Mer om Mauro och Pluras kök i TV8 - Hellström & Philipsson gästar

HD.se pratat med Eldkvarns Plura om sitt nya matprogram "är tidningen får honom på tråden inför bandets årliga spelningar på Hotel Nouveau i Helsingborg upptar matprogrammet "Mauro och Pluras kök" en stor del av hans tid.
– Vi har gjort två avsnitt redan och ska spela in det tredje i morgon (läs i går). Det har varit jobbigare än man hade kunnat tänka sig, med manusläsning och sådant. Men det är kul och samtidigt lite pirrigt.

Mauro är Pluras kompis Mauro Scocco.
– Vi spelar in hemma i mitt kök på Kungsholmen. Vi har bjudit in gäster som vi snackar med om livet, döden och musik.

Gästlistan består till största delen av musiker och skådisar. "Mauro och Pluras kök" visas i TV8 på torsdagskvällar under våren. I det första avsnittet av åtta får duon besök av Håkan Hellström och Lena Philipsson.
– Det blev väldigt lyckat, säger Plura och vänder sig till sin kollega på jakt efter en beskrivning av innehållet: "Mauro, vad var det någon sa som hade sett en råkopia av första programmet?"
– En blandning av "The Osbournes" och Jamie Oliver, säger Mauro Scocco i bakgrunden.
Plura repeterar omdömet, smakar på det och konstaterar:
– Det är kanon."

Läs mer här

Lena Ph låtar med i nästa version av Absolute Schlager

Absolute Schlager

Absolute släpper i år en tredje version av Absolute Schlager. Denna gång blir det en trippel-cd med hela 78 låtar. Där finner vi hela tre Lena Philipsson klassiker: Kärleken Är Evig, Dansa I Neon och Det Gör Ont. Se hela låtlistan på CDON


Carola vill göra duett med Lena Philipsson eller Charlotte Perrelli

Carola skall göra en stödgala för Haiti. Den 25/2 blir det stor stjärnshow i Filadelfiakyrkan i Stockholm skriver Aftonbladet.
Kristin Kaspersen, Charlotte Perrelli, LaGaylia Frazier är några av dom som är aktuella.
– Jag skulle gärna vilja göra en duett med Charlotte eller Lena Ph, säger Carola när Nöjesbladet träffar henne över en lunch i Santa Monica.
Läs mer här

Lena Philipsson i matprogram?

Plura i Eldkvarn är interkivad i Kvällsposten och säger Lena skall vara med i matprogram:
"Hur går det med matprogrammet med Mauro?
- Vi har gjort två stycken, Håkan Hellström och Lena Philipsson var gäster i det första, blev grymt bra."
Källa: Kvp

Dolph Lundgren vill ha Lena Ph, Carola och Charlotte!

dolph

Melodifestivalens programledare för 2010 Dolph Lundgrev har en "hemlig kravlista" där Lena Philipsson, Carola Häggkvist och Charlotte Perrelli ingår. Pauseunderhållning med hjältefilmer med He-Man och Agent006?
Läs mer om detta på Expressen

Grattis Lena Philipsson - Fyller år idag!

lenaphLena Philipsson
föddes 1966 som Maria Magdalena Filipsson. Hon debuterade med låten "Kärleken är evig" 1986. Året därpå medverkade hon i den svenska uttagningen till Melodifestivalen med låten "Dansa i neon". Med albumet "A Woman?s Gotta do What a Woman?s Gotta do". Från 1991 lanserades hon som "Agent 006". År 1995 var hon återigen aktuell med albumet "Lena Philipsson" som bland annat innehöll hiten "Moder Svea". Lena Philipssons (eller som hon gärna i dag kallar sig, Lena Ph) gjorde en dundrande supercomeback 2004 när hon vann den svenska uttagningen till melodischlagerfestivalen med låten "Det gör ont". Januari 2007 hade Philipsson och Orup premiär av sin gemensamma show, "Lena+Orup" på Chinateatern i Stockholm. Den fick utmärkta recensioner och spelades fram till slutet av april, med i princip alla föreställningar utsålda. Showen fortsatte sedan efter sommaren och sen avslutade paret showen på Rondo i Göteborg. År 2008 kom parets gemensamma platta "Dubbel" under artistnamnet Lena + Orup. Källa

Nostalgi klipp nedan, "Only an angel can lie" från 006 plattan


Bloggare: Lena gör en coverskiva!

disco lena

"....Philipsson - gör en coverskiva. NU! En coverskiva som överraskar, en skiva med låtar som Krunegårds. Du kan tolka Håkan Hellström, Anna Ternheim, Timo... ja, det finns en uppsjö av artister som väntar på att tolkas av just dig. Jag lovar att köpa skivan och jag kommer inte vara ensam om det." Läs hela blogginlägget här

Håller du med? Skall Lena Philipsson göra en cover skiva? Skriv gärna kommentar här i bloggen!

Meningarna går lite i sär på You tube om Lenas cover. Markus Krunegårds fans är inte alltid så övertygade att detta var en schysst tolkning.

Tycker du Lena skall släppa "Hela Livet Är Ett Disco" på singel? Rösta nedan!

webvoter-omröstning
Tycker du "Disco" skall släppas på singel?

Ja! Absolut måste den släppas!
Ja! Varför inte, en helt okej tolkning
Nej! Låten är dålig och bör ej släppas!
Nej! Låten är inget speciellt, Ph kan bättre
Spelar ingen roll, klarar mig med youtube

Se resultat

Pressen om sista jokerplatsen

Expressen skriver idag: Pauline fick chansen efter avhoppen & Anders Nunstedt: Pauline Kamusewu är en nödlösning
" Hon har sjungit in en låt - men under den gångna veckan tackade hon nej. Detta på grund av att sångerskan inte ansåg sig hinna sätta ihop en helt nytt koncept på så kort tid. Detta gäller både Helena Paparizou och Lena Philipsson"  skriver Expressen

Lena Philipsson om sin Krunegård tolking: Tack & förlåt - Puss puss!Lena Philipsson - Hela Livet Är Ett Disco

Meja, Eric Gadd, Poddles och Lena Philipsson förklarar lite runt deras versioner av årets bästa låtar enligt P3 Guld galan.

Glöm inte lyssna på Markus Krunegårds orginal version här. Läs Aftonbladets artikel här

SR P3 Guld: Lena Philipsson tolkar Markus Krunegård - Hela livet var ett disco

Se videon på youtube :)

Hela livet var ett disco - Lena Philipsson tolkar P3 hiten

Aftonbladet skriver:   Markus Krunegård och Promoe är recensenternas älsklingar och syns på klubbar och festivalscener.
Lena Ph och The Poodles är några av Sveriges mest populära artister från bland annat Melodifestivalen.
I samband med P3 guld-galan möts de två världarna då de som nominerats till Årets låt tolkas av folkkära artister...

Se Lena Ph:s tolkning här!

Ingen Lena Philipsson i Melodifestivalen 2010

Då var det klart, fjärde jokern blev Pauline Kamusewu med "Sucker For Love". Pressen skrev för ett tag sedan att Lena Ph inte hittade rätt låt.

Bloggarna Schlagerprofilerna tror Lena Ph är ute ur leken

lena mix"Enligt vad vi har hört så är Lena i alla fall ute ur leken sedan ett tag tillbaka.Hon hittade inte rätt låt helt enkelt. Ett annat stort kvinnligt schlagernamn har också tyvärr tackat nej. Ace of Bases Jenny Berggren var också påtänkt som joker ett tag, men hon valdes bort för att låten inte höll.
Så enligt vad vi hört återstår två kandidater. Två kvinnor: En som var aktuell för en låt som inte tog sig till final förra året, och en annan som nyligen släppte en singel.
Vem det blir?
I alla fall ingen vi väntat på."

Läs hela blogginlägget här. Tror du Lena Philipsson är med i Melodifestivalen 2010?

SVT: Fjärde jokern hänger i luften

Fjärde Jokern hänger i luften... Christer hälsar att snart är väntan över. Så står det på Melodifestivalens officella twitter. Det kanske avslöjas imorgon, då SVT sänder ett Melodifestival program i ettan kl 20:00?

Enligt pressen tidigare har det pratas om bla följande artister: Linda Sundblad, Pernilla Andersson (läs mer här) och Jenny Berggren från Ace Of Base (läs mer här). Och så Lena Philipsson. Många tror det blir en kvinna, men vem det blir är väldigt osäkert. Det kanske blir något helt oväntat som Marit Bergman, Europe eller kanske Eva Dahlgren?

Schlagerprofilernas 00-favorit är Det Gör Ont

Nu är Schlagerprofilernas egna topplista över 00-talets bästa Melodifestivallåtar klar, och etta blev Lena Philipsson:s "Det Gör Ont". Läs hela listan här.

RSS 2.0