Programledare Melodifestivalen 2021: Lena Philipsson, Måns Zelmerlöw och Oscar Zia bland

 
 
 
 
Aftonbladet:
 

Det blir en stjärnkavalkad som flankerar Christer Björkman under hans sista år i Melodifestivalen.

Aftonbladet kan avslöja att Lena Philipsson, Måns Zelmerlöw och Oscar Zia finns bland de som tackat ja – men att SVT under mellandagarna fortsatt att jaga flera stora namn.

– Pernilla Wahlgren blev tillfrågad för två tre veckor sen, jag vet inte om det kontraktet är påskrivet än, säger en källa med god insyn.


Schlagergeneralen Christer Björkman, 63, har sedan tidigare gått ut med att 2021 blir hans sista år vid rodret för Melodifestivalen. Nu står det klart att Björkman själv kommer att leda de sex programmen, flankerade av en stjärnkavalkad.

 

– Det ska vara lite grann Christers favoriter. Det kommer vara två eller flera personer i varje program om jag förstått det rätt, tillsammans med Christer, säger en person med god insyn i Melodifestivalens arbete.

 

Rekordsent ute
SVT brukar vanligtvis gå ut med det följande års programledare för den populära tv-showen redan under hösten, gärna med en presskonferens och stort pompa och ståt för att marknadsföra programmet och garantera biljettförsäljning till arenor runt om i Sverige. Men i år, när coronapandemin gör att Mello inte kommer erbjuda någon publikshow, är kanalen också rekordsent ute med programledarna, när inga namn har offentliggjorts före årets slut.

 

Enligt uppgifter till Aftonbladet har SVT fortsatt att jaga stora namn under mellandagarna.

– Nej, de är inte klara än, åtminstone var de inte det inte precis före jul, de är väldigt sent ute kan man tycka, säger en branschkälla.

En annan av Aftonbladets uppgiftslämnare berättar att Pernilla Wahlgren, 53, fått frågan om att bli en av Melodifestivalens programledare så sent som i december.


– Pernilla blev tillfrågad för två tre veckor sen, jag vet inte om det kontraktet är påskrivet än, säger källan.

 

Sanna Nielsen och Sarah Dawn Finer tillfrågade
I dag kan Aftonbladet ändå avslöja några av de stjärnor som har tackat ja till att vara med och leda Melodifestivalen 2021.

 

Enligt Aftonbladets källor är ett av namnen Lena Philipsson, 54. Hon har tävlat fyra gånger som artist och ytterligare två gånger som låtskrivare. 2000 och 2003 var hon en av flera programledare för att 2006 leda hela showen på egen hand och hon har medverkar i mellanakter en mängd gånger. Två andra som också tackat ja är Eurovision-vinnaren Måns Zelmerlöw, 34, som också gjorde succé som programledare för tävlingen 2010. Även Oscar Zia, 24, uppges ha tackat ja till att leda en av Melodifestivalens sex sändningar i februari eller mars.

– Ja, han är en av dem som ska leda en deltävling, säger en uppgiftslämnare.

Bland dem som också tillfrågats, men där Aftonbladets källor inte vet om de tackat ja eller inte, finns Sanna Nielsen, 36, och Sarah Dawn Finer, 39.

 

Anis Don Demina högaktuell
Även Anis Don Demina, 27, uppges vara högaktuell för Melodifestivalens sändningar i vår, men det är oklart om han ska vara med som programledare, eller om han ska delta i en mellanakt.

Danny Saucedo, 34, har redan sedan tidigare avslöjat att han varit en av dem som tillfrågats. Men att han i stället bestämde sig för att hellre tävla igen efter att Christer Björkman ringt upp honom.

 

 

– Han sa att det är hans sista år och att han ville att jag skulle vara med och leda den förstadeltävlingen. Han ville ha med personer som han känt betytt något för honom och för tävlingen genom sina år. Jag tyckte att det lät svinkul och kände mig hedrad att han ville ha med mig. Men när jag lägger på luren så börjar det bubbla i mig, sa Danny till Aftonbladet i samband med att han bekräftades som artist i nästa års tävling.

I slutet av september tillbakavisade David Sundin att han skulle vara en av dem som leder Melodifestivalen 2021.

 

Mello sänds i SVT1 lördagar 20.00 under sex veckor med start 6 februari.

Melodifestivalen 2021: de leder programmet
Christer Björkman – samtliga program

 

Klara för ett program vardera, enligt Aftonbladets källor:

Lena Philipsson

Måns Zelmerlöw

Oscar Zia

Tillfrågade, oklart om de tackat ja:

Pernilla Wahlgren

Sarah Dawn Finer

Sanna Nielsen

Anis don Demina

KÄLLA


Ny video med Lena PH - Höra Hur Du Mår

 
Näst sista videon från plattan "Maria Magdalena" är här - "Höra Hur Du Mår"
Sista videon "Lär Så Länge Man Lever" kommer Januari 2021.
 
 
 
 
Utöver detta live sänder Lena Philipsson på Instragram på Söndag;
 
 
 

RSS 2.0