 25 år som artist blir det många nedslag i det förflutna, inte minst på bildskärmen ovanför scenen och i hennes underbart sköna mellansnack som verkligen för showen framåt. Samtidigt visar Lena att hon är väldigt mycket mer än nostalgi.

Men nu lyser Lena Philipsson av självförtroende och det är talande att hon avslutar med Jag ångrar ingenting. Klädd i en guldig kroppsstrumpa.

Popdrömmen: Vilken fantastisk show, Lena Philipsson!

lena ph

Men Lena öppnade otroligt starkt med en månlandning, astronauter och nya Christian Falk-låten Igen Och Igen. Efter att par efterföljande trevande nummer tog det sig och showen fortsatte i ett rasande tempo av klassiska låtar, bortglömda låtar och Oruplåtar. Det var en taggad Lena som stod på scen, som bjöd på sig själv med en självdistans som bara hon besitter.

 

Lena Philipsson är ju såklart stjärnan i showen, det är henne allt ska kretsa kring. Därför var det sköbnt att se att hon faktiskt också var med i den. Låter flummigt, men jag ska försöka förklara. Det kan lätt bli så att allt ljus hamnar på huvudpersonen som egentligen inte bidrar med någonting. Men i showen var Lena högst delaktig. Hon var med och dansade i många och stora nummer. Hon lämnade plats åt sina dansare och körsångerskor. Hon var ute och pratade med publiken. Hon flörtade med de inbitna Ph-fansen. Hon hade en sidekick. Det var inte bara en enmanshow. Det var en show.

Det finns mycket guldkorn som man skulle kunna plocka ut ur showen och berätta om och tänkte faktiskt ta en del. Vill du inte veta – så sluta läs nu.

 

Förutom Idiot och Nästa Säsong, spelade lena två nya låter – ”Igen och Igen” och ”Galen”. Båda med otroligt snygga nummer. Galen var regisserad kring två snurrande plattformar, med olika höjder där dansarna och Lena hoppade kors och tvärs mellan varandra. Otroligt snyggt.

 

En annan favorit var strippstångsnumret och det 4 meter höga mikrofonstativet som en assnygg kroppsstrumpeklädd Lena använde under Det Gör Ont. Och det nya snygga arr:et av Dansa i Neon som Lena i sann Kylie-anda framförde tillsammans med ett 50-tal dansande barn i rosa peruker.  Och fansen måste varit överlyckliga när Lena gjorde originalkoreografin till Kärleken är Evig.

 

Sen tyckte jag att det var otroligt vackert när hon sjöng min favoritlåt Månsken i Augusti sittandes på ett snurrande piano tillsammans med hela sin orkester. Och när hon drog drev med Carola, vars krogshow har premiär idag bara ett stenkast ifrån Cirkus. Klockrent. Det var hysteriskt kul och se ett ballerinanummer Lena gjorde och när hon inför hela publiken på mindre än ett par minuter målade ett självporträtt som hon sedan tävlade ut i publiken.

 

Nu känns det som att jag nämnt allt i hela showen, men det finns mycket mer än så! Tycker verkligen att den är värd att se. Inte minst för Bea Szenfelds snygga kostymer!

 

Läs hela inlägger på Popdrömmen

 


Vad tyckte bloggarna om Lena Philipsson Drömshow?

lena ph

Vad tyckte bloggarna om Lenas nya show? Här är några röster från nätet:

Nina Ect
Premiär igår på Lena PHs krogshow och jag minns att jag tänkte: om någon skulle falla en bomb på Cirkus ikväll så skulle det inte finnas någon melodifestival, inte några tv-program och inte några radio-program att göra imorgon - SÅ packat med celebriteter var det. Alla gillar Lena liksom.

Andra saker jag tänkte på: Herrejeflar så snygg hon är, provocerande snygg! Herrejeflar så snygga dansare från Bounce som var med, provocerande magrutor. Herrejeflar så avslappnat och skönt. Lena PH är nog få i den här genren som är bekväm, på riktigt bekväm, med att skämta om sig själv och bara vara. Bäst var hon i sneakers, svarta byxor och vitt linne - det behöver inte vara glitter hela tiden. Tur.


Theresia
Kom precis hem efter Lena Philipsson's 'Min drömshow' på Circus. Bättre än jag kunnat tro..
Är inget fan av henne, överhuvudtaget. Men, det var kvalitet rakt igenom.
Bra dans var det dessutom! Hängde en (vansinnigt snygg) man på en pinne (stabil pinne liksom) i bar överkropp framför mig..
då var det svårt att fokusera sig på sången, men annars var sånginsatsen väldigt bra den med.


Emmas Mode
Hon var så härligt avslappnad och humoristisk på scenen! Showen avslutade hon med Det gör ont framför en gigantisk mikrofon och Dansa i neon iklädd en kroppsstrumpa i spets, kvinnan har ju en kropp som en 18-åring! Vilken powerlady hon är den där Lena

Hannnilove

Idag var jag med min lillasyster och såg Lena Ph:s genrep på circus på djurgården. Det var verkligen jättebra. Underhållande på alla sätt och vis, med flera bra dansare och Lena själv är ju helt underbar. Så naturlig men samtidigt så självklar. Ja jag är bara lite avis på henne just nu haha.

Har du också sätt showen och bloggat om den? Kommentera inlägget och länka upp ditt inlägg så kommer det med på bloggen!

Mats Carlsson

Igår var jag och Magnus på premiären av Lena Ph's "Min Drömshow" på Cirkus. Jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar, jag kan ju alla de där klassiska Lena-låtarna från TV och radio och var och såg på Lena + Orup men har inte haft någon jättekoll på henne i övrigt. Men vilken show det var! Snygg scen, grymma dansare, humor och ett påkostat och sprakande finalnummer!

Anders, Qx.

Igår var det premiär för Lena Ph på Cirkus. Lena fyller 25 år som artist och firar med stort kalas och en ”drömshow”. Och det var fullt, festligt och fantastiskt på väldigt många sätt. Och den kvalificerar sig lätt till att få stämpeln ”det bögigaste du kan se i Stockholm just nu”. Lena är ju som hon är - hon är snygg, rolig (särskilt när hon pratar om att Carola uppträder i lokalen bredvid) och har ju en drös av hits i bagaget. Och i showen fick vi de allra flesta guldkornen. Kan inte komma på någon låt jag saknade direkt, och när de spelade min egen personliga favorit ”Månsken i augusti” blev det lägereldsmys i hela Cirkus!

Dessutom fick vi fyra nya låtar inklusive singeln ”Idiot”.
Men, det är inte enbart Lena och hennes låtar jag tar med mig hem från Cirkus. Det är framför allt dansarna och koreografin. Den är helt fantastisk. Vilka dansare! Och vilken fantastisk koreografi. Hatten av för Fredrik ”Benke” Rydman från dansgruppen Bounce som är ansvarig. Dansarna gör att hela showen och även Lenas gamla låtar skriker 2011 och det känns kul att gå på en konsert/show och få se något man aldrig sett förut. Och ta med sig något helt nytt hem, som t.ex. numret där dansarkillarna ”är på gym” eller dansar på strippstång, de var riktigt coolt koreograferade till ljudmattor och sköna beats.

Avslutningen med ”Dansa i neon” vill jag knappt nämna med risk för att avslöja för mycket. Men det är såååå mäktigt.
Jag har inte mycket att invända på i showen, mest detaljer, men jag hade tagit bort den sega frågesporten om Lena, speedat upp tempot lite samt strukit någon av de nya låtarna. Men det är också allt, för Lenas drömshow är en perfekt show för kompisgänget innan det är dags att gå ut. För det här är en 25-års fest som ger mersmak.

Aftonbladet: Betyg 3 - Lena Philipsson lyfter

Lena Philipsson lyfter

Lena Philipsson lyfter

lena ph

Lena Philipssons krogshow hettar till först mot slutet

Sista tredjedelen är så där lyxigt, läckert och knäckande bra som hela showen borde ha varit.

Fram till dess är det en konsert, avbruten av konstiga upptåg.

Det är tredje gången Lena Philipsson sätter upp en egen krogshow.

Ernst Billgren (scenografi, idé, koncept) är en makalös rävkonstnär, men betydligt svajigare inom andra kulturområden. Fredrik ”Benke” Rydman (regi, koreografi, idé, koncept) har med sin grupp BouncE gjort streetdance populärt. Ingen av dem känns som någon självklar samarbetspartner till Lena Philipsson, men kanske är det just därför de är det... eller inte.
Tjatig frågesport

Alldeles för länge känns denna jubileumsshow för mycket som en greatest hits-konsert med konstiga avbrott. Med stiliga män som dansar, mer eller mindre påklädda. Med Martin Redhe Nord som sidekick, mer tjatig stalker än trogen Lena Ph-beundrare. Med en tjatig frågesport om Lena, men den blir ytterst sällan självironiskt rolig.
Det avskalade lyfter

Så långt känns detta faktiskt sämre än både 1991 års ”Lena Ph 006” (knasigt sexigt och roligt) och 2001 års krogshow (rätt mycket samma låtar som nu, men mer hjärta och humor och bättre utnyttjande av filminslag).

Med ett mer avskalat parti, lyfter plötsligt showen.

När det inte finns några konstigheter att reta sig på, är det bara att njuta av det som ju egentligen funnits där hela tiden; Lenas innerliga röst, publikkontakt, starka melodier och, äntligen, vad som känns som mer spontan humor, när hon skojar skämtsamt elakt om Carola som (från och med i kväll) showar tvärs över gatan.
Lite creepy

Slutnumret är makalöst läckert, på ett lite creepy sätt. Extranumret blir till en kaxig ny ”Lena anthem”, fast det nu är en annan låt.

Lena Philipsson, Cirkus i Stockholm

Bäst: Akustiska versionen av ”Månsken i augusti”. Sämst: Tjatiga ”Idiot” är klart sämst av fyra nya låtar. Fråga: Varför fortsätter hon förneka sin första genombrottslåt, fräcka popdängan ”Boy”? Showen framförs till och med 17 december.

Källa

Aftonbladet Mobil hade undersökningen  - vem är bäst, Carola eller Lena Ph - resultatet blev att Lena fick ca 74% av rösterna - ca 10 000 hade röstat.

Msn: Vem klär bäst i kroppsstrumpa?

lena phlena phlena phlena phlena ph
Igår hade Lena PH premiär för sitt 25-årsjubileum som artist. Där överraskade hon med en kroppsstrumpa. Men det var inte första gången den klev upp på en scen.
Det krävs en hel del mod för att visa upp sig för svenska folket - endast i kroppsstrumpa!

Både Lena PH och Josefin Crafoord är kända för galna energi och utstrålning som ofta för dem utanför de svenska ramarna. Vi gissar att det ligger en hög dos av träning och självsäkerhet under denna kroppsstumpa.

Se bildsspelet, och avgör vem du tycker klär bäst i en slimmad kroppsstrumpa! Rösta här

Expressen - Betyg 4! Lena Philipsson är värd alla applåder

lena ph

 

lena ph


Betyg 4 av 5

Efter 25 år i branschen firar Lena Philipsson sig själv på det enda sätt hon kan.
Med dunder och brak.
Med en häftig show fylld med hits och humor.


Hon slog ju igenom just så - med dunder och brak, i hemsydd kavaj i den Melodifestival som faktiskt hölls på Cirkus. Med "Kärleken är evig".
Året var 1986, men det kunde lika gärna ha varit på 800-talet. Det känns som en evighet sedan, något som understryks av rikligt med pinsamma klipp från de dagar som flytt.
Lena Philipsson bryr sig inte ens om att knyta ihop då med nu. Hon baxar i stället den välbekanta historien framåt, genom att låta de gamla, stundtals småtöntiga, hitsen få ett nytt modernt sound. Det påminner både om klubbturnén som följde efter schlagervinsten i en kombo långköraren hon gjorde med Orup, men Lenas "Drömshow" flyttar ändå fram positionerna några steg ytterligare.

Hennes avslappnade nonchalans och charmiga självdistans bär showen både under och mellan låtarna. Publiken får en schlagerdiva i sitt rätta element, i ett slags koncentrat av Lena Philipssons långa men brokiga karriär.

"Månsken i augusti" låter som en utmanare till tidernas bästa dansbandslåt, "Det gör ont" är briljant med sitt ironiska mikrofonstativ - år 2011 är det fyra meter högt - och "Dansa i neon" är Kylie i kvadrat med - 40?, 50? - extra dansare på scen och ett elegant uppdaterat Donna Summer-beat.

Det låter väldigt bra. Dessutom är det ofta roligt. Som när hon driver med Carolas krogshow, som har premiär i kväll ett stenkast från Cirkus, när hon dansar elastisk balett och berättar historien om hur hon blev Zimbabwes pouläraste t-shirt-tryck.
Det är en ambitiös show värd alla applåder, det är bara att gratulera jubilaren.

Så bra var Lena Philipssons "Drömshow"

Hitsen - Betyg 4


Allt från de tidiga schlagerdängorna "Kärleken är evig", "Om igen" och "Dansa i neon" i ny kostym till det pärlband av Orup-refränger som följde på "Det gör ont". Via en del rätt anonyma milstolpar, typ "Talking in your sleep".

Snacket - Betyg 4


Manus i sig är sannerligen ingen sensation - det är rentav buskis på sina ställen. Men det blir roligt ändå. All rutin från programledarskap och tidigare krogshower har gett Lena Philipsson en sällsynt tajming.

Kläderna - Betyg 3


Vad ska man säga? Funktionella? Ph skojar med sina gamla outfits fast skillnaden mot de nya är inte enorm. Men den kroppsstrumpa Bea Szenfeld designat åt stjärnan för "Det gör ont" är 100 procent klubblyx.

Scenografi - Betyg 3


Ernst Billgrens scen - nybyggd mitt på Cirkus-golvet - snurrar snyggt. När den inte åker upp och ner. Showens inledande månlandning är häpnadsväckande. Sedan förpassas kulisserna till kulissen.

Bandet - Betyg 4


Dj Sleepy låter Kraftwerks "The Robots" bilda beat till "006"! Och spinner Beyonce och Eminem! Allt är inte lika vågat, men bandet - och de rutinerade körtjejerna - borstar bort dammet från Lenas mest äppelkäcka hits.

Bäst: Det enorma mickstativet i den fortfarande rätt så enorma "Det gör ont".
Sämst: Kvällens fråge- sport - med plojtrivia om Lena - är alldeles för utdragen.
Fråga: Spolade Lena sin sidekick (Martin Redhe Nord) mitt under showens gång? Det kändes så.
Publik: 1 200.

Källa

Finest.se - vimmelbilder

phlena phlena ph


Finest.se har över 50 vimmelbilder från premiären av Lena Philipsson:s premiär show, kolla in alla kändisarna här

Se även mingelbilder från Stureplan.se här
Se mingelbilder på Msn.com här

Lena Ph:s "Nästa säsong" utmanar på webblistan Labyrint Topp 20

lena ph

Lena Philipssons senaste singel utmanar nu på Labyrint Topp 20 - Rösta på henne och dina andra favoriter här
Lyssna på alla låtarna på Labyrint listan via Spotify här

Lyssna på Nästa säsong på Spotify här
Köp "download" av låten på CDON här
Köp "download" av låten på iTunes här (9kr)
Köp "download" av låten på Musikshoppen härÖver 100 youtube klipps med Lena Philipsson - samlat på ett ställe, kolla in Lena Ph kanalen på YouTube här!

Lena PH & Carola: Schlagerdrottningar på varsin krogscen

lena ph carola

Två folkkära schlagerdrottningar, två uppmärksammade comebacker - med två olika spår.
Det är dags för Lena Philipsson och Carola Häggkvist att kliva på ­scenen igen.
I kväll är det premiär för Lenas show, i morgon är det dags för Carola.


"Jag tackar Gud".
Klockan närmade sig halv elva, den 26:e februari 1983, och i strålkastarljuset på Palladium i Malmö stod Carola Häggkvist, 16 år, som överlägsen vinnare av schlager-SM. Samtliga jurygrupper hade gett "Främling" full pott. Över sex miljoner tittare, bland dem en viss Vetlandatjej, bevittnade det mest klassiska genombrottet - och tacktalet - i modern tv-historia.
Tre år senare gjorde Lena Philipsson entré i samma tävling. Lena nådde bara en andraplats på Cirkus i Stockholm med "Kärleken är evig" - skriven av Per Gessle och Torgny Söderberg - men fick ändå ett gigantiskt genombrott. I kläder hon designat själv hemma vid symaskinen.
Melodifestivalen var språngbrädan

I dag är Carola Häggkvist och Lena Philipsson två odiskutabla schlagerdrottningar. Man kan till och med säga att de format den moderna schlagertävlingen. Sedan Melodifestivalen gick från svartvit till färg har bara två andra sångerskor, Kikki Danielsson (nio starter, två vinster) och Charlotte Perrelli (två starter - två vinster), meriter som kan mäta sig med Carolas och Lena Ph:s meriter.
Att de nu, under samma vecka och endast 250 meter från varandra har premiär för var sin krogshow är förstås anmärkningsvärt. Även om tajmingen är en slump.
Egentligen är olikheterna mellan Carola och Lena Ph minst lika många som likheterna. Deras musikaliska släktskap finns bevarade i arkivet hos Bert Karlssons skivbolag Mariann, men i dag är det i princip obefintligt.
Bättre än någonsin

Då har ändå båda divorna använt Melodifestivalen som en språngbräda för var sin comeback under 2000-talet.
2004, efter 16 års frånvaro, ställde Lena Ph återigen upp i schlagern. Vid sin sida i green room hade hon denna gång Orup. Resultatet: bättre än någonsin.
Lena Ph misstog mikrofonstativet för en strippstång och "Det gör ont" vann Melodifestivalen i utklassningsstil. Paret fortsatte samarbetet med flera plattor och en krogshow som blev publiksuccé innan den blev en utsåld turné.
Blev inte den nystart hon önskat

Carola valde att göra comeback efter 15 års äventyr som tagit henne allt längre från den person som slog igenom i Melodifestivalen. När "Carola" sjöng "Evighet" 2006 hade hon spelat i "Sound of music", spelat in ett gospelalbum, flera kristna skivor och firat jul i Betlehem. Bland annat. "Evighet" vann hela tjottaballongen och "Invincible" slutade, precis som Lena Philipssons "It hurts", topp fem i Eurovision.
Men för Carola innebar Melodifestivalen ändå inte samma nystart som för Lena Ph. Året därpå blev en snopen Carola ignorerad av segrarna The Ark när hon skulle dela ut vandringspriset "Sångfågeln" i Melodifestivalens direktsändning. 2008 tänkte Carola fira 25 år som artist, men deltagandet i schlager-SM blev en flopp. Duetten "One love", med Andreas Johnson, blev utslagen i "Andra chansen" och i det utdragna kaoset som följde ställdes jubileums­turnén in helt.
Båda artisterna deltar i tv

Frågan är om Carola landat efter den turbulensen. Hon har vägrat popplatta sedan 2006, och i stället gett ut ytter­ligare två julskivor i "Betlehem"-serien samt coveralbumet med Elvis Presley- och Barbra Streisand-låtar.
Carola har inte gett upp planerna på en popcomeback, men har inget konkret att presentera. Närmaste uppdraget efter krogshowen är i stället att vara "coach" i nya talangsåpan "The voice", där hon delar uppdraget med Ola Salo, Petter och Magnus Uggla.
Lena Philipsson är redan på gång. Den 30:e november kommer nya albumet, där hon sam­arbetat med kolleger som Andreas Kleerup, Veronica Maggio och Mauro Scocco.
Men först kommer även Lena att synas i tv, som en av artisterna i "Så mycket bättre", tillsammans med bland andra krogshowaktuelle (schlagervinnaren) Tomas Ledin.
Det verkar helt enkelt som om Lena Ph ligger steget före Carola just nu.
I kväll är det premiär för "Min drömshow - 25 år som artist".
I morgon är det dags för Carolas krogshow "Elvis, Barbra och jag".

Källa

Bilder från Lena Philipsson:s DrömShow

Lena PH

Lena PH

Lena PH

Lena PH

Lena PH

Ett smakprov på Lena Ph:s nya show!

Ikväll är det premiär för Lena Philipsson:s Drömshow

lena ph

lena ph

Då var det dags, efter många rep, några inför publik, är det då dax för Premiären för Lena Ph:s Drömshow - 25 år som Artist.

Recensioner kommer läggas upp när de publiceras.

Skall du gå på showen på Cirkus i Stockholm?

3 timmar av Lena PH hits - lyssna här på Spotify

Uppdaterat:

mattan

Röda är mattan utrullad, folk minglar i restaurangen, om 50 minuter börjar det. Premiär! // Lena Ph på Facebook

Lena PH fokuserar på sin drömshow

ph

Av TT Spektra. Publicerad 2011-09-27
Lena Philipsson är högaktuell i höst, på scen, i tv och med en ny skiva. Men just nu fokuserar hon på en enda sak - sin egen drömshow på Cirkus i Stockholm.

Lena Philipsson har jobbat mer än vanligt under våren och sommaren. Hon har känt sig stressad. Men nu kommer resultatet.

På torsdag är det premiär för "Min drömshow" på Cirkus.

Lena Philipsson har premiärnerver.

 

-Det har jag alltid. Hur rutinerad man än är så känns det att det är på allvar. Jag hoppas det går bra och att publiken gillar det, men det är sådant som man inte kan styra över, säger hon.

Firar 25 år som artist

Tankarna kring showen föddes redan för ett och ett halvt år sedan. Lena Philipsson har arbetat tillsammans med konstnären Ernst Billgren och koreografen Fredrik "Benke" Rydman för att förverkliga en drömshow som dessutom sammanfaller med sångerskans 25-årsjubileum som artist.

-Ernst har varit idéspruta och scenograf. "Benke" har gjort det största jobbet som koreograf och regissör. Han har en ganska hög ambitionsnivå så det är mycket koreografi. Men jag är en sådan som lägger mig i allt. Det är svårt att säga till mig vad jag ska göra, säger Lena Philipsson och lutar sig bestämt tillbaka i fåtöljen.

Spelar säkert

 

Efter 25 år i branschen vet hon var hon är bra på och vad hon inte behärskar.

-Jag är en sån som spelar safe hela tiden. Det låter kanske konstigt att säga att jag spelar säkert, nu när jag ska stå på Cirkus. Men det ingår på något sätt i mitt jobb att ta risker. Då måste man också våga ställa sig på scenen och göra en premiär. Premiärögonblicket är ingenting som jag tycker om, men ibland måste man sticka ut näsan.

Det är inte heller ett sammanträffande att Lena Philipsson är aktuell på flera håll i höst.

I november kommer ett nytt album och under hösten kan vi se den Vetlanda-bördiga sångerskan i SVT:s "Gäster med gester".

Senare i höst är hon en av artisterna i "Så mycket bättre" i TV 4.

 

-Om vi ska prata business så ville jag självklart optimera för showen. Då tänkte jag att det var lika bra att jobba inför det och jag fick roliga förfrågningar. Jag kände också att jag ville ha med ett par nya låtar på scen och så föddes tanken på skivan, säger hon.

Nya samarbetspartners

Två låtar är skrivna av Christian Falk och den nysläppta singeln "Nästa säsong" av Björn Olsson som tidigare producerat bland annat Håkan Hellström. Men den ännu namnlösa skivan vill Lena Philipsson helst inte prata om. Den är - tillfälligt - bortprioriterad.

-Vi får se vad det blir. Skivan är den grejen som fått vänta för att det varit mycket annat som krävt tid, och nu hinner jag inte tänka på den alls. Den kommer när jag den kommer, men ambitionen är i november, säger hon.

Men att hitta nya musikaliska kolleger efter det mångåriga samarbetet med Orup har tagit tid.

 

-I vissa fall vet man precis vad man vill och andra gånger måste man pröva sig fram. Så har det varit med den här skivan. Det har varit många namn som fladdrat förbi, så det har varit en liten procedur. Men vi har ändå hittat bra bitar som jag tycker väldigt mycket om. Källa


Rosabandet finns ute nu

lena ph rosa band
lena ph rosa band

"Rosa Bandet handlar om att bry sig om. Och vad kan symbolisera det bättre än en omfamning?
Vi lät bandets korsande ändar bli till två armar som håller om någon,
en gest av värme och omtanke. Det kändes också naturligt att göra en manlig och en kvinnlig variant,
för att påvisa att bröstcancer är något som angår alla.
Som en liten bonus har vi utformat banden till en rosa minikollektion med sex olika mönster.
Våra hjärtan klappar ju lite extra för mode.

Köp ett rosa band!
Cancerfondens rosa band kostar 25 kronor, varav 23 kronor går till kampen mot bröstcancer.*

Finns även ett iPhone skal!
lena ph iphone

The Phone House stödjer kampen mot bröstcanser,
med ett specialtillverkat skal, i begränsad upplaga.

Mönstret är designat av Lena Philipsson och Per Holknekt.
Priset 179kr var av 80kr går till Canserfonen.


Läs mer här

Bilder från genrepet av Lena PH:s Drömshow!

lena philipsson

lena philipsson

lena philipsson

lena philipsson

lena philipsson

lena philipsson lena philipsson

Här kommer ännu mer rep-bilder från Lena Philipssons nya show!

Källa

Rep-bilder från Lena Philipssons nya show! Vinn biljetter

lena philipsson

lena philipsson

lena philipsson

Lena Philipsson repar sin nya show inför publik! Är du taggad att kolla in showen

Aftonbladet har även en liten tävling, där du kan vinna biljetter:

På torsdag har Lena PH premiär på sin krogshow på Cirkus i Stockholm. Nu kan du vinna en biljett till dig och en vän till onsdagens (28/9) genrep! Maila ditt svar på frågan nedan till nina.johansson@aftonbladet.se senast tisdag klockan 00:00. Skriv Lena PH i ämnesraden.

Fråga: Var kommer Lena PH från?

1. Vislanda
X. Vetlanda
2. Vittsjö

Lycka till!

Källa


Premiär i veckan: Lena Philipsson:s Drömshow - 25 år som artist!

lena ph

Lena Philipsson firar 25 år som artist och bjuder in till sitt livs drömshow på Cirkus i höst - en häpnadsväckande show där vad som helst kan hända! Tillsammans med dansare, musiker och körsångare tar Lena med oss på en fantastisk drömresa genom sin karriär där hennes egna hits blandas med tolkningar av andra artisters låtar och galna överraskningar.

Lena slog igenom i en gul paljettkavaj med Kärleken är evig 1986. Låten kom på andra plats i Melodifestivalen som sändes från Cirkus i Stockholm. 25 år senare har Lena Philipsson uppnått det mesta som går att uppnå som artist i Sverige. Hon har gjort succé med krogshower som Lena PH 006 och Lena+Orup, varit programledare för Melodifestivalen tre gånger och 2004 vann hon själv tävlingen med Det gör ont.

Den 29 september är Lena Philipsson tillbaka på samma scen där allt började. Inför höstens show har Cirkus byggts om, scenen är placerad mitt bland publiken så att vi ska få komma ännu närmare Lena och vara med i hennes skruvade fantasivärld.

För regi och koreografi står Fredrik "Benke" Rydman från dansgruppen Bounce. Scenograf är konstnären Ernst Billgren. Text Calle Norlén och kostym av modedesignern Bea Szelfeld.


Lena Philipsson - Min Drömshow på Cirkus
Side kick: Martin Redhe Nord
Dansare: David Dalmo, Joe Jobe och Piotr Giro
Kör: Caroline Jönsson och Marie Nordmark Sjöström
DJ:  Patrik "Sleepy" Elofsson
Musiker: Jakob Birgersson, Nils Wallfält, Petter Bergander och Jerker Eklund

Koreografi och regi: Fredrik "Benke" Rydman
Scenografi: Ernst Billgren
Kostym: Bea Szenfeld
Text: Calle Norlén

Showen är cirka 1 timme och 40 minuter lång, ingen paus.

Scenen är placerad som en cirkel mitt
på parketten och showen spelas "in the round", alltså i 360 grader.

BILJETTPRISER
Parkett, loger, nedre mittläktare samt sidoläktare - 635 kr
Övre läktare - 530 kr
Sidosidoläktare - 425 kr
Delvis skymd sikt - 400 kr

Alla priser är inkl moms och serviceavgift
Ett begränsat antal reducerade biljetter finns för pensionär samt student.

Köp din biljett här

Källa

E-Type: "Vi är som en riktig familj"

e-type

Som en riktig familj. Så beskriver artisten Martin "E-Type" Eriksson, 46, det nya "Så mycket bättre"-gänget.

Enligt den långhåriga eurodancestjärnan hittade årets deltagare snabbt sina roller, när de möttes på Gotland inför den nya säsongen av TV4-succén som startar i oktober.
"Ledin är pappan"

- Tomas Ledin är pappan i gänget, och Eva Dahlgren är mamman. De är så lugna, trygga personer. De har varit med länge och man kan inte få dem att göra något som de inte vill, säger han till Extra.
Tonåringarna i den nya familjen är Jason "Timbuktu" Diaktié, 36, och Laleh Pourkarim, 29.
- De är lite rebelliska. Jason gör som han vill, han har sina väldigt starka åsikter. Och Laleh är en härlig, spejsad människa, säger E-Type.
"Alla de sorter"

Han själv, Lena Philipsson, 45, och Mikael Wiehe, 65, är i sin tur de äldre syskonen, som redan lämnat boet.
- Vi är av alla de sorter, vi kommer från väldigt olika hörn. Det är roligt, säger E-Type.

Källa

"En halsinfektion gjorde att hon inte kunde sjunga" - Lena Ph ställde in

lena ph

I onsdags tvingades sångerskan ställa in en publik repetition på grund av halsproblem.
- En halsinfektion gjorde att hon inte kunde sjunga, säger Jonas Georgsson på konsert- arrangören Blixten & Co
Lena Philipssons förberedelser inför "Min drömshow" störs.
I onsdags tvingades sångerskan ställa in en publik repetition på grund av halsproblem.
- En halsinfektion gjorde att hon inte kunde sjunga, säger Jonas Georgsson på konsert- arrangören Blixten & Co.
Den 29 september har Lena Philipsson, 45, premiär för "Min drömshow" på Cirkus i Stockholm. Men förberedelserna kunde varit bättre.
I onsdags tvingades stjärnan ställa in en repetition inför publik på grund av hals­problem. Även fredagens genrep var svårgenomfört.
- Hon hade en halsinfektion som gjorde att hon inte kunde sjunga. Hon var också krasslig i fredags, men kunde genomföra en publikrepetition, säger Jonas Georgsson på Blixten & Co.
På bättringsvägen

Rösten ska dock vara på bättringsvägen, menar han.
- Det är ingenting allvarligt utan många människor på samma plats bär på mycket höstbaciller, säger han.
Lena Philipsson firar 25 år som artist i år och sätter upp showen tillsammans med dansare, musiker och körsångare för att fira.
Såväl hennes egna hits som andra kända låter kommer att framföras av sångerskan.
- Jag tror att det blir festligt, har Lena Philipsson tidigare sagt om showen.

Läs mer här

ALLTID AKTUELLA LENA PH

lena ph

ÅHLENS:

Lena PH är hetare än någonsin. I höst är hon aktuell med skivsläpp, krogshow och tv-serie. Vi tog oss en pratstund med henne om mode, nya skivan och hur hon kan se så oförskämt fräsch ut.

Vilken spännande höst du har framför dig!  Den 29 september är du tillbaka där allt började – på Cirkus i Stockholm. På vilket sätt skiljer sig den här showen från dina tidigare?
En stor skillnad är att scenen är placerad mitt i salongen, vilket ger en helt annan kontaktyta med publiken. Sedan jobbar jag med två inspirerande kreatörer, nämligen Ernst Billgren och Benke från dansgruppen Bounce. 

Spännande! Vad är det sista du gör innan du går ut på scenen?
Skakar med benen, gör en åkerbrasa typ, snurrar med armar, tänjer. I det läget pratar jag inte så mycket.. 

Vilka är dina bästa stylingtips när du klär dig för att gå ut på scenen?
Att inte ta på sig något som hindrar dig från allt du ska kunna göra på scen. Inte för höga klackar och gärna töjbara kläder. 

Du har alltid haft din personliga stil när det gäller kläder. Hur har den förändrats genom åren och var shoppar du helst?
Jag köper mer dyrt nu än förut, mer kända märken. Men jag är också en glad kund på billigare ställen när det gäller mina privata kläder. 

Du släpper nytt album i höst, berätta lite om det!

Det är ett album fyllt med nya spännande samarbeten med personer jag inte jobbat med tidigare. 

Sen blir det TV också. Vem av deltagarna i ”Så mycket bättre” ser du mest fram emot att få tolka? Eller bli tolkad av?
E-type känns kul att tolka! Det ska bli intressant att höra Timbaktu tolka mig.

Lena, du ser oförskämt fräsch ut, trots att du fyllt 45 år. Någon hemlighet du vill dela med dig av?
Bra gener! Och kanske det faktum att jag har det jobb jag har, man håller sig alert på ett annat sätt tror jag, man tvingas utvärdera sitt utseende. 

Om du har 5 minuter på att göra dig i ordning – vad gör du?
Consealer, markerar ögonbrynen, brun ögonskugga runt ögat, mascara och rouge - ja jag hinner det på 5 min.

Stort lycka till med allt i höst Lena!


Vilken låt gillar du mest på Fantasy?

lena ph fantasyfantasy
Då har Lenaphilipsson.com:s omröstningar kommit fram till danspop plattan "Fantasy" - som kunde blivit en hit i England, om man nu hade släppt den här. För Sverige var den för modern och udda.

FANTASY (1993)


Lena Philipsson blir Lena Philipson (med ett s), när hon åker över till England och spelar in sitt sjätte album Fantasy, där hon jobbar tillsammans med Band Of Gypsies.


Förutom titelspåret Fantasy, släpps Baby Baby Love och Give me Your Love som singlar. På albumets sjätte spår gör Lena en upptempo cover på Berlin´s megahit "Take my breath away".

 

Albumet blir dock inte någon kommersiell framgång efter hennes storsäljande album från 1989 och 1991.

1) Sensuality
2) Fantasy
3) Baby baby love
4) I'll be with you
5) Love is just a game
6) Take my breath away
7) Take heart
8) For the love of you
9) Give me your love
10) Make it right

Rösta på DIN favorit härDansarna i Lena Philipsson:s Drömshow

Dansarna Joe, Piotr och David backar upp Lenas

Dansarna Joe, Piotr och David backar upp Lenas "Min Drömshow"
under regi och koreografi av Fredrik "Benke" Rydman.

Från LenaPhilipsson.com:

Joe Jobe
Efter att ha dansat streetdance i flera år under uppväxten i Kista och Nacka, fick han som 16-åring plötsligt för sig att söka till en balettskola,
intresserad av en annan typ av träning.

Han gick vidare och kom in på Kungliga svenska balettakademin men slutade efter bara en termin. Slutade helt. Han tog inte ett danssteg på två år.

 

Bounce blev ett faktum, när telefonen ringde i receptionen på den dansskola Joe jobbade extra på, där han även övertalades att hänga på, då det upptäcktes att han hade hållit på med dans-stilen "Lockin'.

 

Joe har gjort rollen som Tyrone i Fame - the musical, och dansat i MTV Europe Music Awars, Ricky Martin.

 


Piotr Giro (Piotr Torzawa-Giro)
Piotr Giro skådespelare, dansare och koreograf. Född i Wałbrzych, Polen,blev färdigutbildad dansare på Kungliga Svenska Balettskolans moderna inriktning 1996. Han har arbetat och turnerat världen runt med utländska dansteaterkompanier, bland annat Batsheva Dance Company.

 

Piotr slog igenom när han spelade titelrollen i Romeo och Julia på ramaten/Elverket, ett samarbete med Cirkus Cirkör.
I filmatiseringen av Keillers Park fick han stor uppmärksamhet när han spelade en av huvudrollerna som homosexuell.

 

David Dalmo
Började som idrottsman, innebandyspelare i div II och ett år på Bosön för att bli gymnastiklärare innan det blev dans på heltid.

 

David började dansa som tolvåring och började sin karriär som tävlingsdansare i Lindy Hop där han nått stora framgångar med bland annat 3 SM-guld och 1 VM-guld.

David har jobbat som dansare och koreograf i olika sammanhang sedan 1998, bla har han varit med i musikalerna, Chorus Line på Göteborgsoperan, West Side Story i Dalhalla, weet Charity på Intiman.


Han har också Koreograferat i So You Think You Can Dance Scandinavia samt hjälpte han till med dansutbildning i Fame Factory (tv3).

Är en av grundarna till dansgruppen BouncE Streetdance Company.

 

BouncE Streetdance Company var Sveriges mest framgångsrika danskompani genom tiderna som startades 1997, gruppen upplöstes i april 2010.
Bounce har röjt ny mark för Streetdans som scenisk konstform.


Så tycker Scandipop om Lena Philipsson: ‘Nästa Säsong’

lena ph


Så här skriver ScandiPop om Lenas nya singel:

Lena Philipsson is back with a brand new single (always an occasion, in our world!). ‘Tis the follow up to February’s ‘Idiot’, ’tis released in Sweden on September 21st (the same week as two of her high profile contemporaries Agnes and Velvet), and ’tis titled ‘Nästa Säsong’ (which translates as ‘Next Season’).

Let’s get this bit out of the way first of all – it’s not quite what we wanted from her. By that we mean it’s not the ‘Lena Anthem’, ‘Det Gör Ont’, or ‘Jag Ångrar Ingenting’ that we were hoping for. In fact, on paper, it’s pretty much the worst case scenario in terms of what could have been released by the great Lena Philipsson. Mid-tempo, guitar driven balladry that’s been written by a man who normally writes for Håkan Hallström (Björn Olsson) and a gent who has produced for Anna Järvinen (Mattias Glavå).

HOWEVER,

While it’s not exactly what we thought we wanted from her, we’ve found herself once again mightily impressed by The Ph. Because she has managed to turn what we shouldn’t have liked (on paper) into something that we absolutely love. And on first listen, at that. It’s an absolute stunner of a song. So beautiful. It’s that chorus that gets us. It has an elegance that forces it to stop just short of turning into the full blown epic that it can be, that it could be. And it’s that calculated control that makes us, the listener, fall hopelessly for it.

She’s turned what could have been the very wrong turn for her, into a very right turn musically. And she’s making us long for that album even more than ever now.

That album, still untitled, is going to include contributions from Kleerup, Vanessa Falk, Christian Falk, Veronica Maggio, Kaah, Dungen, Mauro Scocco and Markus Krunegård. And it’s out on November 30th.

Källa


Lyssna på hela Nästa Säsong av Lena Philipsson här!Lena Philipsson nya singel är här - köp den!

Den finns nu även på Spotify här

Uppdaterat:
lena ph

Köp den på iTunes här och CDON här

Lena Ph:s Drömshow: Provspelning inför publik på Onsdag

lena ph

Söndagseftermiddagen spenderades hemma hos Calle. -Finslipningar på manuset, på onsdag har vi första provföreställningen för publik :)

Följ Lena på Facebook här
Se Gäster med Gester med Lena här

Expressen: Lena Ph:s indieliv efter Orup

lena ph minus orup

Lena Minus Orup

Lena Philipsson Kaah Veronica Maggio, Christian och Vanessa Falk, Kleerup, Dungen, Mauro Scocco och Markus Krunegård.

Låtskrivare 2011 till Lena Philipsson, Kaah, Veronica Maggio, Christian och Vanessa Falk, Kleerup, Dungen, Mauro Scocco och Markus Krunegård.

Anders Nunstedt:
POP. Lena Philipsson och Orup hann uträtta en hel del innan uppbrottet. De skrev låtar, satte ihop en show och turnerade tillsammans.
I våras kom singeln ”Idiot”*. Det var väl inget fel på den, men det var ingen jätteskillnad mot det discospår som hon redan fått ihop bättre tillsammans med Orup.
Med en ny soloshow bara någon dryg vecka bort passar schlagervinnaren att visa upp, som det heter, en ny sida av sig själv. Nya singeln (släpps 21 september) heter ”Nästa säsong”. Lyssna här, så får ni höra ett kort smakprov.
Låten är skriven av Kaah och Björn Olsson, som tidigare skrivit med artister som Håkan Hellström och Soundtrack Of Our Lives. Som producent återfinns Mattias Glavå som producerat bland annat Anna Järvinen och Broder Daniel. Bland de kolleger som bidragit till det nya album som släpps i november finns Veronica Maggio, Christian och Vanessa Falk, Kleerup, Dungen, Mauro Scocco och Markus Krunegård.
Ser ju väldigt intressant ut.

Metro: Strålkastarna åter på Lena PhilipssonLena Philipsson har tagit hjälp av konstnären Ernst Billgren och koreografen Fredrik ”Benke” Rydman när hon nu sätter upp ”Min drömshow” på Cirkus i Stockholm.

Lena Philipsson har tagit hjälp av konstnären Ernst Billgren och koreografen Fredrik ”Benke” Rydman när hon nu sätter upp ”Min drömshow” på Cirkus i Stockholm. Foto: Urban Brådhe

Strålkastarna åter på Lena Philipsson

Folkkär schlagerdominant och krogshowsdrottning 25 år i branschen – nu jubilerar Lena Philipsson med ”Min drömshow” på Cirkus i Stockholm. Lena: Vill inte att det ska vara så prydligt.

Att träffa Lena Philipsson 2011 är som att möta en sober filmstjärna från en svunnen tid. En Greta Garbo-figur. Klädd helt i svart och i stora pilotglasögon glider hon in i den hotellbar på öfre Östermalm där vi bestämt träff. De hemsydda kreationerna är lagda på hyllan och fram träder en mer lågmäld stjärna.
– Jag har utvecklats mycket de senaste tio åren, blivit mer självsäker och avslappnad. Det är en ganska viktig förändring som skett gradvis och som kanske också är rätt naturlig. Allt det här märks på scen, jag vågar ta bort det som inte är jag och håller inte upp någon fasad längre.

I en gul paljettkavaj slog Maria Magdalena Filipsson, som hon egentligen heter, igenom med  ”Kärleken är evig” 1986. Låten, som Per Gessle skrev, hamnade på andra plats i Melodfiestvialen som direktsändes från Cirkus.

Den 29 september är hon tillbaka på samma scen där allt började. Konstnären Ernst Billgren och koreografen Fredrik ”Benke” Rydman har varit med och format showen.
– Jag skickade ut en förfrågan till Ernst eftersom jag ville arbeta med ett nytt namn och med någon som vanligtvis inte brukar synas i den här typen av sammanhang. Han är en idéspruta som ofta kommer med annorlunda idéer.

Ernst Billgren har bland annat varit inblandad i scenografin och med bildspråket i stort, berättar Lena.
– Han kläckte till exempel ur sig att han ville ha med fluortanter, vilket jag nappade på direkt. Han har bidragit med många sådana lite knasiga idéer.

Inför höstens föreställning har Cirkus byggts om. Scenen, som delvis är rund, har placerats mitt bland publiken.
– Det ska bli en utmaning att inte stå vid en scenkant. Jag känner mig ganska modig på det sättet och jag är övertygad om att det kommer att påverka föreställningen. Sitter man direkt i knäet på publiken så blir det inte samma distans. Jag vill helt enkelt inte att det ska vara så jäkla prydligt den här gången


Favorit låt på A Womans Gotta Do What A Womans Gotta Do?

a womans gotta do what a womans gotta do lena ph

006 lena ph

Nästa omröstning på LenaPhilipsson.com 'r här, välj denna gång din favorit på "006"-plattan:

A WOMAN'S GOTTA DO WHAT A WOMAN'S GOTTA DO (1991)

 

I April 1991 släppte Lena detta konceptalbum, och Lena går in i rollen som Agent 006. Varje albumspår är ett kapitel ur historien om Agrent 006, där den röda tråden handlar om jämlikheten mellan könen och kvinnans rätt att vara oberoende.

Hela albumet är producerat och skrivet av Lena, där även Torgny Söderberg har ett finger med i spelet. Albumet sålde guld.

Under artistnamnet Lena Ph gjorde Lena succe som agnet 006 i krogshowen på Hamburgerbörs i Stockholm, där Lena visade en hel del humor och självironi och framförallt energi och enorm sånginsats.
En påkostad show, men stor ensemble (12 dansare, 2 körtjejer och 5 musiker). Ryktet säger att  showen räddade Hamburgerbörs från konkurs.

 

1) 006
2) Macho male
3) The trap
4) The murder
5) Only an angel can lie
6) Flesh and blood
7) Baby be mine
8) Hard to be a lover
9) A woman's gotta do what...
10) The preacher
11) The escape
12) Are you in or are you out
13) New world

 

Rösta här


Från drömshow till svandans

benke/Lena benke/Lena

Fredrik Rydman är den gemensamma nämnaren i två av höstens mer originella produktioner: Lena Ph:s ”Drömshow” och ”Svansjön”.

Tillbaka till manegen, till den runda punkten i mitten. Mitt i publiken ska hon stå, Lena Philipsson i sin ”Drömshow”. Med kör, musiker, hiphop-dj, streetdansare, bilder och gissningsvis flygande objekt. Den som ska få ihop alla bitar är Fredrik Benke Rydman.

– Det är bra att jobba med Lena, hon är otroligt proffsig. Och hon är rolig, har en tajming och bett i repliken, säger Fredrik Rydman, också kallad Benke, från Bounce.

– Benke och jag tänker ofta likadant, fast han kommer från ett helt annat håll, säger Lena Philipsson. Bounce har ju varit duktiga på att tänka i snygga visuella bilder och jag har alltid varit intresserad av att kombinera bild och musik.

När premiären den 29 september är över ger Fredrik Rydman sig in i en egen moderniserad version av ”Svansjön”. Med utgångspunkt från de tretton åren med streetdancegruppen Bounce har han blivit en ny kraft inom scen och nöje med koreografier till musikalen ”Romeo & Julia” (med kollegan Jennie Widegren) och Eric Saades ”Popular”.

Det är lite hemligt på Cirkus, vi får fotografera om inte scenografin syns. Överraskningarna ska spela stor roll i Lena Philipssons show. Hon har försäkrat sig om överrumplande ingångar genom att välja Benke som regissör-koreo­graf och den gränslöse konstnären Ernst Billgren som scenograf.

– Vi tänkte inte show i första hand, vi ville göra något roligt på scenen. Det är Lena, jag och Ernst Billgren som spånat och slängt upp vilka idéer som helst under ett drygt år. En arbetssituation där får man räkna med att ratas – jag är ganska van efter åren med Bounce, då vi började med att slänga fram allt vi kom på.

Nu har man kommit förbi det lekfulla stadiet och det börjar bli sträng koll på tiden och lite sammanbitet på Cirkus. ”Mitt i röran”, som Lena Philipsson säger, ”lite för mycket grejer, en massa saker som inte är lösta, vad ska bort?”

I Stockholms scennöjeshöst där det mesta är återbruk, är drömshowen ensam i sitt slag, ett original producerat för just den scenen. Publiken kan räkna med en vindlande blandning av nyskrivet och Lena Philipsson-hits i ny form: ”Det gör ont ” vinnare av Melodifestivalen 2004, men lika viktigt, ”Kärleken är evig” som hon slog igenom med iförd gul volangjacka och 80-talsburr på huvudet.

Då var det Melodifestival 1986 och platsen Cirkus, nu är det 25 år senare och jubileumsshow. Under åren har Lena Philipsson blivit en artist om förstår värdet av en skarp vändning, som när hon inledde sitt Sommarprogram med dessa ord: ”Schlagerlåtar och gamla hits, det är som droppande kallt vatten i huvudet på mig”. Idén att spela i publikens mitt bryter också med svensk show­rutin och går tillbaka till ursprunget, cirkusarenan som fanns där fram till 1950-talet.

– Ja, vi jobbar ”in the round”, alltså nästan i 360 grader. Publiken kommer närmare, men det är mer svårjobbat, särskilt att koreo­grafera, säger Fredrik Benke Rydman.

Lena Philipsson säger att det är kul att tänka annorlunda och komma ut i publiken, men tillägger:

– Så får vi se om alla blir nöjda eller om några tycker att de bara får se min rumpa.

– Vi har ett mantra, påpekar Benke: Vi ska jobba analogt. I stället för att en grej åker in ljudlöst på en vagn så kan vi ha två killar som bär in det på scenen, vi gör något av det.

Läs mer här


Per Holknekt & Lena Philipsson har designat Rosa bandet 2011

lena & per

rosa bandet 2011

Paret Per Holknekt och Lena Philipsson har designat Rosa bandet 2011 som ska symbolisera en omfamning.

 

– Vi lät bandets korsande ändar bli till två armar som håller om någon, en gest av värme och omtanke. Vi har båda levt i närheten av nära och kära som drabbats av cancer.


Sedan starten 2003 har Rosa bandet-kampanjen samlat in drygt 300 miljoner kronor till kampen mot bröstcancer. 2010 års kampanj samlade in 47,8 miljoner kronor.
Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj bekämpar bröstcancer genom att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om sjukdomen och driva opinion. Kampanjen genomförs i år för nionde gången i rad.

 

2011 års Rosa Bandet-gala direktsänds i TV3 från Louis De Geer konsert & kongress i Norrköping onsdag 26 oktober kl 20.00-22.00.

Mer om detta:

Det äkta paret Lena Philipsson och Per Holknekt har tillsammans designat årets rosa band för Cancerfondens räkning. Årets designers har inneburit en förnyelse av Rosa Bandet. För första gången presenteras en manlig och en kvinnlig variant av bandet. Traditionen med en ny designer varje år har pågått sedan 2006.

– Att presentera en manlig och en kvinnlig variant är ett sätt för oss att visa att bröstcancer är något som angår alla. Eftersom våra hjärtan klappar för mode har vi också utformat banden till en rosa minikollektion med sex olika mönster, säger Per Holknekt.        

Rosa bandet är i år utformat som en omfamning.

– Rosa Bandet handlar om att bry sig om. Och vad kan symbolisera det bättre än en omfamning? Därför lät vi bandets korsade ändar bli till två armar som håller om någon, en gest av värme och omtanke, säger Per Holknekt.

Rosa Bandet är en internationell rörelse i kampen mot bröstcancer och det rosa bandet utgör själva symbolen för kampanjen. Cancerfonden har sålt det rosa bandet sedan 2003.

– Självklart är vi jätteglada över att kunna välkomna Per och Lena som årets designers. Resultatet har också blivit något alldeles extra. Det faktum att de båda är starka förebilder inom musik och mode skapar en extra lyskraft kring årets kollektion av band, säger Stefan Bergh generalsekreterare för Cancerfonden.

Per och Lena sällar sig till en välrenommerad skara av tidigare designers: Carin Rodebjer (2006), Lars Wallin (2007), Ingegerd Råman (2008), Gert Wingårdh (2009) och Liselotte Watkins (2010).

Både Per och Lena har levt i närheten av nära och kära som drabbats av cancer i olika former.

– Tack och lov gör forskningen underverk och bidrar till att överlevnaden ökar. Därför var det en självklarhet och en ära att få ställa upp i kampen mot bröstcancer, avslutar Per Holknekt.

Den 1 oktober drar Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj i gång för nionde året. Förra året samlade kampanjen in 47,5 miljoner kronor, i år är målet 48 miljoner kronor.

Några sätt att stödja Rosa Bandet och kampen mot bröstcancer under oktober.

• Köp ett eller flera rosa band, pris 25 kronor. Banden finns bland annat hos Ica, Lindex, Apoteket och Clas Ohlson.

• Sms:a ROSA till 72 988 och skänk 50 kronor så får du ett digitalt band till din telefon.

• Smycka din och dina vänners profilbilder på facebook.


Intervju med Lena och Benke inför Lena Philipssons drömshowLena Ph och Benke snackar om nya showen!

Martin Redhe Nord - Lena´s Side kick

Martin Redhe Nord - Lena´s Side kick

Martin Redhe Nord - Lena´s Side kick

Från LenaPhilipsson.com:

Martin har trots sin unga ålder (född 1983) ett imponerande cv,
han är Borlänges bidrag till svensk showunderhållnings stora scener!

Martin är utbildad på Balettakademins Musikalartistlinje i Göteborg.

 

Han har gjort rollen Ryan Evans i Sverigepremiären av Disneys High School Musical på Nöjesteatern i Malmö. I Malmö uppsättningen av Cats (Andrew Lloyd Webber) axlade Martin rollerna Mister Mistofolees/Quaxo.

Martin spelade Peppar'n i den svenska versionen av Mamma Mia! under 2005-2007, samt kör i Mamma Mia- The Movie.


Han har rest med Glada Hudikteatern och gästspelade med föreställningen "Elvis the musical" i New York sommaren 2010.

Under hösten 2010 medverkade Martin i ensemblen i Grease på turné samt i Romeo och Julia på Göta Lejon.

Han har även varit med i Sikta mot stjärnorna (tv4) som Peter Jöback och slutade trea i den tävlingen och var den yngste deltagaren med sina 17 år.

Han har också lånat ut sin röst till Hannah Montana som Jackson,

samt som Earl i Jump In.

I "Min Drömshow" har Martin rollen "Side kick",
en av sex som backar upp Lena på scenen.


Veronica Maggio, Christian och Vanessa Falk, Kleerup, Kaah, Dungen, Mauro Scocco och Markus Krunegård = LENA PH!

lena ph


Veronica Maggio, Christian och Vanessa Falk, Kleerup, Kaah, Dungen, Mauro Scocco och Markus Krunegård. Vad har dom gemensamt förutom de e framgångsrika artister/låtskrivare/kreddiga? Jo de arbetar med Lena Philipsson nya skiva:

Onsdagen den 21 september släpps Lena Philipssons nya singel ”Nästa Säsong” som blir det första smakprovet från kommande album.

Lena Philipsson har under sin 25 år långa karriär vuxit till en av Sveriges största artister, en posititon hon nått genom att ständigt pröva nya vägar. Inför detta album har Philipsson tagit steget över till Stranded Rekords/Universal Music och tar sitt  artistskap vidare genom att bjuda in nya, lätt oväntade, samarbetspartners.

Nya singeln ”Nästa Säsong” är skriven av Björn Olsson som tidigare skrivit med artister som Håkan Hellström och Soundtrack of our lives. Som producent återfinns Mattias Glavå  som producerat bland annat Anna Järvinen och Broder Daniel. Bland de övriga som bidragit till nya albumet märks namn från vår absoluta artistelit som Veronica Maggio, Christian och Vanessa Falk, Kleerup, Kaah, Dungen, Mauro Scocco och Markus Krunegård.

 

Lena Philipssons nya, ännu obetitlade, album släpps den 30 November.Ny låt med Lena PH

Ny låt med <lena <philipsson finns ute, Nästa säsong - lyssna här

Här är även kortversionen av låten, en "teaser"


Klipp - Lena Ph i Gäster med Gester

Här kommer mer Gäster med Gester med Lena Philipsson!

Intervju med Bea Szenfeld inför Lena Philipsson - Min DrömshowNyfiken på kläderna som kommer vara med Lena Philipssons Drömshow? Kolla in klippet ovan så får du litet hum vad Lena PH kommer bjuda på för roligheter!

Lena Ph är med i Gäster med Gester på Lördag

lena philipsson

lena philipsson

För några veckor sedan imponerade hon på svenska folket. Nu är hon tillbaka i Gäster med Gester. Kolla in henne och hennes medtävlande på Lördag i SVT


Vilken favoritlåt har du på Lena Philipssons My Name platta?

lena ph my name

Lena PH gjorde dundersuccé 1989 med plattan "My Name". Nu kan du rösta på Lenas hemsida på din favoritlåt

MY NAME (1989)

 

1989 släpper Lena albumet "My Name", det första albumet helt på engelska.
Det är också det första albumet som inte innehåller ett bidrag från Melodifestivalen.
Det här albumet sålde 130 000 exemplar på bara två månader.
Här har också det tidigare albumspåret "Tänd Ett Ljus" fått en engelsköversättning till "Leave A Light".

1) My name

2) Standing in my rain
3) Together We're Alone
4) Only You (Can Move Me Like You Do)
5) Blue Jeans
6) LooPHus
7) Why (Så Lätt Kommer Du Inte Undan)
8) Strong Man
9) Taking-care day
10) Taboo Taboo
11) How Does It Feel
12) Leave A Light

Rösta här

Ny platta med Lena Philipsson - i November?

Jag ångrar ingenting album

Det var sex år sedan Lena Philipsson släppte sin senaste soloplatta "Jag Ångrar Ingenting".

Enligt TT Spektras artikel om kommande skivor i höst har man nu pacerat in Lenas nya platta under November:

November:

Lena Philipsson, Akon, Pixie Lott, Rebecca och Fiona, Adrian Lux, Labyrint, Adam Lambert, Westlife, Leona Lewis, Il Divo, Mario, Martin Rolinski. Källa

Om det blir så, blir det bra timeing med TV4 programmet Så Mycket Bättre.


Lena Philipsson: ”Jag vill vara stark”

lena ph

Från Svd.se:

LENA PHILIPSSON. I alla år som artist har hon tänkt ”det kommer inte att gå men jag gör det ändå”. Nu jubilerar hon med stor show, stärkt självförtroende – och lite mer kläder. –Va, tycker du jag spelar på sexighet?! Det känns längesen.

Ordet, det första och skamfyllda. Det är klart hon minns när hon satt där i Mogärdeskolan i Vetlanda och fröken Marianne lämnade tillbaka uppsatserna de skrivit. Hur hon på långt håll såg att på just hennes papper var det rättat med rödpenna. Eftersom hon skrivit ”åtminstånde” i stället för ”åtminstone”. Å, varför hade hon använt ett ord som hon inte kunde, så fasansfullt hemskt och pinsamt.

–Det glömmer jag aldrig, säger Lena Philipsson med ett allvar som faller rakt ner i tekoppen framför henne.

Några möten blir inte som man tänkt sig. När jag denna tidiga måndagsmorgon beger mig till hotell Rival för att möta Lena Philipsson, det är den enda lediga lucka hon hittat i sin almanacka, är jag inställd på hårt arbete. Eftersom hon är stjärnan som ägt våra svenska scener i 25 år. Den som vet inte bara hur man hanterar ett mikrofonstativ utan också hur man dompterar en hel publik. Därtill verkar hon småländskt envis, knökfull med integritet. Frågan är hur man kommer ens en gnutta innanför det skalet.

Sen sitter hon där i en stor tröja och talar om sin ängslighet.

–Det gårr väl upp och nerr, säger hon och illustrerar med en böjande handrörelse och en räcka skorrande smålands-r hur självförtroendet, det Philipssonska, har sina höjder och dalar. Sen stramar hon upp sig, tillägger att det blivit bättre, det mesta. Hon var mesigare förr. Vågade knappt öppna mun på scen, visste inte vad hon skulle säga till publiken. Det var ju människor som hon inte kände.

Och nu?

Ja, om några veckor brakar hon loss i sin drömshow på Cirkus i Stockholm. Har tagit hjälp av konstnären Ernst Billgren och Fredrik ”Benke” Rydman från Bounce för att få ihop – ja, vad det nu blir. Förhandstipsen att hennes drömmar rymmer både flygande pingisspelare, en månlandning och en fluortant vill hon inte riktigt bekräfta.

Men lite sång, lite dans och lite naket kan vi nog räkna med.

Det är 25 år sedan hon klev ut just på Cirkus scen första gången. Då var det melodifestival och hon sjöng Kärleken är evig, låten som hon slog igenom med. Så där rejält. Stod där på darrande ben med uppkammad pudelfrisyr och den gula paljettkavaj som hon sytt själv – den som blev inledningen till många års storkonsumtion av axelklaffar i Vetlanda. Det gick så galant att hon kom tvåa i tävlingen.

Så här inför jubileet är det mycket att reda ut, som namnet. Att hon är döpt till Maria Magdalena Filipsson. Även om hennes föräldrar till vardags stavade efternamnet med Ph.

–Det var nog pappa som ville särskilja oss lite. Han var målare, mamma hemmafru, men båda älskade musik – och hade en gång mötts när han spelade trummor och hon sjöng i The Happenings. Dessutom målade de tavlor. Det fanns en påhittighet hemma hos oss, en kreativitet som smittade av sig på oss tre barn.

Många svenska stjärnskott har odlats fram under jord, i folkhemmets gillesstugor och utrymda källarrum. Hemma hos familjen Filipsson, förlåt Philipsson, i Vetlanda var det där musikanläggningen fanns. Förutom pappans trummor. Och upp genom husets trossbottnar fortplantade sig musikglädjen, låtlusten. Den som resulterade i att mellanbarnet Lena vann en talangtävling, fick skivkontrakt och mötte Torgny Söderberg, han som länge var hennes klippa och kompanjon.

–En hedersman, som hon sammanfattar det.

Men först hade hon hade haft en roll i musikalen Schtwing i Norrköping.

Schtwing??? Hette den verkligen så?

Hon blir plötsligt osäker, kära nån, nu kanske hon stavar fel i tidningen också. Sen bestämmer hon sig för att chansa.

–Hur som helst var det något jättekonstigt. Som ett ljud. Min första replik var ”Det är otroligt, det är otroligt”. Sen sjöng jag två låtar som så småningom kom ut på en singel. Det var också otroligt.

Om jag kommit fram till dig på Cirkus 1986, klappat dig på axelvaddarna och sagt att 2011 bygger de om hela scenen för din skull…

–… då hade jag nog haft svårt att tro dig.

Hemifrån hade hon både kärlek, trygghet och musikalisk inspiration. Därför måste jag tjata om frågan, varifrån kommer ängsligheten?

Hon måste fundera, säger sen att det nog låg i hennes uppfostran att vara krass, jordnära:

–Du vet, man ska inte ta ut någon glädje i förskott för man vet aldrig hur det går. Vi var en sådan familj, en rätt nedtonad. Samtidigt, det är det som är det intressanta, har jag en äldre syster som är mycket mer obekymrad och social, som vågade så mycket mer. Som att flytta till Jönköping direkt, pang på. Medan jag aldrig har varit en person som vågat drömma så stort. Inte ens nu. Det måste handla om olika personligheter.

Men hallå, du intar Cirkus stora scen om några veckor. Inte kan det väl räknas till de mer blygsamma projekten…

Hon ler bakom tekoppen, håller med om att något hänt:

–Jag har flyttat fokus från mantrat: ”Det kommer inte att gå men jag gör det ändå” till ”Jag kommer att klara det, jag måste lita på mig själv”. Det är ju mitt jobb och jag är 45 år, så jag säger till mig själv: Lena, det är meningen att du ska kunna det här!

Vad är det du kan?

–Jag är bra på show. Att göra många olika saker i en och samma föreställning. Det är sånt jag insett med åren, att jag har ett brett register och inte bara står där rätt upp och ner och sjunger.

Vad är du sämre på?

Hon vet utan betänketid. Att hon är sämre på att sjunga vackert och fint. Ljuva visor.

–Jag är liksom brötigare i kanterna. Men jag är heller inte så bra på att visa känslor, äkta känslor, på scen. Det är något jag börjat närma mig. Snart kanske jag vågar använda mig mer av denna outforskade mark, berätta om det som är jobbigt, på riktigt, så publiken också blir berörd. På riktigt. Men det känns lite farligt, lite ovant, eftersom jag kommer från en familj där vi skojade bort sånt. Det är klart mamma lyssnade om jag grät för att en pojkvän gjort slut. Men ingen av oss uttryckte så många andra besvikelser, istället bet vi ihop. Så min sårade sida, den visar jag fortfarande bara upp för mina allra närmaste.

Den sexiga sidan har hon blottat desto mer. Till och med på ett frimärke, där hon döljs av minsta möjliga tygstycken. Och när hon en gång valdes, det var resebolaget Apollo som gjorde enkäten, till det mest eftertraktade resesällskapet var det kanske inte påbyltade skidsemestrar som männen tänkte på.

Till slut vågar jag ändå fråga varför hon måste vara så avklädd på scen?

Hon hejdar sig bakom tekoppen, ögonen är forskande, rösten påtagligt strävare:

–Tycker du verkligen att jag är så sexig? Själv tycker jag att jag lämnat den bilden bakom mig. När jag senast var med i Allsång på Skansen hade jag kostym. Heltäckande.

Okej, vi får kanske ta det lite grundligare. Börja med det faktum att för många unga tjejer verkar ytan, utseendet, att lägga ut bilder på sig själva på nätet, vara så skrämmande viktigt. Skulle inte en jordnära Vetlandatjej, därtill tonårsmamma, kunna motverka den utvecklingen. Åtminstone inte förstärka den…

–Jag håller med dig om att det är oroande. Men nu är jag så pass gammal att jag inte är någon förebild för 15-åringar. Då får du vända dig till Lady Gaga och såna. Jag är ju Lill Lindfors nu, den hon var när jag själv var 15. Å andra sidan kan man inte komma ifrån att utseendet är viktigt i mitt yrke.

Jag befinner mig i en värld där det ska vara fest och glam och kläder, något roligt att titta på. Jag har valt den vägen – och visst, den är lite ytlig. Nu försöker jag fylla mina klänningar med mer karaktär. Ska jag vara sexig är det med en glimt i ögat. Men när jag, som nu, sätter ihop en ny show är inte sexigheten ett ledord. Jag vill vara stark, spännande, personlig – intressant.

Att hon bjudit in konstnären Ernst Billgren till sin drömshow är ett av bevisen. Hans första idé var att de skulle göra en musikal med godisscenografi, stolar och bord som hon kunde knapra på. Eller en Hamletföreställning på Lenas vis. Nu har drömmarna sorterats, det är tid att slutvälja låtar, finslipa detaljerna. Också när det gäller scenkläderna. Hon pekar på sitt högra lår och knä, visar att kjollängderna kommer att variera. Slutar med att trycka in pekfingret längst ner på vaden:

–Det blir säkert nån klänning dit också. Är du nöjd då?

Att det finns griniga människor i hennes närhet är något hon lärt sig uppskatta, leta efter.

–Det är jätteviktigt med de som vågar ifrågasätta, inte säger ja till allt. Den grinigaste just nu, förutom jag själv, är nog den kreddigaste, coolaste killen på mitt skivbolag. Plus min syrra, hon som alltid hjälpt mig att välja kläder. Särskilt till Melodifestivalen. När stylister håller fram något trendigt och bara som alternativ visar en riktigt färgstark klänning skriker syrran: Det är klart du ska ta den med färg! Hon är folkets röst, från Jönköping.

Ett blänk från vigselringen berättar en annan historia, att Lena Philipsson i dagarna firar ettårig bröllopsdag. Det var i september förra året som hon och Per Holknekt, Odd Mollys skapare, gifte sig. Med pompa, ståt och glädjetårar. Jo, hon tillstår att hon nog är lite romantisk. Att det var fantastiskt att mitt i livet möta en ny kärlek, vilja visa världen att detta var allvar.

Vad är skillnaden mellan att gifta sig efter 40 och som ung?

–Den oskuldsfulla äktenskapsresan är över. Ingenting är orört, man har redan skaffat sina barn. Just det känns lite sorgligt när man träffar någon som man tycker så mycket om. Samtidigt är det fantastiskt att ha detta liv tillsammans, det är lite fint och gulligt att vara så kära fastän vi är så gamla.

Att kärlek stärker självförtroendet – jo, det tror hon absolut.

–Samtidigt jobbar man mer intensivt när man är singel. Man har mer tid att hålla på med sig själv, större bekräftelsebehov. Nu har jag oerhört lätt att hamna hemma i soffan med mysbyxor, om ingen drar ut mig försöker jag låtsas att Lena Philipsson inte finns. Så jag får en latdag till.

Just nu är mysbyxdagarna förstås sällsynta. Även om vi bortse från SVT-serien Gäster med gester, som spelades in i våras och som hon, efter kort övervägande, vågade kasta sig ut i. För att träna sin kommunikationsförmåga, detta att enbart med kroppen gestalta ord som – delirium.

Framför mig, i hotellsoffan, kan hennes kroppsspråk bara tolkas som: Kvinna som måste rusa till nästa möte. Men hon hinner berätta sin senaste dröm, den verkliga:

–Plötsligt tittade jag ner och insåg att jag var jättetjock, höggravid.

En föreställning ska snart bli förlöst. Med eller utan fluortant.

Lena Philipsson

Född: Den 19 januari 1966 i Vetlanda.
Bor: Lägenhet i Stockholms innerstad.
Familj: Gift med Per Holknekt, Odd Mollys grundare. Barnen Noa och Saga plus hans dotter Julia.
Bakgrund: Började jobba på byggnadskontoret i Vetlanda. Slog igenom med Kärleken är evig i Melodifestivalen 1986.
Har sedan dess arbetat som artist, låtskrivare, programledare.
Utmärkelser: Valdes 1989 till Årets smålänning. Fick 2004 Karamelodiktstipendiet.

Aktuell: I SVT:s Gäster med gester – och med showen Min drömshow på Cirkus i Stockholm, premiär 29 september.
Styrka: Min envishet.
Svaghet: Jag är alldeles för velig, och så kan jag bli stickig när jag blir stressad.

Oanad talang: Min associationsförmåga.
Drömmer om: En starkare karaktär.
Stolt över: Att jag håller mig kvar i branschen, vilket jag inser är livsfarligt att säga så här veckorna före en premiär…
Rädd för: Spindlar och vinterkräksjukan.
Ångrar: Att jag piskade mig själv att börja jobba alldeles för tidigt efter att jag fått mitt första barn.

Är som mamma: Inkonsekvent. Men också rätt kul.
Är som hustru: Lite blandad kompott.
Kopplar av med: Fika, tv och tidningar.
Läser: Har just avslutat Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.
Äter helst: Plockmat.
Dricker gärna: Vin och drinkar.
Längtar efter: Dagen efter premiären, när jag gjort en jävligt bra föreställning.


Röster om Lena Philipsson:

Calle Norlén, textförfattare:
Som få kvinnor lyckas hon med konststycket att väcka ens gentlemannasida och beskyddarinstinkter utan att för den skull bli ett våp. Hon kan flirta, kuttra och åma sig som om hon satt upptejpad på ett logementsskåp – men samtidigt utstråla en obändig vilja, stark konstnärlig drivkraft och målmedvetenheten hos en torped.

Gry Forssell, programledare:
Det känns som något hänt med henne. Att hon är mer trygg i sig själv och bestämt sig för att jobba bort sin blyghet. Samtidigt är hon väldigt humoristisk, vass – med en helt fantastisk kropp. Jag var med när hon och Per gifte sig, egentligen känner jag honom mer. Det var så härligt när de hade mötts, att se hur hon tog honom med storm.

Ernst Billgren, konstnär: Hon är proffs, men också öppen för nya idéer. Som när jag föreslog att vi skulle ha tandvård som showtema. Eller gymnastik med lek och idrott. Det tror jag få andra artister skulle nappat på, deras bransch är mer försiktig än konsten. På hennes 40-årsdag framträdde jag själv som Lena Philipsson. Och sjöng Det gör ont – klädd i rosa klänning.


Så Mycket Bättre med Lena Ph, Ledin, E-Type med flera startar 29/10

så mycket bättre 2011 lena ph ledin med flera

Om man skall tro det som står på wikipedia så drar Så Mycket Bättre igång i TV4 29:e Oktober:

Så mycket bättre (säsong 2) är den andra och kommande säsongen av Så mycket bättre. Säsongen kommer likt säsongen innan att sändas på TV4, med premiär 29 oktober 2011 Medverkande kommer att vara Jason "Timbuktu" Diakité, Laleh Pourkarim, Martin "E-Type" Eriksson, Tomas Ledin, Mikael Wiehe, Eva Dahlgren och Lena Philipsson.

Inspelningen av säsongen startade den 11 juni 2011. Även denna säsong spelas in på Gotland.[3] E-type hade dock förhinder under den första inspelningsdagen, han blev därför tvungen att komma till Gotland en dag senare än de övriga medverkande

Inför Drömshowen

lena ph

Lena: Härlig manussession med Calle och Martin :)

lena ph

Lena:
Benke och Petter slår sina kloka huvuden ihop vid Salems flygel...

Lena:
Ni kommer om några v förstå vad jag gjorde på TV3. Hemligt en stund till. Dricker earl grey och softar i soffan. Lång dag imorgon med rep och möten. Först på morgonen en frukostträff med en kompis från Gbg..

Följ Lena Philipsson på Facebook här

Från Lenas hemsida:

Nu precis har man släppt upp ytterligare föreställningar samt extra platser på parkett till samtliga föreställningar av "Min Drömshow" på Cirkus i Stockholm.

Två nya matinéföreställningar 12 November och 19 November.

Så sent som den 8 Augusti släppte man upp extra föreställingar.

Ett gott tecken på att Philipsson säljer bra! Boka din biljett här

 

Här kommer en mix av Idiot också som ett PH-fan har gjort...

Lena Philipsson Idiot Pop Remix by lenaphfan

Och vill du höra en officell remix så kan du lyssna på en av SoundFactorys remixar:Och du som inte får nog av Lena musik, kan kolla in denna Lena Philipsson Playlist @ Spotify här

Din favoritlåt på Talking In Your Sleep?

lena ph

Nu kan du rösta på din favoritlåt på Lena Philipssons platta "Talking In Your Sleep"

Från hemsidan:
Talking in Your Sleep (1988)

Den 5 Maj 1988 släppte Lena detta svensk/engelska album. Albumets sjunde spår ”Om Igen” skriven av Ingela ”Pling” Forsman och Bobby Ljungren hamnade på andra plats i Melodifestivalen framförd av Lena då Kikki Danielsson tackade nej till ”Om Igen”.

Titelspåret ”Talking In Your Sleep” blev en stor hit.

 

1) Talking in your sleep
2) Säg säg säg
3) Ain't just the way
4) The key
5) I varje spegel
6) Never is a long time
7) Om igen
8) Sommarnatt
9) Jag kan, jag vill
10) What do you know
11) I'm a fool
12) Vem ska sova över
13) Take it or leave it

Rösta här!

 

 


RSS 2.0