Kungälvsposten: Imponerande underhållning i högt tempoTempo, tempo, och åter tempo. Det blev en fartfylld fredagskväll i Fästningsparken. Egentligen stannade musikfyrverkeriet bara upp i pausen mellan Måns Zelmerlöws tiomannashow och Orup och Lena Philipssons hit­kavalkad.

Det var tiomannabandens regnfria sommarkväll i fredags. Efter att en mörk speakerröst slagit an tonen gör Måns "Mums-mums" Zelmerlöw entré framför en gigantisk backdropbild av sig själv.
- Hallå Kungälv!, skriker han iklädd grå skjorta och beiga byxor.
Publiken, särskilt de som ställt sig längst fram vid kravallstaketet, jublar.
- Hur har ni det ikväll? Jag tänkte att vi skulle testa allsångspotentialen.
Och det blir mycket av den varan, liksom de utlovade klädbytena. Måns Zelmerlöw backas upp av fyra dansare och fem musiker. De radar upp låtar och ny utstyrsel i ett rasande tempo. Men den nyblivna 23-åringen, som startat en programledarkarriär i Sommarkrysset och tycker sig ha passerat något slags gräns mot vuxenlivet, hinner även med några välformulerade mellansnack.
- Jag tror ändå att det är rätt okej att vara vuxen, det finns ju faktiskt roligare saker än Janne Josefsson och amorteringar...
Mot slutet av konserten kommer hans mest kända låtar. Under "Hope & glory" drar jag på smilbanden åt den unisona klassiska schlagerförflyttningen i sidled som han gör tillsammans med dansarna. Och i extranumret "Cara mia" hyllas Michael Jackson genom texten på den svartvita urringade t-shirten: "King of pop rest in peace."
Det är bra, riktigt bra.
"Från Vetlanda...", säger speakerrösten. Efter pausen öser huvud­akten vidare. Tio personer även här och de blygs varken med synthbasen eller de andra 80-talssounden. Bland det övriga kompet står inte mindre än fyra "klaviaturstationer".
Kvällens rutinerade duo har, tillsammans och var för sig, som bekant hunnit knåpa ihop betydligt fler hits än den yngre kollegan. Och det är det vi bjuds på medan de mindre kända låtarna lyser med sin frånvaro. "Det gör ont", "Magaluf", "Upp över mina öron", "Dansa i neon", "Jag blir hellre jagad av vargar", "Då står pojkarna på rad", "Stockholm" och inte minst urladdningen "Lena Anthem" där Lena Philipsson verkligen visar vad hennes röst går för.
Även här blir det många tillfällen för publiken att sjunga. Så många att det till slut blir tröttsamt. Vad som funkar betydligt bättre är dynamiken Lena och Orup emellan; skämt och flörtande om vartannat. En kindpuss blir det också.
Mitt inne i hitparaden verkar den inte ha något slut. Nästan enda gången det hela stannar av är i första extranumret då de spelar en av country och religiös läsarsång doftande låt till en ensam gitarr.
- Jag kanske också ska göra en religiös skiva. Den ska heta "O herre jävlar", som en kontrast alltså, säger Lena Philipsson.
Jag ser mig omkring under svängiga "Min mor sa till mej". Stora delar av folkmasssan sjunger med, ler och ser ut att trivas. Jag smittas av energin i rytmerna, ­myser och låter mig dras med i dansen.
Showens styrka är att det aldrig hinner bli tråkigt. Jag hinner knappt andas. Och det är bra, riktigt bra.
Källa

Regn Hos Mig & Det Gör Ont live 2009En klassiker med Orup från sommarens turné


Och en klassiker med Lena - Det Gör Ont!

Hett tempo med Lena och Orup

Lena och Orup gästade PDOL på stora scen lördag. En samspelt duo som levererat flera hits senaste tiden och Pitepubliken behövde inte gå hem besvikna efter aftonens tempofyllda konsert där paret verkligen gav järnet. Säkert som ett smäck kom låtar som "Han jobbar i affärn", "Lena Anthem", Orups "Jag vill hellre bli jagad av vargar", Lenas "dansa i neon" och inte gjorde det ont när självklara "Det gör ont" fick publiken att gå loss riktigt ordenligt. Duon gav som extranummer "Blott en skugga" - en låt med lite frälsningarmé touch, och den värmde gott denna sommarkväll.
Källa


Folkligt publikfrieri är bara förnamnet när Lena & Orup radar upp hitlåt efter hitlåt.Folkligt publikfrieri är bara förnamnet när Lena & Orup radar upp hitlåt efter hitlåt.

Radarparet har en fin personkemi som svävar någonstans mellan sexuell och platonisk, och det är väl så det ska vara. Lena Ph är som vi alla vet en väldigt verbal person. Men mellansnacken är så svennebanan det kan bli. Ett exempel. Inför "Fotbollsstjärna skojar Orup: "Vi brukar säga att om jag har hand om bollen så har Lena hand om bollarna". Vid ett annat tillfälle: "Vill ni veta vad klockan är? Klockan är Lena Philipsson". Men det skojfriska går hem hos publiken likväl som musiken. Jag kan inte ens räkna upp alla låtar som folk sjöng med till, det var närmast eufori åtminstone på det stället där jag stod.
 
Det är full fart på paret från början till slut (showen varar i ungefär 70 minuter). Orup och Lena är samkörda så att man blir imponerad. Det syns dessutom att man inte sparar på krutet, det var två personer på slagverk, två på klaviatur, ibland tre om man räknar in Orup eller Lena Ph. Lägg därtill två körsångerskor. Med mera.
 
Jag förstår Lena & Orups resonemang: att leverera alla sina hits. Visst, det är en god och acceptabel idé. Men för mig blir det här knappast något stort musikaliskt ögonblick. Om jag skulle räkna in publikreaktionerna i betyget skulle det hamna på en klar fyra.
 
Koreografin är egentligen inte så avancerad, det är mest armar som sträcks upp mot himlen och sensuella möten mellan Lena och Orup mitt på scen. Vid ett tillfälle torkar Orup bort sin svett med en trasa. Som han sedan kastar ut i publiken. Jag kände mig nöjd som inte lyckades fånga den äckliga trasan. Händelsen fick mig att begrunda min definition av ordet "legend". Man vill ha en legends perspiration i ens ägo. Orup kan få behålla sin trasa, trots otaliga trallvänliga hits.
Bästa låt: Stockholm
Källa: Kuriren


Idag: Lena Philipsson & Orup samt Måns Zelmerlöw i Kungälv!

lena orup

Lena Philipsson & Orups turné har nu nått Kungälv och Bohusläns fästning. Närmare Göteborg kommer dom inte på årets sommar turné. Man kan förvänta sig de bästa och största hitsen från duon samt några nya från Dubbel skivan!
Måns Zelmerlöw kommer värma ut med sina hits! Boka biljett här

Kristianstadsbladet.se: Lena Ph + Orup = sant

lena orup

    lena orup lena orup
Kvällens huvudnummer då? Det märktes att "Vampen från Vetlanda" och "Hingsten från Huddinge" gjort samma sak några gånger tidigare. Mycket få svenska artister besitter lika mycket humor och charm som Lena Philipsson och Orup. Och framför allt – väldigt få artister har ett så digert arkiv med hitlåtar.

Publiken på Idrottsplatsen var inte sen att hänga med i handklapp och allsång. Alla hade dock inte kommit för att se Lena och Orup. Ylva Stjärna och Eva-Mari Andersson ville främst se kvällens sista band – Sweet. – Men jag tycker att Lena och Orup är jätteduktiga båda två. Jag lyssnade på deras krogshow i Malmö och där bjöd de verkligen på sig själva. Även fast de är oerhört proffsiga så känns det inte alls så där uppstyrt och stelt som det ibland kan göra, säger Ylva Stjärna. Källa till text & bilder, klicka här

Konsert som inspirerade

Inför en ganska liten, och till stor del sittande, publik öppnar Lena Philipsson och Orup med "Nu när du gått", det bästa spåret från deras gemensamma skiva "Dubbel" som kom förra året. Ljudet framme vid scenen är riktigt bra och de båda stjärnorna backas av en orkester som inte tar för mycket plats.

Konserten fortsätter med en rockabillyinspirerad "Han jobbar i affär". Det märks vid flera tillfällen under spelningen att Lena och Orup vill rocka, och jag måste säga att de båda gör sitt bästa. Det känns lite udda att se hundratals kristianstadsbor sjunga "i Stockholm är jag född" i nästa nummer men låten är faktiskt en av de som får bäst med applåder. Jag förstår att Orup gärna vill arrangera om en låt som han sjungit sedan 1992 men rytmiskt låter "Stockholm" lite märkligt. "Jag blir hellre jagad av vargar" har han sjungit ännu längre och det märks både hos honom själv och publiken att materialet från hans debutplatta, vilken jag tycker är hans musikaliska höjdpunkt, fortfarande är uppskattat.

Låten följs av en elektroniskt arrangerad "Dansa i neon". Medräknat Orups halvfejkade tangenttryckande så är det hela fyra man som spelar syntar i låten. Den gamla åttiotalshiten har aldrig låtit bättre då bandet lyckas placera in den i ett mer modernt sammanhang. Jag har aldrig varit något Lena Ph-fan men röstmässigt imponerar hon och överglänser under spelningen klart sin manlige partner.

Märkligt nog börjar det strila lite lagom till "Regn hos mig" men det försvinner snabbt och låten följs av comebackhiten "Det gör ont" och en bra version av "Magaluf". Med "Kärleken är evig" avslutar Lena och Orup konserten efter exakt en timmes spel. Lite pliktskyldigt kommer de omgående tillbaka för ett extranummer som efter den akustiska "Blott en skugga" består av två låtar från Orups debutskiva. Sammantaget en konsert som lät mer inspirerat än väntat.
Källa

Dubbel - så bra är den!Nu har "Dubbel" funnits ute ett bra tag. Hur bra är den egentligen? Vad tycker du? Så här tycker jag nu så här ett halv år efter den kom ut.

"Hals Över Huvud"
Betyg 3
Trevlig glad låt! Visst det är både Suprems feeling och P4 vänligt. Men man blir glad av den. Orup möter "Stjärnorna."
Lyssna på låten här

"Nu När Du Gått"
Betyg 4
Glad schlagerpop med lite abba slinga i refrängen. Inte mycket mer o säga, vi alla kan ju låten vid detta laget Very Happy!
Se videoklipp här

"Fotbollsstjärna"
Betyg 3
Akustiskt var den ok, men den blev såklart starkade med denna produktionen.
Se videoklipp här

"Hatar att vakna utan dig"
Betyg 4+
Stark ballad. Får en o tänka på "Havet" och "Vi ses igen framöver". En av de bästa svenska ballderna på länge. Man borde hårdlanserat denna som singel med video till.
Lyssna på låten här

"1 Skäl"
Betyg 5
Stark poplåt och doftar väldigt väldigt mycket "a girl like you" som har sagts innan. Jag gillar den skarpt. Lena sjunger bra som vanligt. Bästa låten på skivan känns det som.

 "Fem minuter i himmelen"
Betyg 1
Orup? Lena? Varför? Visst dansbands kampen är poppis på tv. Lena sjöng dansband låt på Tältprojektet 2004. Det betyder man inte måste fördärva en hyffsad låt med dansband musik! Usch!! Detta kommer vara en HIT på dansband banor runt om i sverige. Sveriges popelit gör Dansbands låt! Men resten av Svenska folket som inte gillar dansband kommer nog bli "???". "
Lyssna på låten här

"Bara en polis"
Betyg 3
Typiskt Orup låt. Helt okej. Han är en duktig låtskrivare, detta är dock ingen av Orups allra bästa låtar. Medeltempo med lite mer ös i refrängen. Lena är med o körar.
Lyssna på låten här

"Jag måste skynda mig på"
Betyg 2
Denna som känns en kvalitetslåt - men är på något sätt väldigt tråkig. P4 natt radio - och man somnar.

"Så mycket bättre än dom andra"
Betyg 3
Mer upptempo som flörtar med Suprems tids era. Låter åt samma håll som "Nu när du gått" "Hals över huvud" men inte ritkigt lika bra.
Lyssna på den här

"Blott en skugga"
Betyg 1
 Först en Dansband kupp - och nu går de på Country! Varför! Är det humor?`Country älskade 50+are kommer säkert gilla denna, de slänger säkert in del på sina egna bland skivor med Jill Johnson & Dolly Parton. Jag tycker personligen det här är hemskt!
Lyssna här

Slutbetyg  * * *

Bästa låten: 1 SkälLena & Orup till Piteå dansar och ler på LördagMelodifestival, Svensktoppshits, tre album, krogshow, sporthallsturné och nu en tur genom Sommarsverige. Samarbetet mellan Orup och Lena Philipsson har varit fruktsamt och tagit sig många uttryck. Nu får Piteå dansar och ler besök. För Orup är det första konserten i Piteå sedan den bejublade, tv-inspelade konserten på PDOL 1996.
"De ser ut som ett nyförälskat par" skrev PT:s Daniel Tukia om konserten i Skellefteå tidigare i sommar och gjorde tummen upp för showen.  Källa: Piteå Tidningen

Bästa Lena Philipsson Album?Lena Philipsson har släppt en hel del plattor sedan genombrottet 1986. Här listar jag dom, efter vad jag tycker är bäst. Vad tycker du?

01. Det Gör Ont En Stund På Natten Men Inget På Dagen, 2004
Vilken comeback! Största Melodifestival segern sedan Abba & Carolas glansdagar. Det Gör Ont var den perfekta vinnar låten. Och resten av plattan var väldigt stark! Bäst var singlarna Lena Anthem och Delirium. Två riktigt sköna party hits med härliga synthslingor och discobeats! Därefter kommer sköna Stopp! Nej! Gå Härifrån! Samt Alcazar aktiga Säg Det Som Det Är. Lena gör även en Orup cover, Min Mor Sa Till Mig, så låter väldigt bra som uppdaterad PH-version. Det Nya Europa har sköna synthslingor, medans Låt Oss Säga Vi Var Gifta var trallvänlig sommar svensk pop. Bästa balladen är så klart vedmodiga och vackra På Gatan Där Jag Bor. Lenas starkaste platta!

02. My Name, 1989
På sommaren kom en ny look och nytt sound. Tänd Ett Ljus var en sommar hit. I album versionen blev den Leave A Light och minst lika bra. Lena blev Sveriges Madonna på allvar. Hitsen Standing In My Rain och Why är två av Lenas allra bästa låtar någonsin. Andra höjdpunkter är titelspåret My Name, duett balladen Only You (som borde varit på singel) och How Does It Feel. Roligast är dock Blue Jeans som är en kul udda låt!

03. A Woman´s Gotta Do What A Woman´s Gotta Do, 1991
En tema platta, om en hemlig kvinnlig James Bond vid namn Agent 006. Lena blev Lena PH med hela Svenska folket.
Men teamt kändes lite töntigt på platta, men live på scenen var en helt annan sak. Höjdpunkter är danspopshiten 006 och starka Hard To Be A Lover. Synthpopiga ala Pet Shop Boys Are You In Or Are You Out är skivans bästa spår.
Bästa balladen är vackra och storslagna Only An Angel Can Lie. Det är lite udda rythmer och kostiga ljud på vissa låtar, vilket är små kul, då Lena exprimneterade för fullt. Dock blev det helt fel astt släppa en låt som The Escape som första singel. Helt enkelt för konstig. Eller släppa The Preacher som singel. Bra? Visst! Men passade inte in på topplistorna.

04. Jag Ångrar Ingenting, 2005
Att följa upp Det Gör Ont plattan måste varit svårt. Och helt lyckat blev det inte heller. Börjar starkt med titelspåret och direkt efter singel hitten Unga Pojkar & Äldre Män, som har både rolig text och sköna beats. Han Jobbar I Affär tar över och blir skivans största radio hit. Kul text igen och grymt producerat av Anders Hansson. Bästa låten på skivan, släpps dock aldrig på singel, Sover Hellre Ensam har bra text, melodi synthslingor och sång. En fantastisk PH låt. Resten av skivan är mest Orup medeltempo musik, som blir rätt anonym och tråkig, även texterna kan vara lite roliga, så som Du Ringer Bara När Du Är Full. Bästa balladen är Du Kan Få Mig När Du Vill, stark text och sånginsats.

05. Talking In Your Sleep, 1988
Titel spåret kändes fantastiskt. Vilken skön sommar hit! Melodifestivals låten Om Igen var otroligt stark ballad. Resten är helt okej pop låtar på svenska varvat med engelska. Starka spår: Jag Kan Jag Vill och Aint Just The Way.

06. Lena Philipsson, 1995
Lena försökte på sig schlager och svensk pop igen och det gick helt okej. Stjärnorna, Moder Swea, Säg Det som Det Är, Han Är Min, London och Vandra Vid Din Sida är helt okej låtar. Men bäst, vackrast och en klassiker blev - Månsken I Augusti.

07. Dansa I Neon, 1987
Schlager fabriks hits efter varandra. Bert Karlssons fabrikens bästa alster? Jag Vill Flyga Fri, Du Är Den Ende, Dansa I Neon och extra tillagda Kärleken Är Evig tillhör de starkare låtarna.

08. Fantasy, 1993
Klart före sin tid, en underskattad dance platta. Visst, första singel och titelspåret låter konstigt, udda, svårt. Uppföljaren Give Me Your Love var destå bättre och med mycket mer hit feeling. Baby Baby Love var en skön light-Mariah Carey låt och Make It Right bra ballad. Känns som denna skivan hade kunnat gå bra i England.

09. Dubbel - Lena & Orup, 2008
Egentligen ingen Lena Ph solo skiva, men får vara med ändå. En bra Orup platta. Men en dålig Lena platta. Så kan man beskriva det. Solo Lena låten 1 Skäl är hästlängder bättre än de andra låtarna. Känns som en svensk Duffy. Bästa duett låten är vackra balladen: Jag Hatar Att Vakna Utan Dig. Borde släpps på singel & med en musik video till! Nu När Du Gått blev en nummer ett hit i Sverige, och en skön duett helt klart. Men sen dör det av. Hals Över Huvud & Fotbollsstjärna funkar. Resten? Mer eller mindre dåligt eller ännu värre - tråkigt! Sämst blir det när man gör country-bluegrass och dansband. Man vill bara stänga av skivan!

10. Bästa Vänner, 1997
En svår platta. Saknar mer eller mindre hit känsla. Finns dock några guldkorn, titel spåret, Bästa Vänner, mini hitten Tänk Om Jag Aldrig Mer, En Annan Man och vackra Havet. Resten? Lättglömmt.

Utanför Topp 10: Kärleken Är Evig, 1986 samt diverse samlingsalbum: Hennes Bästa, Lena Philipsson Collection, Lady Star, 100% Lena och Lena 20 År som inte räknas som orginal plattor.

Nlt.se: Orup laddad inför kväll på Läckö

Hur känns det i dag Orup, som är på turné med Lena Philipsson och som i tisdags spelade på kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande på Borgholm?
- Det gick alldeles smärtfritt och bra. Det är väldigt mycket folk inblandade och mycket som kan gå fel. Men vi inledde allra först och spelade en låt och sen fick vi vänta en halvtimma och sedan fick vi avsluta det. Det är väldigt konstigt, man hinner aldrig komma in ordentligt.

· Ni tog ut er krogshow på turné. Hur visste ni att den skulle fungera som konsert?

- Nej, så är det inte. Vår krogshow slutade vi med den 9 december så den finns inte mer. Det är bara jag och Lena som spelar låtar i över en timma. Så det är inga filmer med och inga sketcher heller. Krogshowen skulle aldrig fungerat på en sådan här turné.

· Hur är turnélivet, gillar du det?

- Jag är ju ute och turnerar väldigt sällan numera. Nu gjorde vi ju det i och för sig i höstas men det var flera år sedan innan dess så jag gillar turnélivet. Jag gillar att åka buss, se saker och vi har ju sängar att sova i och Playstation att spela exempelvis. Det enda jag behöver bry mig om är att stå på scenen på rätt tid och det har jag alla möjligheter att förbereda mig på bästa sätt inför.

· Turnélivet ger alltså en bättre möjlighet att fokusera inför konserterna?

- Jag skulle vilja påstå det, ja.

· På söndag spelar ni på Läckö slott. Vad kan publiken vänta sig?

- Först så har vi ju Mums-mums (Måns Zelmerlöw), honom hade vi med i tisdags också och jag såg hans rep. Inte hela, men nästan, och han är ju grymt duktig och kommer att ta hand om uppvärmningen på bästa sätt. Sedan kommer jag och Lena att spela några låtar från nya plattan men också en hel del gamla.
Källa Nlt.se

Succé för Kronprinsessan

"Grattis kronprinsessan", Victorias födelsedag i SVT, hade 1 676 000 tittare, drygt 300 000 fler än förra året. Detta innebär att prg hade fler tittare än Allsång på skansen & Liseberg.

Hallandsposten.se: Lena och Orup som skapta för varandraSammansvetsat, snyggt och svettigt. När Lena Philipsson och Thomas "Orup" Eriksson äntrade Solgårdens scen i går kväll stämde det mesta så när som på ett taskigt skyfall precis före start.

Kvällens artister presenterades vid 21-tiden som "vampen från Vetlanda och hingsten från Huddinge". Lena Ph gjorde snart skäl för smeknamnet när hon i sin vanliga, smått självironiska, anda kickade i gång med en av sina senare hitlåtar, "Han jobbar i  affär", med text signerad av Orup.

Både Orup och Philipsson har sedan 1980-talet, med undantag för några kortare formsvackor i karriärerna, stått stadigt på den svenska musikscenen men kommer kanske till sitt allra bästa uttryck nu, som duo och fyllda fyrtio.

Under onsdagskvällens konsert kom nästan samtliga av artisternas, inte superdjupa men sommarglättiga, låtgalleri fram. Lika mycket utrymme som de båda tillät varandra att ta enskilt synkade de ihop under låtar som blivit deras gemensamma sedan samarbetet med Lenas schlagerframgång "Det gör ont en stund en natten men inget på dan" och den gemensamma plattan "Dubbel".

Publiken, som i många fall såg ut att ha haft sina allra bästa diskodagar på 1980- och 90-talet, kan i stort sett artisternas samtliga låtar utantill och verkade stortrivas i Solgårdens slänt. Även barnfamiljerna, moppekillarna och sommartjejerna utanför i Tylösands sanddyner kunde säkert också vara med och sjunga.

Kvällens ljudvolym var perfekt. Jag är den sortens lyssnare som snarare uppskattar konserter med lagom ljudnivå från början än de där jag måste korrigera ljudet med öronproppar. Detta går tyvärr ut över mellansnacken, som är svåra att snappa upp i Solgårdssorlet och som utan tvekan smyger tjuvlyssnarna utanför totalt förbi.

Även om Lena Philipsson och Orup kan tänkas attrahera även en något yngre publik är jag överlag besviken över Halmstads konsertsommar 2009. Kommande veckor står Ledin och senare Larsen på Tylösandsscenen. Knappast några artister för oss under 30, eller hur?

Strax före showens mitt var det dags för den obligatoriska Oruplåten "Regn hos mig". Det visade sig snart att min absoluta hatlåt ur Orups repertoar är mångas favorit och jag stod helt mållös när publiken tog ton från första stund och imponerade med att kunna hela första versen. Så fort både Thomas Eriksson och publiken var klara med balladen kom den, "Det gör ont", schlagerhiten från 2004 som blev duons första framgångssaga och förmodligen gnistan till turnén som varit i gång sedan 2006, var given och lämnade definitivt ingen besviken när Lena + Orup igår kväll besökte Halmstad.

Källa.

Lena & Orup Halmstad

Missade du Lena & Orup igår? Se dom här!

Lena & Orup Kronprinsessan

Lena Philipsson & Orup framträdde två gånger igår, Nu När Du Gått och ett Medley.
 

 Tisdag 14/7: Lena & Orup i SVT:s "Grattis Kronprinsessan" kl 21:00Från SVT: Grattis Kronprinsessan!
Kronprinsessan Victoria fyller 32 år och som traditionen bjuder hyllar SVT henne med en festföreställning på Borgholms idrottsplats på Öland. Programledare är Mark Levengood. Måns Zelmerlöw, Kalle Moraeus och Bengan Jansson, Jill Johnsson, Salem Al Fakir, Lena Philipsson och Orup, samt mezzosopranen Malena Ernman finns på plats för att fira och underhålla kronprinsessan på hennes födelsedag. Dessutom hyllas skidskytten Helena Jonsson, årets Victoriastipendiat, som vunnit världscupen, sprintcupen och masstartscupen och dessutom är regerande världsmästare i jaktstart.

Även i SVT1 16/7 och SVT1 19/7Turné schema för Lena & OrupDu missar väl inte superduon på sin första sommar turné ihop?
Här spelar dom i sommar:

Onsdag 15 juli, Halmstad, Tylösand
Lördag 18 juli, Mariehamn, Rock-Off Festival
Söndag 19 juli, Lidköping, Läckö Slott. Måns Zelmerlöw uppträder samma kväll
Onsdag 22 juli, Eksjö, O-ringen
Torsdag 23 juli, Kristianstad, Idrottsplatsen
Fredag 24 juli, Kungälv, Bohus Fästning Måns
Lördag 25 juli, Piteå, Piteå Dansar och Ler
Torsdag 30 juli, Kalmar, Teatervallen
Fredag 31 juli, Helsingborg, Sofiero Slott. Måns
Zelmerlöw uppträder samma kväll
Lördag 1 augusti, Östersund, Storsjöyran
Fredag 7 augusti, Stockholm, Gröna Lund
Fredag 14 augusti, Eskilstuna, Strömsholmen

Live: Kärleken Är Evig....

 

Lena & Orup live 2009 - Kärleken Är Evig

Bilder: Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup Live 2009

Lena & Orup gjorde succé föersta helgen på deras gemensamma sommarturné!
Källa (Foto: Robert Granström)

Humor: Robert Gustafsson + Lena Philipsson = Sant

Dessa två personligheter har hittat varandra, framför allt tände det till på Tältprojektet 2004 där de gjorde succé tillsammans med bla Magnus Uggla & Cecila Frode.

Här är några Youtube klipps med Robert & Lena Ph.
 

 


Du har väl inte missat GrooveShark?

Lyssna på din favorit musik gratis online! Klicka här!

Sommar turné 2009 med Orup - Ett Smakprov

 

Lena & Orup har haft premiär. En som var & kollade på dom i helgen, filmade detta. Ett smakprov, Dansa i neon.

Lena Ph: Det spände i mufflan som man trodde hon skulle spricka så hon skulle bli lika fin som Bert Karlssons leeende!

lena ph esc

Aftonbladet & Expressen skriver båda om bråket mellan "Lena vs Stina/Kjell".

Detta är lägre än Glocalnet! Kjell säger också att Stina vill inte svara på detta under hennes värdighet. Men tydligen tyckte Kjell att det var inga problem för hans värdighet att snacka skit till Aftonbladet!


Vad kommer då allt detta ifrån? I sitt sammanhang så pratar Lena i P1s Sommar om Robert Gustafssons kända sketch på 90-talet som Lena tyckte var väldigt rolig. Men hon kände inte igen bilden av sig själv, som Robert hade gjort. Varifrån kommer det ifrån frågade hon Robert. Han berättade att han såg ett tv program där Lena svarade konstigt på frågorna, och det var frågor om amning osv. ( 24 minuter in i del 1 av Sommar ). Då mindes PH direkt vilket program han måste ha sett, Stinas. Stina kom hem till Lena några dagar innan programet för snacka igenom - vad som skulle talas om i programet. Det blev snack om Phs nya skiva. Lite kallprat om hennes son som var 3 veckor gammal. Men det visade sig att förlossningsfrågor och barn frågor kom i direkt sädning sen. Och inget om musiken. Med humor säger Lena om förlossningen nu, vad skulle hon svara på sånna frågor?: "Det spände i mufflan som man trodde hon skulle spricka så hon skulle bli lika fin som Bert Karlssons leeende!" Haha humor! "Jag bjuder på det" - avslutade Lena.

Lyssna på Sommar i P1 med Lena PH - En kvinna som bjuder på sig själv (men inte sitt privatliv/familj)


ST.NU: Lena & Orup, Betyg 4: Full fart från början till slut

Lena & Orup 3

Lena och Orup inleder sommarens turné i Sundsvall. Grattis, alla efterföljande 13 städer som har den här konserten kvar att uppleva.

Det är måhända ett klyschigt utryck, men det är ett pärlband av nummer som de radar upp under den dryga timmen på Gatufestens stora scen.

Att det är fullblodsproffs råder inget tvivel om. Inte heller att de är samkörda efter låtsamarbete och shower. Tajta arrangemang och snygga körer bättrar bara på betyget. Och inte är det någon som går vilse på scenen - Lena och Orup vet precis vad de gör. Och de gör det bra. Vampen från Vetlanda och Hingsten från Huddinge har inget att skämmas för under gårdagskvällens spelning.

Den inledande Nu när du gått får publiken att strömma till torget, och den efterföljande Han jobbar i affär får konserten att lyfta. Sedan landar den inte förrän de går av scenen.

Att båda två har en mängd hittar i bagaget blir tydligt, då de bjuder på sina mest publikfriande låtar. Och publiken är med. Mest jubel drar Lena ner med Det gör ont och Lena Anthem, men Orup är inte långt efter med Pojkarna på rad och Stockholm som inleder den stora allsång-mixen.

Nalle Puh sa "Man kan inte vara nere med en ballong." Samma sak gäller veteranerna Lena och Orup också.
Källa


Lena & Orup bilder - från premiären i Sundsvall

Lena & Orup 5


Lena & Orup 4

Lena & Orup 2

Lena & Orup 1

Källa - SD.NU

Dagbladet.se: Lyxigt, snyggt och roligt i världsklass! Betyg 5 till Lena & Orup

lena ph live 2009 premiär

Lena och Orup

Var: Stora scenen

När: Fredag

Betyg: PPPPP


Det är svårt att tänka sig en mer passande Gatufestbokning än Lena och Orup. Få artister kan matcha den väloljade föreställningens makalösa hitparad.

Oavsett om du är inbiten emo-kid, hårdrockare eller gammal tant så har du garanterat nynnat till hits av Thomas "Orup" Eriksson eller Lena Philipsson, åtminstone någon gång i livet.

Du kanske inte skulle erkänna det till vardags, men när Sveriges bäst klädda popnestor möter Schlagerprimadonnan Ph på Stora Torget så bekänner Sundsvallsborna färg mangrant.

Den här showen har redan gått, typ, tre varv runt jorden, men de två veteranerna har fortfarande skitkul på scenen. Bandet lirar snuskigt tajt och de båda fullblodsproffsen dompterar publiken på ett ledigt och avspänt sätt. Det är lyxigt, snyggt och roligt i världsklass.

Dessutom så är mellansnacket fräckt, spontant och roligt. Exempel: Någon i publiken slänger upp en bh på scenen. Orup tar upp den, sniffar på den och replikerar "den här kvinnan har jag legat med". Det må vara över gränsen för vissa, men det är väldigt roligt.

Tempot är högt från början, men showen accelererar och excellerar till den makalöst frustande avslutningen med "Lena Anthem", "Då står pojkarna på rad" och en sjövild version av "Kärleken är evig". Extranumren må kännas lite futtiga i jämförelse med den kanonaden, men man behöver faktiskt varva ner efter den här totala överkörningen. Källa


Pitea-tidningen.se: Lena & Orup värmde kylig stadsfest

premiär lena orup 2009

Stadsfestlördag i tre ord: brrrr, Lena, Orup. De sistnämnda rådde bot på det förstnämnda. Till Lena och Orup som inleder med "Nu när du gått", vilket lovar just gott för oss som gillar trevliga albumet "Dubbel". Men tji får vi - tre till därifrån blir det men sen är det Lena varvat med Orup istället för Lena OCH Orup. Stockholm och vargar och öron och neon och...ja, ni fattar!

Att PH studsar runt som bara PH kan och ändå sätter varje ton är ensamt värt entrén men skälen att stanna hela giget är fler än ett.

Det fantastiska bandet måste nämnas. Med tre klaviatur, två gitarrer, tre kör och både trummor och slagverk blir det gärna pannkakstårta men betänk att kapellmästaren heter Jesper Nordenström och trummisen Janne Robertsson så fattar ni att alla ingredienser sitter precis där de ska. "Bandet svänger på" och publiken är mer än "ganska bra". Kvällens största dessutom.

Konserten lutar åt schlager, krogformatet har lyckosamt breddats och de båda huvudpersonerna ser ut som ett nyförälskat par. Både "Om igen" och "Regn hos mig" får dock ses som utfyllnad och kunde bytas mot nytt godis.

Bästa låt är i stället "Det gör ont". Stativtrix? Nix! Lena och Orup värmde alldeles utmärkt ändå. Källa


Folkbladet.nu: De fick alla att sjunga med. Betyg 4 till Lena & Orup

lena orup pr

Stadsfesten,

Skellefteå

Bäst: Hela showen

Sämst: Orups "boll"-skämt

ATT DET HÄR är två människor som har utstrålning och artisteri råder ingen tvekan om. Allsång på allsång blev det när Lena och Orup brände av hit efter hit. Det blev ett samlingsheat av låtar från mitten av 80-talet fram till i dag blandat med lite humor. Jag har inte sett krogshowen, men om konsertversionen är såhär pass bra måste krogshowen vara spektakulär. Lenas röst passar Orups låtar och röst mycket bra, dock är det så att Lena dominerar scenen totalt och Orup hamnar lite, lite bakom. De har ett högt tempo med bra låtmaterial och får såväl besökare som vakter att sjunga med. Lysande konsert med en intim känsla och fantastiska artister. Källa


Nyhetstorka på Aftonbladet: "Lena Ph kanske har alzheimer"

Lena Philipsson har gjort sitt sommar program i P1. Direkt efter hon sa att hon blev arg på Stina i en interjuv som skulle handla om musiken, hennes nya skiva, blev istället bara om att föda barn och privatlivs frågor. - Lena borde ljuga smartare. Hon blev intervjuad i Stinas program senast 2007, säger Kjell Dabrowski. Vi har dessutom några gemensamma vänner och har träffats privat. Lena borde skriva en låt som heter "Mitt namn är Lena och jag är nog lite dum i huvudet" i stället. Eller så har hon alzheimer, säger han.Att Lena skulle vara restriktiv med intervjuer tillbakavisar han. - 100 gånger av 100 så får man en intervju med Lena Philipsson om man vill, hon är inte svårfångad. Synd att hon måste ljuga för att få rubriker, säger Kjell till Aftonbladet.
Detta är lägre än Glocalnet! Läs mer på Aftonbladet här.


Idag: Sommar med Lena PH

sommar lena

Idag var det Sommar med Lena Philipsson i P1. Lyssna på det online här.
Hon berättar bla om att inte gillar schlager, utan danspop, om hennes faders bortgång och att hon ville lämna en interjuv med Stina Dabrowski - skulle promota en skiva men fick bara frågor om förlossningen och privatlivet.

Nu är det ju så, att många "artister" som Pernilla Wahlgren, Linda Bengtzing, Anna Book & co gärna pratar ut, gråter ut och delar med sig av privatlivet med media. Lena Ph har alltid valt att mest prata om just artisten Lena...och det borde den pålästa och duktiga Stina veta om....Expressen skrev så klart en artikel om detta, läs den här.

RSS 2.0