Lena Ph hoppar av hyllningen till Tomas Ledin - Pride blir av

 
På tisdag ger Tomas Ledin, 60, en unik tv-sänd konsert på Skansen med anledning av sina hisnande 40 år som artist. Stora delar av Sveriges artistelit kommer att delta för att hylla Ledin, och konserten sänds i SVT direkt efter "Allsång på Skansen".

En av de inbjudna artisterna var Lena Philipsson, 46.

Sångerskan, som dragit sig undan rampljuset efter den uppmärksammade separationen från exmaken Per Holknekt, 52, hade tackat ja - och konserten var tänkt att bli stjärnans stora comeback efter uppbrottet. Så sent som i onsdags var Tomas Ledin mycket glad över att Lena skulle finnas vid hans sida.

- Att jag bjuder in henne är också ett sätt att försöka peppa naturligtvis, sa han då till Expressen.
"Stöttar henne"

Men under gårdagen valde sångerskan att hoppa av konserten. Avhoppet beror på att hon inte känner sig redo att möta tv-kamerorna och publiken.

- På grund av rådande omständigheter, säger Vera Tjärnå, presskontakt på Lena Philipssons bokningsbolag.

Då syftar ni på skilsmässan ?

- Ja.

Ledin säger att han varit i kontakt med Lena Philipsson.

- Det har naturligtvis varit väldigt roligt om hon hade varit med. Men hon har en speciell situation i livet just nu och jag har full förståelse, säger Ledin.

- Det viktigaste för mig är att Lena tar beslut som gör att hon mår så bra som möjligt.
Åkte på semester

På scen kommer bland andra Niklas Strömstedt, 53, och Ledins kollegor från "Så mycket bättre" - Eva Dahlgren, 52, Jason "Timbuktu" Diakité, 37, och Martin "E-type" Eriksson, 46 - att finnas.

- Det kommer att bli en fantastisk kväll, säger Tomas Ledin.

Samtidigt som Philipsson gav beskedet att hon ställer in åkte Per Holknekt till Los Angeles.

Nästa gång Philipsson ska stå på scen är på Pride den 4 augusti.

Källa: Expressen
 
"Pride blir av"
 
Nästa planerade spelning för Lena är på årets Pridefestival den 4 augusti, där hon förväntas framföra den officiella Pridelåten "Du följer väl med".
 
Kommer Lena att orka uppträda på Pride?
– Pride blir av, säger Vera till Nyheter24.
 
 

Lena Philipsson - Sensuella Isabella from Bacardi Boy on Vimeo.


Lena Philipssons Drömshow till Rondo Göteborg

 
 
Lena Philipsson firar 25 år som artist med sitt livs drömshow - en häpnadsväckande show där vad som helst kan hända! Tillsammans med dansare, musiker och körsångare tar Lena oss med på en fantastisk drömresa genom sin karriär, fullspäckad med hits och galna överraskningar. Lena slog igenom i Melodifestivalen 1986 med Kärleken är evig som slutade på andra plats. 25 år senare har hon uppnått det mesta som går att uppnå som artist i Sverige.
 
Hon har gjort succé med krogshower som Lena PH 006 och Lena+Orup, varit programledare för Melodifestivalen tre gånger och 2004 vann hon själv tävlingen med Det gör ont. Min Drömshow hade premiär på Cirkus i Stockholm i september 2011 och har hyllats av både publik och kritiker.
 
För regi och koreografi står Fredrik "Benke" Rydman från dansgruppen Bounce och scenograf är konstnären Ernst Billgren. Text Calle Norlén och kostym av modedesignern Bea Szenfeld. Showen spelas in the round - inför nypremiären på Rondo kommer scenen att byggas om och placeras mitt bland publiken så att vi kommer ännu närmare Lena och får vara med i hennes drömvärld.
 
 
 
Boka biljetter här

Du följer väl med? (Instruktionsvideo för den officiella Pridedansen av Balettakademien)

 
 
 
 
Lena Philipsson - Du följer väl med? (SoundFactory Pride Remix)
Instruktionsvideo för den officiella Pridedansen av Balettakademien

Koreografi: Malin Wiskari och Cissi Adeyemi
Dansare: Andreas Erbrink och Balettakademiens crew
 

Lena Philipsson kommer framföra ”Du följer väl med? (SoundFactory Pride Remix)” och ytterligare några låtar på Paradgalan den 4 augusti i Pride Park, Tantolunden. Sist Lena Philipsson spelade på Stockholm Pride var 2008
- Det ska bli kul att återigen få möjlighet att spela inför denna fantastiskt extatiska publik. Och jag tycker självklart att det är kul att Stockholm Pride gillar min nya låt så mycket att de vill ha den som årets Pridelåt, säger Lena Philipsson.

”Du följer väl med?” är skriven av Mange Schmidt, Michelle Leonard, Nalle Ahlstedt och Jaakko Salovaara och producerad av Peter Boström, som ligger bakom Loreens Eurovisionvinnare ”Euphoria”.

Nu är det också klart att Balettakademien, för första gången tar fram en officiell dans till årets Pridelåt ”Du följer väl med? (SoundFactory Pride Remix)”. Det är Malin Wiskari och Cissila Adeyemi som har gjort koreografin och genom en instruktionsvideo på nätet, flyers, bilder, happenings och workshops ska dansen spridas under Stockholm Prideveckan. Lagom till Paraden och Paradgalan kommer Pridepubliken kunna göra dansen till ”Du följer väl med? (SoundFactory Pride Remix)” tillsammans.
- Temat för Stockholm Pride 2012 är "Tillsammans". För mig personligen betyder det glädje och styrka! Man blir stark av att man är många, och man blir glad av att dansa! Därför ville vi skapa en dans så enkel att alla kan dansa den, och så maffig att effekten av att vara många tillsammans blir slående, säger Malin Wiskari, Balettakademien
 
 
Singeln kommer exlusivts säljas på Stockholm Pride i fysisk version
 
 

Över 100 000 besökare på Lena Philipsson Bloggen

 
Nu har denna bloggen kommit över 100 000 besökare. Tack för alla besök och kommentarer från er alla! <3
 
 

Nu ansöker Holknekt och Lena Ph om skilsmässa

 
Aftonbladet:

Drygt två år efter sensommarbröllopet har ansökan om att gå skilda vägar skickats in.

Underskrifterna i skilsmässoansökan är daterade den 18 juni, men inkom alltså först i dag till Tingsrätten. Läs mer här

 

Per pratar ut i Expressen:

Drygt två veckor har gått sedan separationen och hela hans tillvaro är upp och ner.

Vad var det som gick fel?

– Det är inte så krångligt egent ligen. Vi har levt i en relation vi behövt göra någonting åt. Det hade gått, det vet jag. Men jag valde att ta ett glas i situationer av kris. Det var det dummaste jag kunde göra. Och där begick jag det stora misstaget. Jag gjorde det, det började cirkulera och jag har berättat det för Lena. Hon vet om det. Hon är vansinnigt arg och jag förstår hennes ilska.

– När en relation hamnar i ett skört läge har man tre alternativ. Antingen löser man dem ihop eller så går man skilda vägar. Det är de två alternativ som är okej. Det är det tredje alternativet, som inte är okej, som tyvärr majoriteten av svenska folket väljer, att man finner det man saknat hos fel person.

Varför hade du inte kraft lösa det?

– Alkoholen tog över. Utan alkohol skulle vi inte ha suttit här i dag. Mina tio vita år är lika exemplariska som min krökartid dålig. Läs mer här

 

Andreas Lundstedt hyllar Lena Philipsson i Sommarkrysset:

Efteråt förklarar han sitt val.

– Jag kände att ska jag ­vara här vill jag göra mer än att sjunga. Så då blev det ­naturligt att dedicera en låt till Lena. Jag ville ge henne lite pepp. En hyllning, säger Andreas Lundstedt och fortsätter:

– Produktionen frågade mig vad jag kunde tänka mig att göra, förutom att sjunga min låt från Melodifestivalen. Och då sa jag att jag tror på ”That’s life”. Den har ett schyst budskap och det passar Lena.

Andreas Lundstedt vet inte om Lena Philipsson kollade på programmet, men känner ändå att låten passade för kvällen.

– Det var jättekul och ­publiken var med. För Lena var det ”kom igen tjejen, du klarar dig”, säger han. Läs mer på Aftonbladet.se

 

 

Lena Philipsson - The Botten Is Nådd from Bacardi Boy on Vimeo.


RSS 2.0