00-talet: 10 år med Lena Philipsson! Rösta fram din favorit Ph låt!

Lena Ph 00-talet

På 80-talet var Lena Ph sveriges Madonna, gick från Melodifestivalssuccér till modern engelsk pop med hits som "Standing In My Rain" och "Why". 90-talet började bra med Rocktåg och Agent 006. Men sen gick det sämre, dansplattan "Fantasy" blev ingen större framgång. Schlagerplattan från 1995 sålde bra, medan den mogna svenska soulpop skivan gick mer eller mindre obemärkt förbi. Men om det är nått årtionde som är Ph:s, så är det 00-talet! Här kommer en sammanställning av Philipssons senaste tio år….

År 2000 var Lena helt plötsligt tillbaka i rampljuset, där hon började, Melodifestivalen. En av tio kända schalgerartister var hon programledare. Det blev humor och det blev ett schlagermedly som nu är klassik tv historia
I slutet av 2000 framträde Lena i showen "Toner För Miljoner" bla med "Why" och Livet Är En Schlager låten "I Believe In Miracles". Medverkade gjorde även Lisa Nilsson, Anders Glenmark och Jonas GardellÅr 2001 kom dock den stora scen comebacken. Först ut var skivan "Lena Philipsson Collection" som sålde bra, sedan kom singeln "Spell Of Love/Lady Star". Därefter gjorde Lena storstilad comeback på krogscenen som hon lämnade 1991 som Agent 006. Nu var det ingen hemlig agent som gällde längre, utan en ego show med cirkus nummer, musik och massa humor, som gick under namnet "Lena Philipsson Show". Den gick för utsålda hus i Stockholm, Göteborg och på Sverige turné i 2½ år!


År 2002 gästade hon även Robert Wells mastardont sommar show Rhapsody In Rock, och enligt pressen, stal hon showen.

2003 var även Lena Philipsson en av programledarna för Melodifestivalen. Tillsammans med Charlotte Perrelli gjorde hon bröstchock och nakenschocker i tv. Hon var också med i show konseptet Speldosan med Björn Skifs, Jill Johnson och Martin Stenmark. Björn och Lena fortsätte även samarbetet under konserkonceptet "Svenska Stjärnor tillsammans med Sveriges Radiossymfonikerna i Berwaldhallen - och det blev succé igen.

Medans Lena var stor på show och konsertmarknaden, saknades det något. De stora hitsen på försäljningslistor och radiolistor. Men år 2004 ärandes det när Lena ställde upp i Melodifestivalen med Thomas "Orup" Eriksson:s "Det Gör Ont". Hon vann i deltävligen i Malmö tillsammans med After Dark och vann sedan i finalen i Globen. "Det Gör Ont" blev den största hiten på Trackslistan 2004 och kanske den största svenska Melodifestivalen låten på hela 00-talet! I Eurovision Song Contest blev låten "It Hurts" och trotts hon inte var med i semifinalen som gjorde att man fick höra låten en gång extra, så kom hon delad femma.

Sommaren 2004 fick hon stor hit med "Delirium" och gjorde dundersuccé med Magnus Uggla, Robert Gustafsson med flera i Tältprojektet. Under hösten kom plattan "Det Gör Ont En Stund På Natten Men Inget På Dan" som blev en storframgång och etta i Sverige. Lenas första solo turné började på hösten och blev utsåld och kritikerosad. Samtidigt var egolåten "Lena Anthem" etta på Sverige Topp 40.


Vintern 2005 fortsatte solo turnén och i Melodifestivalen gjorde hon succé som mellanakt.Under sommaren gjorde turnén Magus Uggla, Lena Philipsson & Darin succé.På hösten samma år kom singeln "Unga Pojkar & Äldre Män" om blev en topp 5 hit och plattan "Jag ångrar Ingenting". Lena gjorde en tv-show i TV4 som hette "Mitt Namn Är Lena Philipsson" som sågs av över en miljon tittare.Våren 2006 blev Lena ensam programledare för Melodifestivalen. Blev först lite kritiserad för humorn, men vände det till en succé och fyra plus av tittarna.

Sommaren 2006 blev det sommarturné igen. 2007 släpps samlingsskivan "Lena 20 År" som innehöll hits som Talking In Your Sleep, Månsken I Augusti och Han Jobbar I Affär.
Samtidigt gör Philipsson och Orup slag i sak och sätter upp en egen show i Stockholm med namn "Lena+Orup". Den blir kritikerosad och spelar för utsålda hus i 2 år, då även i Göteborg och Sverige show turné.Hösten 2008 kommer deras gemensamma skiva "Dubbel" som innehöll listettan "Nu När Du Gått".Samarbetet fortsätter med Orup sommaren 2009, då de avslutar detta kaitel med en sommar turné ihop som blir kritikerrosad vart den än kommer. Under hösten går Lena in i skivstudion igen, nu utan Orup.

Snart firar Lena Philipsson 25 år som artist. Det talas om comeback i Melodifestivalen. Tal om egen tv-serie. DVD-släpp. Vi får nog följa med Lena Ph yttligare tio spännade år.Vilken är din favorit låt med Lena Philipsson på 00-talet?

Rösta här!
webvoter-omröstning
Vilken är din favorit Ph låt på 00-talet?

Delirium
Det Gör Ont/It Hurts
Fly Me Over The Rainbow
Han Jobbar I Affär
Hatar Att Vakna Utan Dig
I Believe In Miracles
Jag Ångrar Ingenting
Lena Anthem
Nu När Du Gått
När Det Ringer på din Dörr
På Gatan Där Jag Bor
Spell Of Love/Lady Star
Unga Pojkar & Äldre Män

Se resultat

Eric Saade: Lena Philipsson väckte drömmen

eric saade

Eric Saade är med i Melodifestivalen 2010 med "Manboy". Poplight interjuvande honom och frågade hur det kom sig han är med i tävlingen: Och drömmen om Melodifestivalen väcktes redan 2004, av en av Sveriges största schlagerikoner.
- Redan när man var liten satt man och kollade, min mamma är ju ett riktigt schlagerfan. Men när Lena PH gjorde "Det gör ont", då sa jag att "där ska jag stå" och nu äntligen är det verklighet. Det var inte när du såg Molly förra året som du blev sugen då?
- Äsch! Jag har varit sugen sedan jag såg Lena PH, hon var grym och ända sedan dess har jag velat vara med. Jag har egentligen bara väntat på rätt läge. Jag har ju haft skivkontrakt sedan jag var 16 år men sedan har man tagit det.
Läs hela artikeln på Poplight (fd Gylleneskor.se)

P4 Live med Lena Philipsson & Orup - lyssna på sommarens succé konsert!

Lena & Orup

P4 Live bjuder på en konsert från i sommras med två av Sveriges populäraste artister - Lena Philipsson, vampen från Vetlanda och Orup - hingsten från Stockholm! Gå till P4 och lyssna på alla hitsen!  Direklänk här.
De spelar bla låtarna Nu När Du Gått, Stockholm, Fotbollsstjärna, 1 Skäl, Hellre Jagad Av Vargar, Dansa I Neon med flera

Notis: Detta är Lena Philipsson nya pojkvän

Lena Philipsson

Denna bloggen fokuserar på Lena Philipsson artisteri, men nu när Media är "all over" detta ämne så kommer här en liten info om Lenas privata liv. Tidigare var Lena ihop med programledaren Martin Björk har varit singel en tid. Nu är hennes "hemliga" pojkvän inte så hemlig längre, då han själv bekräftat att han är tillsammans med Sveriges egna Madonna. Han heter Per Hollnekt, känd för allmänheten från bla Big Brother, men som yrkesman gjort sig ett stort namn efter lanserat märkerna Saga och Odd molly. Vill du läsa mer om detta så kan du besöka Expressen.
Bilden ovan är från succé showen Lena+Orup.

Aftonbladets 00-bästa albumlista - Rösta på Det gör ont en stund...

album 2004

Aftonbladet har nu en omröstning om 00-talets bästa plattor, Lena Philipsson:s "Det gör ont en stund på natten men inget på dan" är nominerad för 2004 - rösta här!

Fjärde jokern: En smällkaramell

lena ph esc 2004

Från SVTs Twitter: Tiden går fort. Redan är det fjärde advent! Men fortfarande väntar vi på den fjärde jokern. Kanske blir det en härlig smällkaramell?

Vi får hoppas den smällkaramellen stavas Lena Philipsson!

Lena Ph goes CraztFrog! :DFrån helgens Robins som ni kan se som helhet på SVTplay! Humor!

Lena Ph har försökt med unga pojkar & äldre mänHon har blivit vald till Sveriges Sexigaste. Hon har försökt med unga pojkar & äldre män. I alla fall i denna hit från 2005, första singeln från albumet "Jag Ångrar Ingenting". Detta härliga framträdandet är från tv-showen "Mitt Namn Är Lena Philipsson" som sågs av över 1 miljon tittare.

SVT: Lena Philipsson gästar Robins ikväll!

Lena & Robin

Från SVT: Gäst i lördagens Robins är smålandsfödda mångkonstnärliga artisten Lena Philipsson. Det bistra vintervädret med snökaos och kyla satte stopp för tidigare påannonserade Rolf Lassgårds medverkan; han tvingades lämna återbud i sista stund.

Desto mer tid får nu Robin för Lena Ph! Som traditionen kräver ger han oss också sin syn på läget i Sverige och världen och det blir sketcher och underfundiga betraktelser. Och så får vi en efterlängtad och exklusiv Anna Blomberg-signerad hälsning från våra svenska Hollywoodfruar...

Under våren tar Robin Paulsson paus från tv-rutan för att bland annat medverka under vårens Big Comedy-turné. När humortalkshowen Robins återkommer i SVT är ännu oklart.

 

SVT1 21:30 (SVT Play)


Bloggen Schlagerprofilerna 2000-talets bästa Melodifestival låtar

schlagerprofilerna

Vilken plats kommer "Det Gör Ont" med Lena Philipsson vet vi inte än, de har kommit till plats 16 än så länge. Läs deras blogg här och deras lista här
Vilka är dina favoriter från 2000-talet? Lägg gärna kommentar med en egen lista

Humor: Julsångsmedley med Robert Gustafsson & Lena PhilipssonJulen närmar sig och som de flesta vet är Lena Ph ingen direkt artist man förknippar med jullåtar eller julshower.
Här är dock ett undantag, en sketch med Robert Gustafsson & Lena Ph.. Denna duo slong sina påsar samman 2004 på sommartunén Tältprojektet som blev en stor succé bland publik och kritiker.

England vann OGAE Song Contest 2009

Lena PhDet blev Viva la vida med Coldplay som vann årets OGAE Song Contest. Sveriges bidrag Nån som du med Sonja Aldén kom på 10:e plats. 2009 års OGAE Song Contest arrangerades av den kroatiska fanklubben.
OGAE, den internationella fanklubben till Eurovision Song Contest, har arrangerat tävlingen sedan 1986. Varje lands klubb, i Sveriges fall "Melodifestivalklubben", utser ett bidrag som dock inte får vara hämtat från de nationella uttagningarna. Klubbarna lägger sedan sina röster som i riktiga ESC.
Norden har vunnit tävlingen två gånger, 1989 var det Norge genom Karoline Krüeger & Anita Skorgan med Hjem. 2000 kom den hittills enda svenska segern, Nanne Grönvall med Svarta änkan.

Lena Philipsson har representerat Sverige hela sex gånger, placering inom parentes

1987 Åh vad jag längtar (2:a)
1989 Tänd ett ljus (2:a)
1995 Månsken i augusti (4:a)
1996 Stjärnorna (3:a)
2005 Delirium (5:a)
2006 Jag ångrar ingenting (5:a)

Källa: ESCSWEDEN & OGAE Song Contest


Nostalgi: Dansa i neon med Lena Philipsson

Lena Philipsson slog igenom i Melodifestivalen 1986 med Kärleken Är Evig. 1987 var hon tillbaka med Dansa I Neon. Ovan ser ni två helt olika versioner av klassikern, orginalet från Melodifestivalen 87 och 2005 dancepop version från "Mitt Namn Är Lena Philipsson" showen! Vilken version gillar du bäst?

GP skriver: Trött på Tiger Woods?....

Göteborgs Posten skriver idag:
Är du trött på att höra och läsa om Tiger Woods och hans förehavanden? Var lugn. Vi ger dig andra tigrar.

Efter att Lena Philipsson och Sven Wollter 1987 utsågs till Sveriges sexigaste kvinna respektive Sveriges sexigaste man framträdde de tillsammans i tv-programmet Fräcka fredag, där Lena sjöng låten Teach me tiger. Kolla klippet via länken här bredvid!

Kuriosa: när Sven Wollter i höstas "kidnappades" till programmet Här är ditt liv uppträdde Lena Philipsson återigen med låten.

Men låten Teach me tiger gjordes ursprungligen av April Stevens. Även Marylin Monroe har framfört låten. Bägge klippen hittar du i listan här bredvid. Läs hela artikeln här

 

Se videon till Teach Me Tigher med Lena här :)


Tre tjejer - en joker plats: Jenny, Linda & Lena Ph

Joker?

Expressen skriver idag att det är nu tre kvinnor som sloss om den sista heta jokerplatsen.
Jenny Berggren från Ace of Base är aktuell liksom danspop artisten och fd Lambretta sångerskan Linda Sundblad. Och sist men inte minst Sveriges Kylie - Lena Philipsson.
Just nu skrivs specialskrivna låtar till alla dessa tre. Expressen skriver "Väl insatta personer i musikbranschen fortsätter berätta att Lena Philipsson nu, mot alla odds, övergått från att vara en drömjackpot för SVT till att bli en glänsande realitet.
Även till henne görs - i skrivande stund - material som ska passa stjärnans nya comebackstil.
- Det är mycket som måste stämma för att det ska bli så. Men tiden börjar bli knapp, säger My Ströbaeck, sångerskans agent.
Men inte nog med att segrarinnan från 2004 på allvar givit sig in i leken."

Vem vill du helst se i festivalen, om Lena inte medverkar? Esc today skriver också idag om årets bidrag till Melodifestivalen 2010, läs här

Resten av artisterna till Melodifestivalen 2010

Alcazar

Här kommer resten av gänget som tävlar i Melodifestivalen 2010. Info från SVT & Aftonbladet.

Delfinalen i Malmö

1. Peter Jöback ”Hollow”
2. Neo ”Human frontier”
3. Nån disciplin ”Idiot”
4. Pernilla Wahlgren ”Jag vill om du vågar”
5. Py Bäckman ”Magisk stjärna”
6. Sibel ”Stop”
7. Anna Bergendahl ”This is my life”
8. Lovestoned ”Thursdays”

Delfinalen i Göteborg

1. Elin Lanto "Doctor Doctor”
2. Erik Linder ”Hur kan jag tro på kärleken?”
3. Timotej ”Kom”
4. Johannes Bah Kuhnke ”Tonight”
5. Getty ”Yeba”
6. Alcazar "Headlines”
7. Crucified Barbara ”Heaven or hell”
8. Darin Zanyar ”Out of my life”

Detta innebär att en Joker i deltävlingen i Sandviken saknas. Är det September, Lena Philipsson, Pernilla Andersson eller kanske Linda Sundblad? Förra gången var Lena med var hon i sista deltävlingen som låt nummer ett. Tror ni hon är med i år?
Webvoter
Hur het är Mello 2010?


Nostalgi - Fantasy med Lena Philipsson1993 gjorde Lena Philipsson en danspop platta med namn "Fantasy". Titelspåret var första singeln som blev en mindre hit. En väldigt udda låt, men ändå lite kul, eller vad tycker du?

Tredje jokern presenteras ikväll

Enligt ett pressmeddelande kommer Kulturnyheterna ikväll kommer att avslöja vem som blir Melodifestivalen 2010:s tredje joker. Peter Jöback?

Lena Philipsson - inte hittat segerlåt för Melodifestivalen 2010?

Lena Ph

Aftonbladet skrev igår att tredje joker platsen för Melodifestivalen 2010 kommer bli yttligare en kille. Efter Salem och Darin kommer Peter Jöback. Då är det en plats kvar, och Aftonbladet skriver att tre kvinnliga artister är aktuella - Linda Sundblad, Pernilla Andersson och - Lena Philipsson. "Enligt uppgifter till Nöjesbladet drömmer nu SVT och Christer Björkman om Lena Philipssons comeback. 2004 vann hon med låten ”Det gör ont” som sedan blev en stor hit i Sverige. Men det finns ett hinder för hennes medverkan – hon måste först känna segervittring.
– Det hänger på att hon hittar rätt låt. Artister av Lena Philipssons kaliber ställer inte upp med vad som helst. Det måste vara en vinnarlåt och den har hon inte hittat än, berättar en källa.
Därför står det just nu mellan två andra kvinnliga artister – Linda Sundblad och Pernilla Andersson. Uppgifter som bekräftas av flera av varandra oberoende källor.
Pernilla Andersson, som är gift med Backyard Babies-gitarristen Dregen och släppte albumet ”Ashbury apples” tidigare i höstas vill själv inte kännas vid jakten på jokerplatsen.
– Va? Nej! Det är någon som skojar med er, säger hon när Nöjesbladet ringer upp. En av Nöjesbladets uppgiftslämnare är dock säker på sin sak.
– Fjärde jokern blir Linda Sundblad, SVT måste få in en tjej här. Det står mellan Linda och Pernilla Andersson, men det är i stort sett klart att Linda ställer upp. Läs hela Aftonbladets artikel här.

Lena Ph är fortfarande med i leken enligt medierna. Lena, Carola och Charlotte Perrelli drog alla mer tittare och skapade mer stjärnglans de åren dom var med.

Sex år efter "Det Gör Ont" känns det som dags för en storstilad solo comeback efter långt Orup samarbete

Nästa joker i Melodifestivalen - Peter Jöback?

peter jöback

Om man skall tro Aftonbladet, kommer en av dom två sista jokerplatserna för Melodifestivalen 2010 tillhöra ingen mindre än Peter Jöback. Aftonbladet skriver "Låten uppges vara skriven av en välrenommerad leverantör av starka låtar. Samme man som i fjol låg bakom Malena Ernmans vinnarbidrag ”La voix”.
Fredrik Kempe har skrivit låten. Det är en pampig Peter Jöback-ballad, en riktig vinnarlåt, säger en person som hört bidraget."

Om detta är sant, undrar vem som har sista joker platsen, en kvinna? Amanda Jenssen? Agnes? Lena Philipsson? Eller nån helt annan?
Webvoter
Vill du se Peter Jöback i festivalen?


Lena Philipsson & Nanne Grönvall Stjärnklart 2009Lena Philipsson och Nanne Grönwall sjunger lite Schlagers i Stjärnklart!

Lena Philipsson i Stjärnklart - se videos från showen!

Stjärnklart

Total eclipse of the heart med Lena Philipsson & Brolle

Lena Philipsson: So What (Pink)

Lena Philipsson Dansa I Neon The Eighties Style 2009
Lena Philipsson, Nanne Grönvall, Lina Hedlund (Alcazar), Tess Merkel (Alcazar) & NinaSöderquist as Spice Girls 2009 Wannabie

Stjärnklart 2009 Lena PH Alcazar Brolle Nanne Nina Söderquist What A Feeling/Dance With Somebody/Axl Foley/ Girls Just Wanna Have Fun/Maniac/Charless Whisper/Forever Young/Sweet Dreams/Dont You Want Me/Dont Go/ Walking On Shunshine/Excited/

RSS 2.0