Ingen Lena Philipsson i Melodifestivalen 2011

lena ph

Varje år skriver tidingarna att "SVT jagar Lena Ph för Melodifestivalen". Varje år tycks hon tacka nej, Så klart inte 1986, 87, 88 och 2004 - då hon fick klassiker med "Kärleken Är Evig", "Dansa I Neon", "Om Igen" och "Det Gör Ont".

Det har snart gått 7 år sedan hon vann Melodifestivalen med "Det Gör Ont" och tävlade i Eurovison Song Contest med "It Hurts". Kom delad femma med Cypern (eller plats 6 enligt vissa).

Lena fick en rad av hits från solo plattorna "Det gör ont en stund på natten men inget på dan" och "Jag ångrar ingenting". Duett plattan med Orup "Dubbel", gick högt in på listorna, singeln "Nu När Du Gått" blev etta på singellistan, men någon mer riktig singel blev det inte.

Samlings album "Lena 20år" släpptes, turnér med Magnus Uggla, Darin, Tältprojektet, Rhapsody In Rock och krogshow i 2½ år med Orup hann det bli.

Det är fem år sedan sedan hennes senaste solo skiva släpptes. Det är fyra år sedan hon släppte senaste solo singeln. Det är två år sedan hon låg på listorna med Orup.

I år har det varit rätt tyst om henne, förutom några tv program samt några spelningar med orkestermusik.

Var det verkligen inte dax för en stor schlager comeback 2011?

Som ni vet är årets bidrag nu klara, här är listan:

Deltävling 1 - Luleå

Desperados - Pernilla Andersson

In the Club - Danny

Me And My Drum - Swingfly

Oh My God - Le Kid

On My Own - Jonas Matsson

Social Butterfly - Rasmus Viberg

Something In Your Eyes - Jenny Silver

Try Again - Dilba


Deltävling 2 – Göteborg

Elektrisk - Anniela

Ge mig en spanjor - Babsan

I'm In Love - Sanna Nielsen

Like Suicide - Christian Walz

My Heart Is Refusing Me - Loreen

Oh My God! - The Moniker

7 Days And 7 Nights – Brolle


Deltävling 3 – Linköping

Enemy – Sara Lumholdt

I Though´t It Was Forever – Shirley´s Angels  (Shirley Clamp)

Lucky You – Linda Sundblad

No One Else Could – Sebastian Karlsson

Popular – Eric Saade

Spring för livet – Sara Varga

The King – The Playtones

Tid att andas – Simon Forsberg


Deltävling 4 – Malmö

Alive – Linda Pritchard

Better Or Worse – Julia Alvgard

Don´t Stop – Anders Fernette

E de fel på mig – Linda Bengtzing

I Surrender – Lasse Stefanz

Leaving Home – Nicke Borg

The Hunter – Melody Club

Saknar titel – Love Generation


Men vem vet - Lena Ph kanske blir mellanakt!

Saknar du Lena i festivalen - eller är det bättre hon inte är med och släpper en skiva ändå?

Kommentera gärna!


Orup, utan Lena på nya plattan

lena & Orup

Orup är aktuell med en ny platta "Född I November" i en interjuv med TV4.se pratar han även en del om sin fd vapendragare, Lena Philipsson:

Du ha haft stora framgångar tillsammans med Lena Philipsson de senaste åren. Är det ändå speciellt att få vara ute på egen hand, segla under egen flagg?
- Jag har gjort det så himla många år innan, så det är ju ingenting som är varken främmande eller skrämmande. Jag har både uppskattat och lärt mig mycket av tiden tillsammans med Lena, men under den tiden har vi ju båda också hunnit längta efter att få göra saker själva.

Var det någon gång så att du kände att du behövde vara borta från solokarriären, låta den vila ett tag?
- Jag kunde ju aldrig ana att jag och Lena skulle hålla på så länge som vi gjorde. Det började ju 2004 när jag skrev för henne till Melodifestivalen. Sen blev det två album till och 250 gig. Ingenting av det var planerat när vi började, det var inget medvetet att ”nu ska vi kampera ihop i fem år”. Men jag skulle inte vilja ha någonting av det ogjort.

Läs mer här

För er Orup diggare, kan ni även kolla in han nya låt nedanExpressen hyllar Orup:s nya platta - läs mer här Läs även vad DN tycker om plattan här.
Mer recensioner: Svd

Lena & Orup no more - – That’s all folks! säger Orup

lena orup

Orup var låtskrivare för Lena Philipsson på två succé plattor, "Det gör ont n stund på natten men inget på dan" och "Jag ångrar ingenting". De gjorde en skiva ihop ("Dubbel"), en krog show ("Lena & Orup") som blev en dundersuccé i Stockholm, Götebog och på Sverige turné.

Men det slutade inte där, de körde även en sommar turné ihop. Men där slutade samarbetet mellan Orup och Lena Philipsson. Det var dags att gå vidare. Orup släpper nu sin soloplatta "Född i November" medan Lena Philipsson jobbar på annat håll med sin solo comeback.

Detta är absolut inga nyheter för Lena Ph fans, men Aftonbladet har idag en artikel med Orup om ämnet:

– Vi kommer säkert göra något vid särskilda tillfällen, vi har en grej som funkar och det är jävligt kul. Men man behöver inte göra det varje dag, säger Thomas ”Orup” Eriksson.

– Det inte bara en vila. Jag tror att det är ”That’s all folks”. Vi känner bägge två att det är dags att gå vidare. Vi har liksom mjölkat ur allt. Två album och 250 gig fick räcka.

Inför nästa års turnerande är den 51-åriga Orup tacksam för allt han lärt av sin 44-åriga schlagerkumpan, Lena Philipsson.

– Hon har betytt mycket för mig, är väldigt proffsig och har lärt mig att inte hålla på som en frustande häst inför varje gig. Det gjorde jag jämt förr.

Läs mer här

Här kommer några klipps med duon Lena & Orup

 

Ny chans att kolla in Sommarpratarna med Lena Ph

sommar

lena ph

Här kommer en ny chans att se Sommarpratarna, se Webb tv här

80-tals nostalgi med tidningen Okej

okej

På 80-talet var Okej den största poptidningen. Lena Philipsson var med i tidiningen många gånger. Nu har en bok om tidingen kommit ut. Läs artiklar om det här nedan
GP SVD DN SVT-Play-interjuv

Expressen: Lena Ph jagas för Melodifestivalen

lena phFrån Expressen.se:

Lena Philipsson har precis avslutat tre framträdanden tillsammans med Sveriges radios symfoniorkester i Berwaldhallen i Stockholm.
- En utmaning eftersom det är betydligt mer nyanserat än vad jag är van vid. Det brukar vara mycket drag och ös när jag är på scenen, men Berwaldhallen är ju en mer seriös lokal om man säger så, säger hon.
Samtidigt arbetar Lena Philipsson just nu med nytt material, både till en kommande show, och eventuellt också en ny platta.
- Ja, jag försöker att hitta rätt bland alla låtskrivare och alla ungdomar som sitter hemma och pysslar med musik. Men jag känner inte att jag har hittat helt rätt än. Jag jobbade ju med Orup förut, och nu vill jag hitta en ny person att teama upp med, och jobba med mer långsiktigt. Det är väl det jag letar efter.
En ny Orup? Tror du att det finns någon sådan där ute?
- Det tror jag att det finns. Men jag sitter samtidigt och arbetar med att göra en ny show, och det räcker egentligen att jag får lite nytt material som jag kan jobba med till showen. Det behöver inte nödvändigtvis vara så att det blir en fullängdsplatta. Vi får se.

"Smickrande"

Melodifestivalen närmar sig, har du fått frågan?
- Ja, och det är ju smickrande att de fortfarande tycker att jag har något där att uträtta. Men samtidigt ställer jag mig själv frågan "Är jag taggad? Vill jag verkligen det här?" Jag vet inte riktigt. De vill att jag som person ska vara med i så fall, mer än att det handlar om någon speciell låt. Och det är ju roligt att det är så. Men som det känns nu tror jag inte att det är aktuellt.
Du är nygift också. Hur är livet som gift?
- Det är bra, mysigt, härligt.
Vad är bäst?
- Det är att man känner att man talar om för både sig själv och för omvärlden att man menar allvar. Att man hör ihop.

Vill du se Lena i Melodifestivalen?

 

Nyheter24 skriver också om detta ämne, läs det här


RSS 2.0