På 80-talet spelades Björn Skifs musikal ”Spök!” för utsålda hus på Maximteatern i Stockholm. När föreställningens sätts upp igen har den tagit på sig en större kostym och flyttat in på Cirkus i Stockholm.

– Det är klart att man hoppas att den ska bli en lika stor succé igen, säger Måns Zelmerlöw.

Han spelar rollen som Dante, en popstjärna som tar in på ett slott för att hitta kreativiteten igen. Men där smider spöksystrarna Giljotina (Lena Philipsson) och Salmonella (Sussie Eriksson) mordiska planer tillsammans med betjänten Bernhard (Loa Falkman).

När Metro träffar de fyra skådespelarna närmar sig premiären.

– Nu börjar nerverna komma och jag känner att vi inte är riktigt klara. För mig är den stora utmaningen att spela en roll. Och jag har aldrig tidigare dansat så mycket, säger Måns Zelmerlöw.

Även för Lena Philipsson har det varit en utmaning att fyra av repliker och gå in i en karaktär.

– Första dagen vi repeterade på Cirkus tyckte jag att det var jätteläskigt att behöva säga mina repliker inför proffsen. Men nu har jag kommit över det, säger hon. 

”Spök!”:s dialog har genomgått en uppfräschning för att kännas mer aktuell. Bland annat kommer publiken få höra Loa Falkman uttrycka sig på ett, för honom, ovanligt sätt.

– Bernard fattar tycke för Dante men i början förstår han inte vad han säger – ”vad då chilla?”. Men senare i musikalen börjar jag också snacka slang, säger Loa Falkman.  

Källa: Metro