YouTube klipps med Lena Philipsson


 
Här kommer tio utvalda Youtube klipps som du kanske har missat med Lena PH
 
 En helkväll med Lena Philipsson, SVTs specialshow med Lena finns i sin helhet, med gästartisterna Darin och Carola.
 
 
Mitt Namn Är Lena Philipsson, TV4s Specialshow med Lena, som framför låtar från "Jag Ångrar Ingenting" och några klassiker
 
,
 
 
Lena + Orup Show på Rondo, SVT spelade in deras hyllade show - här uppdelat på 9 olika klipps.
 
 
 
Lena Philipsson - Sommarkonsert från 1988. Här bjuder Lena på låtar från plattan "Talking In Your Sleep" så som "Om Igen" och "I´m A Fool". Även några låtar från plattan innan, "Dansa i Neon"
 
 
Lena live 1987 - Tiden då Kärleken Är Evig och Dansa i Neon gällde
 
 
 
 
 
16 minuter av succé showen om Agent 006
 
 
 
 
Succéshowen "Lena Philipsson Show" från 2001 finns inte på nätet, men ett nummer från TV finns, Lady Star:
 
 
 
I Melodifestivalen 2011 var Lena mellanakt, med "Idiot" och Danceing in the neon light" med Dead by April
 
 
 
Melodifestivalen 2000 hade ett hyllat medley med med Björn Skifs, Arja Saijonmaa, Elisabeth Andreassen, Lasse Holm, Lena Philipsson, Loa Falkman, Lasse Berghagen, Lotta Engberg, Tommy Körberg och Carola.
 
 
Lena vann Mello med Det Gör Ont, året efter körde hon ett medley med Lena Anthem, Dansa I Neon, Om Igen och så klart - Det Gör Ont (som i ESC hette It Hurts)
 
 
 
 
 
Och så ett bonus klipp - Från Eurovision Song Contest - It Hurts
 
 

Diggiloo drog storpublik

 
 
 
 

Diggiloo drog storpublik

Svaneholm. Strålande solsken, en lummig slottspark och ett knippe folkkära artister. Det blev receptet för en riktig folkfest när Diggiloo showade vid Svaneholms slott i går kväll.

De var i Skurup så sent som förra året, den turnerande artistkavalkaden Diggiloo. I går kväll var Diggiloo-gänget tillbaka i Svaneholms slottspark, med artister som Lena Philipsson, Eric Gadd, Oscar Zia, Nanne Grönvall, Per Andersson och Nassim Al Fakir. Och de mötte en månghövdad publik vid detta 18:e speltillfälle under årets turné. Enligt turnéledare Ann Lunds siffror hade 8 480 personer slagit sig ner på filtar och i solstolar för att digga med i showen. Det är sommarens största publik så här långt för Diggiloo-turnén.

– Det är lite mer än förra året, när vi hade runt 8 200 personer här. Det är jättekul att så många kommit. Och det är bra drag på publiken, säger turnéledare Ann Lund.

Diggiloo-debutanterna Jenny Licke och Jannica Christensen hade tagit sig från Trelleborg för att se showen. De var bland annat sugna på att se Lena Philipsson. Fast enligt dem lockade det varma sommarvädret, stämningen och den trevliga picknickmiljön lika mycket som artisterna.

Sammanlagt är det fjärde gången Diggiloo besöker Svaneholms slott. Närmast bär turnén vidare till Ronneby i dag och Båstad i morgon.

De var i Skurup så sent som förra året, den turnerande artistkavalkaden Diggiloo. I går kväll var Diggiloo-gänget tillbaka i Svaneholms slottspark, med artister som Lena Philipsson, Eric Gadd, Oscar Zia, Nanne Grönvall, Per Andersson och Nassim Al Fakir. Och de mötte en månghövdad publik vid detta 18:e speltillfälle under årets turné. Enligt turnéledare Ann Lunds siffror hade 8 480 personer slagit sig ner på filtar och i solstolar för att digga med i showen. Det är sommarens största publik såhär långt för Diggiloo-turnén.

– Det är lite mer än förra året, när vi hade runt 8 200 personer här. Det är jättekul att så många kommit. Och det är bra drag på publiken, säger turnéledare Ann Lund.

Diggiloo-debutanterna Jenny Licke och Jannica Christensen hade tagit sig från Trelleborg för att se showen. De var bland annat sugna på att se Lena Philipsson. Fast enligt dem lockade det varma sommarvädret, stämningen och den trevliga picknickmiljön lika mycket som artisterna.

Sammanlagt är det fjärde gången Diggiloo besöker Svaneholms slott. Närmast bär turnén vidare till Ronneby i dag och Båstad i morgon.
 
 
 
 
******
 
Härligt väder och en fantastisk musikupplevelse kunde man njuta av på Hooks Herrgård igår när Diggiloo-gänget gav en uppskattad show.

I nästan tre timmar fick man uppleva sång, musik, dans och komik framförda av det proffsiga artisterna Lena Philipsson, Nanne Grönvall, Eric Gadd, Jessica Andersson, Erik Segerstedt, Oscar Zia, Nassim Al Fakir, Magnus Johansson och Per Andersson.

Publiken var med på noterna och såg ut att njuta i sommarkvällen.

Årets gäng utlovade något alldeles extra och en show att älska för hela familjen, vilket infriades…

Inför en publik på cirka 5000 personer gjorde Diggiloo-gänget en varierande och underhållande show indelad i olika teman såsom country, smäktande ballader, rock, indisk-inspirerat och allt detta inramades av schlagerfestival-låtar som artisterna själva har gjort kända.

Några inslag var särskilt stämningsfulla där hela ensemblen var med, såsom Koppången med Magnus Johanssons trumpetsolo och Erik Segerstedts sång i Circle of Life från Lejonkungen. Glada skratt drog även Per Andersson med sina göteborgska ordvitsar för att även överraska med en skönsjungen duett med Lena Ph. Stående ovationer fick även den unge Oscar Zia när han sjöng en italiensk ballad.

De tre proffsiga damerna Lena, Jessica och Nanne kunde med glimten i ögat spela divor men visste att leverera, så också Eric Gadd, som med benäget bistånd av Nassim Al Fakir på slagverk, fick det att riktigt svänga.

Allt som allt en sommarkväll att minnas!
 
 
**********
Kristianstad. Diggiloo var under onsdagskvällen på besök i Kristianstad i turnéns 13:e spelning för sommaren. Tivoliparken var inför fylld av förväntansfulla besökare som var sugna på underhållning. "Det är en folkfest", säger Ann Herdmo.

Förutsättningarna för Diggiloos intåg i Tivoliparken var så gott som perfekta. Solen fortsatte att stråla, tusentals människor var på plats och stämningen var på topp.

Uppskattningsvis hade cirka 3 000 biljetter sålts på förhand. Och det krävdes sannerligen tidiga bokningar ifall man skulle ha chans på de bästa platserna. Diggiloo-veteranerna Pehr och Nancy Fredriksson, parkerade längst fram i mitten, vet allt om det.

- Detta är nionde gången vi är på Diggiloo. Vi köpte biljetterna direkt när de släpptes och här har vi det hur bra som helst. De levererar ett proffsigt helhetspaket med mycket skämt, sång och dans, säger Höörparet som håller Jessica Andersson som en favorit.

20 meter bakåt i publikhavet väntade tjejgänget Jennie Bender, Karlskrona, Abir Jawad, Helsingborg, och Lisa Åkerlund, Staffanstorp, på att en annan artist skulle köra igång.

- Vi är bara här för Oscar Zia. Det är enda anledningen, säger Jennie.

Vad gör Zia speciell?

- Hans personlighet, han är bara som han är. Han känner lätt igen oss och vet nog till och med vad vi heter, säger Lisa som såg honom i Ronneby senast förra veckan.

Över den stora gräsplätten i Tivoliparken var det svårt att hitta plats över för bara en baden-baden till. Diggiloo hade lockat personer i alla åldrar och musiken är den självklara gemensamma nämnaren.

Ann Herdmo och Ann-Britt Lyberg från Åhus hade tillfälligt letat sig lite längre bakåt för att vänta in skuggan innan showen började. Och ivern gick inte att ta miste på.

- Ingenting kan vara bättre. Vi tycker om musik och det är bra artister med varierande stilar. Sedan är det den sociala biten också, det är en folkfest, säger Ann.

Diggiloo i tivoliparken, hur passar det tycker ni?

- Vi var på Diggiloo i Ovesholm för två år sedan och det känns inte så stort här. Men det är helt okej, det kan bli mer gemytligt, säger Ann-britt.

När solen hade sjunkit några meter på himmeln kunde showen börja. Lena Philipsson tog snabbt tag i taktpinnen och var det någon som inte visste vad hon hette inför starten klargjordes det relativt snabbt när musiken från Diggiloo ekade ut över Tivoliparken och ljudet studsade ut över Kristianstads gator.
 
 
 
**********
vt.se

Redan kvart över fyra på eftermiddagen började folk vänta utanför grindarna. Kvart i fem var kön lång. När konserten drog igång strax efter klockan sju var det fullt drag inne på Bökensved.

Under första numret kom hela Diggiloo-gänget ut på scenen och kickade igång publiken som jublade av förtjusning.

Scenen var specialuppbyggd för dagen och inklädd i rosa ram. Artisterna backades upp av en flexibel orkester. Här fanns allt, trombon, sax, trumpet, keyboard, trummor, bas och gitarr.

Från scenen gick en extra scendel ut genom publikhavet, vilken varje artist tog sprang ut på, och kom därmed nära publiken.

Omkring 7000 besökare var på plats.

Första artist att äntra scenen på egen hand var Lena Philipsson.

Ett klokt val, att döma av publikens reaktioner. Stämningen steg ytterligare. Vilket föredömligt underhållningsproffs hon är.

Därefter tog Nanne Grönvall över i svarta tajts och med glimten i ögat.

Lika rolig som hon är talangfull.

Första manliga soloartist var Oscar Zia, som med honungsröst och pojkbandsmanér fick många på fall.

Sedan kvinnodominans igen när Lena Philipsson, Nanne Grönvall och Jessica Andersson tog över scenen för att å ena sidan introducera varandra, och å den andra sidan att skoja lite.

I mun på varandra berättade de hur snygga de var och hur bra de sjöng.
 
 

 
*******
Expressen.se
År efter år trummar "Diggiloo"-turnén på.
Och år efter år lockar den artister att återvända.
För artisterna är turnén ett sätt att säkra ett tryggt sommarjobb i en osäker bransch. Egna turnéer är risktaganden. "Diggiloo", däremot, går ständigt för fulla hus. Bara i år ses turnépaketet av 130 000 personer.
- Det är klart att tryggheten är viktig. Man har ju räkningar att betala. Det är inte självklart att få jobba så här mycket i den här branschen. Jag är väldigt tacksam för det. Det är mindre stress på det ekonomiska planet. Men jag blir som mest stressad när jag inte får stå på en scen och sjunga. Det handlar inte bara om pengar, säger Jessica Andersson
Turnén omsätter cirka 45 miljoner kronor per sommar.
Enligt produktionsbolaget är marginalerna små. Den största delen av pengarna går till omkostnader och artisternas gage.
"Vi har så jäkla kul"
Men det är inte bara pengarna och tryggheten som får artisterna att tacka ja.
En viktig del är den "Diggiloo"-familj man byggt upp.
- Det är bra betalt. Jag kan absolut inte klaga. Men det största privilegiet är att vi faktiskt har så jäkla kul. Det är ett väldigt familjärt koncept. Alla som har hand om det här, är måna om varandra. Det är väldigt lyxigt att få åka med, säger Nanne Grönvall.
För Oscar Zia är pengarna inte viktigast. Han följer med för att få scenvana.
- Jag bor hemma, går i skolan och får mitt barnbidrag. Jag har inte samma behov av att få in pengar. Nivån på proffsighet är jävligt hög. Allt vi behöver finns här. För mig är det en jävligt bra erfarenhet. Jag får de timmarna på scen jag behöver. Man behöver 10 000 timmar för att bli proffs, säger han.
"Tänkte spela svår"
Per Andersson gör sitt andra år. Han tänkte försöka förhandla upp sin lön i år. Det gick så där.
- Jag tänkte spela svår. Men det gick inte. Jag tänkte att nu ska jag pressa dem på massa pengar. Det gick ju så bra förra året. Men när de ringde sa jag ja direkt. Jag fick väl en löneökning i efterhand, säger han.

RSS 2.0