Lena 20 år - tillbaka på Topplistan

20 år

Medan "Världen Snurrar" lämnade albumlistan denna veckan, gick istället "Lena 20år" in på listan igen. På plats 38 återfinns greatest hits albumet från 2007.

 • 1. Kärleken är evig
 • 2. Han jobbar i affär
 • 3. Det gör ont
 • 4. Dansa i neon
 • 5. Lena anthem
 • 6. Om igen
 • 7. Åh Amadeus
 • 8. Stjärnorna
 • 9. Why (så lätt kommer du inte undan)
 • 10. Jag känner
 • 11. På gatan där jag bor
 • 12. Standing in my rain
 • 13. Bästa vänner
 • 14. Delirium
 • 15. Talking in your sleep
 • 16. Unga pojkar & äldre män
 • 17. 006
 • 18. Månsken i augusti
 • 19. Jag måste skynda mig på (Lena & Orup)

Lena Ph leder konstprogram

lena ph

I en ny serie skickar SVT ut sex konstnärer till var sin svensk stad för att "skapa ett avtryck". Lena Philipsson leder programmet som går under arbetsnamnet "Den stora invigningen".

2006 ledde Lena Philipsson Melodifestivalen inför en miljonpublik. Men det här blir något helt annat. I SVT:s nya serie ska sångerskan handskas med sex bångstyriga konstnärer och de reaktioner som deras verk väcker ute i landet.
– Det här är något jag inte har gjort förut. Det är lite läskigt, men lite roligare än läskigt, säger Lena Philipsson.

Hon är precis i startgroparna inför serien som ska sändas i SVT 2013. Snart är det dags för inspelningsbesök i Osby, Skara, Stockholm, Köping, Bengtsfors och ytterligare en ort som ännu inte är bestämd.

Kan provocera
I programmet medverkar konstnärerna Elisabeth Ohlson Wallin, Carolina Falkholt, Juan-Pedro Fabra Guemberena, Peter Apelgren, Marianne Lindberg De Geer och Johan Zetterquist som fått var sin av städerna på sin lott. Det är konstnärer som är kända för sin särprägel - och i vissa fall för sin förmåga att provocera omgivningen. De får sex dagar på sig innan det är dags att inviga det potentiella konstverket.

Lena Philipsson berättar att SVT frågade om hon ville vara programledare för en ny serie, men att man först hade tankarna på ett program med mode som inriktning. Det var hon själv som styrde om till ämnet konst.
– Det här är ett program som inte funnits tidigare, det är en helt ny idé och jag ska vara en sammanhållande länk, vara lite nyfiken, ställa lite frågor och kanske få hjälpa till på något hörn, säger hon.


Lena PH i Inför Eurovision Song Contest

loreen

Loreen tävlar för Sverige i ESC.

Med start i april så kan tittarna se alla länders bidrag i programmen Inför Eurovision Song Contest. Panelen som diskuterar låtarna tillsammans med Christer Björkman är Gina Dirawi, Måns Zelmerlöw, Lena Philipsson, Lisette Pagler och Thomas Lundin.

16/4 kl 21.00
23/4 kl 21.00
30/4 kl 21.00
7/5 kl 21.00


Nu förlänger Lena Ph succén i Göteborg

lena ph


Lena Philipsson jubileumsshow på Rondo blev en succé.

Nu förlängs showen med 24 föreställningar.

Med "Min drömshow" firar Lena Philipsson 25 år som artist. Jubileumsshowen gjorde stor succé på Cirkus i Stockholm och hyllades av såväl publik som kritiker. Den 20 september har den nypremiär på Rondo i Göteborg. Nu förlängs dessutom showen med ytterligare 24 föreställningar i november och december.

Biljetterna släpps i dag tisdag.

”Min Drömshow” är Lenas Philipssons tredje show på Rondo. Våren 2008 gjorde hon och Orup ”Lena+Orup” och 2003 gjorde hon den egna showen ”Lena Philipsson”. Källa GP


Idag släpps Lena Philipssons nya singel "Du Följer Väl Med"

lena ph du följer väl med

Idag släpps Lena Ph:s uppföljare till Idiot, Nästa Säsong och Live Tomorrow. Det är låten "Du Följer Väl Med" från senaste plattan "Världen Snurrar".

Tracklist - Du följer väl med?

1 Du följer väl med? 03:45

2 Du följer väl med? 06:14

Du följer väl med? 07:11
Nya singeln på Spotify

Lena Ph i Tack för musiken

lena ph

Den 13e april gästar Lena PH succéprogrammet och SVT:s storsatsning Tack för musiken, säsong två. Med Niklas Strömstedt som programledare får vi med humor och värme lära känna några av Sveriges absolut främsta artister på ett helt nytt sätt. Inför en hängiven publik på Maximteatern i Stockholm kommer Niklas tillsammans med sina gäster att både prata om, spela och sjunga några av deras mest älskade låtar. Vi kommer också att få ta del av anekdoter och minnen från artisternas karriärer. Programmen kommer också att gästas av andra kända namn som har anknytning till artisterna.

Vi söker nu dig som vill medverka som publik för att se och lyssna till din favoritartist live!
Åldergräns: 16 år. (Barn från 12 år är välkomna tillsammans med vuxen.)

För biljetter vänligen kontakta publikansvarig Joanna Nilsson via mail: tackformusiken@titan.se eller ring 0767-817825.

Uppge namn, telefonnr, mailadress, antal biljetter och namn på den artist ni vill se. Biljetterna är naturligtvis gratis.

Först till kvarn!

Uppdaterat:

Lenas inspelningsdatum av Tack För Musiken är ändrat.

Det nya datumet är Söndagen den 15 April.

 

Nu är du också välkommen att vara publik på Tack för musiken!

Inspelningsdatum: Lena - Söndag den 15 april

Tid: ca Kl 17.30-18.00 till ca. 21.00

Plats: Maxim Teatern, Karlaplan 4, Stockholm.

 

Att medverka som publik är kostnadsfritt.

För biljettbokning maila Joanna Nilsson:

tackformusiken@titan.se

eller ring 07678-17825 - med följande information:

Fullständigt namn Email-adress Mobiltelefonnummer

Önskat antal platser.Lena Ph på facebook:
Tillbaka från några dagar i Milano. Där var det vårkänsla och moderiktigt..Nu förbereder jag mig för programmet "kvällen är din" som spelas in onsdag....Då ska bla jag sjunga "följer du med för första gången, tyvärr sänds programmet inte förrän i maj......

RSS 2.0