Schlagerjoker presenteras på tisdag

På tisdag presenterar SVT den första jokern i Melodifestivalen. Artisten möter pressen i Stockholm den dagen, uppger SVT för TT Spektra. Därmed fördelas en av de fyra friplatserna till nästa års tävling innan någon av de 28 låtarna juryn valt ut formellt kopplats ihop med artister, något som kommer att ske tidigast om några veckor.

Jokerplatserna är eftertraktade och är ofta en garant för bra resultat. Sedan systemet infördes för sex år sedan har tre jokrar vunnit hela tävlingen; Lena Philipsson (2004), The Ark (2007) och Malena Ernman (2009).

Källa: TT Spektra


Stjärnklart: Årets stora företagsevent med Lena Philipsson, Nanne & Alcazar!

Stjärnklart

Det perfekta eventet i vinter för ditt företag? Lena Philipsson kommer framträda i tre timmar showen Stjärnklart tillsammans med Alcazar, Nanne Grönvall, Brolle, Nina Söderquist och Anders Berglund. Showen besöker Stokcholm 25-28 nov, Norrköping 1 dec, Malmö 3-5dec och Göteborg 10-12 december. Välkomst drink, mat och dyligt ingår i priset. Verkar inte vara öppet för allmänheten, utan helt enkelt ett företags event. Läs mer på hemsidan för Stjärnklart.

Lena PH - En av fyra kvinnliga Schlager jokrar?

Philipsson, Lena

Skriverierna fortsätter om vilka artister som kommer få de fyra joker platserna i Melodifestivalen 2010. Expressen skrev redan för några veckor sedan att Lena Philipsson är ett hett namn inför nästa års tävling. Idagens Expressen ökar de på det ryktet. Tidingen skriver: SVT:s hemliga plan för Melodifestivalen: fyra kvinnor som jokrar. På väg in: samiska stjärnskottet Sofia Jannok och Lena Ph. - Det är fantastiska artister, säger Christer Björkman, tävlingsansvarig. Just nu arbetar produktionen utifrån möjligheten att låta samtliga av jokerplatserna gå till kvinnliga artister. Detta för att det finns 17 aktuella manliga akter och bara 10 där tjejer sjunger.
- Det kanske blir så. Det kan även bli så att jag byter ut några av killarna som sjunger på demosinspelningarna, säger Christer Björkman.
Läs hela atikeln här.

Som alla vet är Lena Ph djupt rotad med Melodifestivalen, efter tvälat hela fyra gånger, samtliga blivit klassiska svenska hits så hon även skrivit två låtar. "Det svär jag på" med Arvingarna och "Tvillingsjälv" med Pernilla Wahlgren - som kan bli en konkurrent i nästa års festival. Programledare har Lena varit 2000, 2003 & 2006 samt mellanakt 2005.

Som tidigare skrivit så är Lena i skivstudion nu för att spela in nya låtar till uppföljaren av 2005:s "Jag Ångrar ingenting". Verkar som nu i alla fall, att vapendragaren Thomas "Orup" Eriksson inte är med i leken, men förtidigt att utsluta fortsatt samarbete helt. Om det blir på svenska eller engelska framgår inte än heller. Lena har nämnt i flera interjuver att hon vill göra en danspops platta - så det är kanske dags nu? Rösta på din schlager favorit nedan!Webvoter
Vill du se Lena i Melodifestivalen 2010?


I fall ni har missat: Succé cover på Lena Ph:s Det Gör Ont - i AsienLena Philipsson vann Melodifestivalen med Det Gör Ont och kom delad femma i Eurovision Song Contest med It Hurts. Det man inte visste då att det skulle bli en Smash hit i Asien! Artisten Jolin Tsai har gjort en succé cover på låten, den heter "Yue Man Yue Li - Slow Life". Så här står det bla om låten på nätet: Her new song, "Slow Life" (愈慢愈美麗) has been used by almost 3000 schools in Taiwan as their recess song to replace the bell rin

Omröstning: Bästa Melodifestival låt med Lena Philipsson?

it hurts lena ph

Webvoter
Bäst PH låt med i Melodifestivalen?


Lena Ph till The producers - Det våras för Hitler?

Lena Philipsson

Expressen skriver idag: "The producers - Det våras för Hitler" fortsätter i Göteborg i vår. Nu har jakten startat på Pernilla Wahlgrens ersättare som Ulla. GT har namnen på önskelistan som producenterna har. Bland dem finns Izabella Scorupco, Lena Philipsson och - Anna Anka.  När uppsättningen fortsätter krävs en ersättare för Pernilla Wahlgren.
Nu är jakten i gång.
- Vi har en spåningslista där vi förutsättningslöst satt upp olika namn som vi tittar på, säger Staffan Götestam.
- Men vi har ännu inte börjat ringa runt. Det är bara lösa funderingar kring vem som kan passa.
Bland namnen finns Lena Philipsson, Isabella Scorupco - och Anna Anka.
Läs mer här
Vill du se Lena i denna rollen?

Lena Ph i Melodifestivalen 2010?

Högbo lena orup

Läs mer från esctodays artikel här

Expressen gissar artistnamn för de 27 första Melodifestivals bidragen

Här är Expressens lista. Ingen Lena Philipsson i sikte än. Men det finns 4 joker platser kvar.
Bland de namn som är kända som Expressen anger är Pernilla Wahlgren, Jessica Andersson, Nytt Alexander Bard projekt, Andreas Johnson, Elin Lanto, Ola Svensson & Siebel och ett gäng med mer okända namn. Vill du se Lena Ph som joker i Melodifestivalen 2010?

Teach Me Tiger - Lena Ph & Sven WolterLena Philipsson överaskade Sven Volter i Här Är Ditt Liv med Teach Me Tiger

Lena Philipsson gästade Här Är Ditt Liv

Lena Ph & Sven

På 80-talet blev Lena Philipsson framröstad till Sveriges Sexigaste kvinna och Sven Wolter till Sexigaste Mannen.
I ett klassikt framträdande åmade sig Lena och sjöng Teach Me Tiger (se nostalgi klippet nedan). Ikväll var Sven Wolter gäst i succé serien Här Är Ditt Liv - Och Lena överaskade igen - med Teach Me Tiger! Läs mer på Aftonbladet


Andreas i Idol juryn gillar Lena Philipsson!

jury idol
Andreas Carlson mest känd i Sverige som en av tre i Idol juryn i TV4 är en världskänd låtskrivare, som har skrivit megahits åt artister som Celine Dion, Backstreet Boys, Britney Spears med flera. Han chattade på Expressen och fick en frågan enligt nedan:


Vem är Sveriges duktigaste sångerska?

Andreas Carlsson: Personligen har jag alltid gillat Lena PH


Inte illa! Så Andreas, kanske dax att ge Lena en grym poplåt? :)
Läs hela chatten på Expressen

 


Lena Philipsson - Comeback i Melodifestivalen 2010!? Spelar in Ny platta!

melodifestivalen Lena

Lena Philipsson kanske gör comeback i Melodifestivalen 2010 enligt Expressen! Vågar hon det efter misslyckande av namn som Uggla, Nanne, BWO och Carola missat t.o.m final platser? Eller att Charlotte Perrelli floppade i Eurovision?

Lena Ph fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 1986 med Kärleken Är Evig. Torgy Söderberg & Per Gessle stod för text & musik. Året efter gjorde Lena ett försök igen, då med Dansa I Neon, den kom bara femma, men har blivit en enormt stor schlagerklassiker. Lena gav inte upp, hon lämnade Bert Karlssons skivstall och tillsammans med Torgy Söderberg släppte hon skivan Talking In Your Sleep. Den innehöll låten som kom tvåa i Melodifestivalen 1988 - Om Igen.

Efter tre dundersuccér till låtar, men utan vinst, lämnade Lena Ph Melodifestivaldeltagandet bakom sig. Istället blev det pop på engleska och succérna var större än någonsin, hits som Standing In My Rain, Why och 006 låg högt på listorna. Pernilla Wahlgren sjöng Ph:s bidrag 1992 Tvillingsjälv, men kom inte Topp 5. Lena kom tillbaka till schlager soundet 1995 med svensktopps hiten Stjärnorna. Men ingen Melodifestival detta året heller. Juliette & Jonathan splade hon in demo till, men backade ur och Lotta Engberg tog låten in i festivalen.

År 2000 var det stjärnspackat i Melodifestivalen, flera kändisar ställe upp som programledare och avslutade med ett medly av Melo-låtar, som nu är klassik inom svensk musik i tv. Lena gjorde comeback med Lena Philipsson show som var utsåld i 2½ i Stockholm, Göteborg och på Sverige turné. 2003 var hon programledare för deltävlingen i Jönköping tillsammans med Mark Levingood och Charlotte Perrelli. Flickorna i Småland & Det Finns Bara Ett Orginal blev succé i tv-sändingen. Lena blev sugen på att tävla igen.

Lena Philipsson tog kontakt med Orup efter blivit erbjuden joker plats i Melodifestivalen. Resten är en enda lång framgångssaga. Det Gör Ont vann och blev delad femma i Eurovision Song Contest, då som It Hurts.
Hitsen avlöste varandra, Delirium, Lena Anthem, På Gatan Där Jag Bor från Det Gör Ont-plattan som var en dundersuccé. Sommaren var Lena på Tältprojekt turnén med Uggla o co. Höst/vinter turnén var kritikerosad och utsåld, Sveriges egna Madonna var tillbaka!
Sommaren 2005 blev det tunré med Magnus Uggla & Darin och avslutade sommaren med hiten Unga Pojkar & Äldre Män. Skiva två med Orup släpptes, Jag Ångrar Ingenting som även den blev en succé med bla hiten Han Jobbar I Affär.

Våren 2006 var Lena ensam programledare över alla deltävlingarna i Melodifestivalen. Humorn blev kritikserad i början, men det avslutades som succé och fyra plus av läsarna på Aftonbladet. Ny sommar turné 2006 och i början av 2007 kom greatest hits skivan Lena 20 år. Samtidigt kördes nya showen Lena + Orup igång i Stockholm och var utsåld hela året. Fortsatte i Göteborg 2008 och sverige turné på hösten. Samtidigt släpptes deras gemensamma platta Dubbel som innehöll toppliste ettan Nu När Du Gått. Sommaren 2009 körde Lena och Orup ett sista varv runt Sverige och blev kritikerrosade vart den än kom.

Var detta slutet på Lena + Orup? Det verkar nästan så nu i alla fall. På Lena Phanforum diskuteras det så här: ...möjligen kan vara kvartetten Fransson/Larsson/Edberger/Lundgren, som bland annat skrivit Linda Bengtzings Alla flickor, Alcazars Alcastar och inte att förglömma Martin Stenmarcks Las Vegas, som är lite aktuella här. Dem håller ju till i Örebro. De har jobbat med Anders Hansson mycket med (LenaPh, BWO, Alcazar, Agnes Carlsson producent)

Så här skriver Expressen:
Men Expressen kan i dag berätta att Lena Philipsson är högaktuell att åter ge sig in i tävlingen.
Hon har nyligen spelat in en låt i Örebro, och den ska ha schlager-SM som mål.
Deadline för att skicka in bidrag har gått ut och SVT jobbar just nu för fullt med att gallra bland låtarna som kommit in.
Christer Björkman, tävlings-ansvarig för Melodifestivalen, säger när Lena Philipssons planerade comeback kommer på tal:
- Lena Ph är en av Sveriges bästa artister och därför alltid ett intressant namn för Melodifestivalen, säger han.
- Hon är i studion och arbetar med ett album. Men Melodifestivalen är ungefär lika aktuell som alltid vid den här tiden. Varken mer eller mindre, säger hennes agent My Ströbaek till Expressen.

Så sex år efter - kommer Lena Philipsson göra comeback i Melodifestivalen som tävlande? Är det en joker plats?
Är Orup med på tåget? Är det på svenska? Är det nytt sound?

En sak är säker - Lena Philipsson spelar äntligen in nya låtar till en ny platta, första solo plattan sedan 2005:s Jag Ångrar Ingenting! Blir det mer dancepop nu Lena som du har lovat? :)RSS 2.0