Över 800 000 såg Lena Ph i Eurovision programmet

Stort tittaras i år för finalen av Eurovision Song Contest, då Sverige inte var med. Lena Philipsson och Niklas Strömstedts "Nedräkning" fick lite över 800 000 tittare, vilket är en bra siffra, för det är nog inte alla som orkar med över 4 timmar Eurovision på en och samma kväll.

TV-TOPPEN

1 Eurovision song contest-semifinal två, SVT 1, torsdag 1 850 000
2 Eurovision song contest-final, SVT 1, lördag 1 694 000
3 Så ska det låta, SVT 1, fredag 1 345 000
4 Eurovision song contest-semifinal ett, SVT 1, tisdag 1 060 000
5 Talang 2010, TV 4, fredag 1 052 000
6 Det kungliga bröllopet, SVT 1, måndag 953 000
7 Äntligen hemma, TV 4, tisdag 914 000
8 Landgång, SVT 1, torsdag 900 000
9 Mitt i naturen SVT 1, torsdag 824 000
10 Nedräkning Eurovision song contest SVT 1, lördag 816 000

(Mätperiod: 24-30/5. Källa: MMS.)

Så här tyckte Anders Björkman om programet på Expressen: Lena Philipsson och Niklas Strömstedt var ett riktigt bra programledarpar för "Nedräkning Eurovision song contest". Hon påminde om en yngre Wenche Myhre med småländsk brytning i stället för norsk. Och han var med sin hornbågade glasögon stilig i sin nya Clark Kent-look.
Det var en lättsam och småkul liten pratshow med inbjuden panel som diskuterade favoritlåtar och tricks för att sticka ut på scen.

Nedräkning Eurovision Song Contest 2010 med Lena PH

Från SVT:
Lena Philipsson och Niklas Strömstedt är programledare för Nedräkningen av Eurovision Song Contest-finalen i Oslo. Gäster är Arash Labaf, som förra året tävlade i Eurovision Song Contest för Azerbajdzjan och placerade sig på tredje plats, skådespelaren och komikern Claudia Galli, artisten Christer Lindarw och chefredaktören Jonna Bergh Wahlström. Det bli reportage från Oslo, snack med den svenska deltagaren Anna Bergendahl, kommentarer från inblandade och skvaller i en spännande blandning. Vem kommer att vinna i kväll?

Ikväll bedömmer ESC panelen Anna Bergendahl

inför anna

Ikväll är det dax igen med ett nytt Inför Eurovision program i SVT. Enligt Aftonbladet så sågar Kayo Annas chanser med Lena Philipsson tror dom är goda. Vad tror du?

Lena Philipsson släpper ny skiva till hösten!

lena ph
Det var 2005 senaste solo plattan från Lena Ph senast kom, 2Jag Ångrar Ingenting" blev en succé och innehöll bla hitsen "Unga pojkar & äldre män" och "Han jobbar i affär". 2007 släppte Philipsson samlingsplattan "Lena 20år" och 2008 kom duett skivan "Dubbel" tillsammans med vapendragaren Orup.
Nu till hösten är det äntligen dags med en helt ny solo skiva md Lena Philipsson. Detta avslöjas i och med pressreleasen för invigningen av Kristianstads Arena i höst.
"Den 15 oktober ska arenan invigas med en artistgala. Hela programmet är inte spikat och alla artister ännu inte klara, men klart är i alla fall att Måns Zelmerlöw både ska sjunga och agera konferencier.
Sjunga ska även Tommy Körberg och Lena PH göra.
– Hur upplägget blir eller vad artisterna ska sjunga är inte klart, men Lena PH släpper en ny skiva i höst så hon kommer säkert att bjuda på något nytt, säger arenachefen Eva Richter." Läs mer här.
Den 15 oktober ska arenan invigas med en artistgala. Hela programmet är inte spikat och alla artister ännu inte klara, men klart är i alla fall att Måns Zelmerlöw både ska sjunga och agera konferencier.
Sjunga ska även Tommy Körberg och Lena PH göra.
– Hur upplägget blir eller vad artisterna ska sjunga är inte klart, men Lena PH släpper en ny skiva i höst så hon kommer säkert att bjuda på något nytt, säger arenachefen Eva Richter.

Inför ESC del 2 - nu online

Panelen

Lena Ph & co bedömmer mer låtar, nu kan du se del två på SVTplay här

Utöver detta så kommer Tidaholm fira 100 år och Lena Philipsson kommer uppträda på showen för detta i sommar. Läs mer här

Per Holknekt om Lena Philipsson

Skvallerpressen och Expressen har publicerat en interjuv med Per Holknekt, mannen känd som skaparen av Odd Molly talar nu ut om sina tankar runt sveriges egna popdrottning och flickvän Lena Philipsson. Är detta av intresse, kolla in Expressens artikel här.

RSS 2.0