Orup & Lena PH

När det börjar bli dags för Lena Ph och Orup att gå på scen så har damerna i 50-årsåldern trängt sig längst fram mot scenen och ger onda ögat till andra som försöker förbättra sina ståplatser som om det vore möjligt att paxa sin konsertplats.
Det här är verkligen svennebanan upphöjt till två och då menar jag inte det på ett nedsättande vis. Orup och Lena Ph har över 20 års karriär var i bagaget och har efter lång trogen, och absolut god, tjänst blivit stora folkkära artister. Jag lovar dig att många av dem som är på Teatervallen i Kalmar ikväll inte är vana konsertbesökare och främst vill ha sommarens bästa party. Och ett riktigt bra party är vad de får.
Orup och Lena Ph är fullblodsproffs och visar det från den första sekunden som de kliver upp på scenen och inleder med Nu när du har gått. Det som imponerar mest är att Orup och Lena "ger jääänet" som mannen bredvid mig uttrycker sig. De skulle ju i princip kunna gå upp och sjunga av sina hitlåtar på ren rutin och det skulle fortfarande bli succé. Men de gör inte det. De ger nytt liv till sina gamla hits. Lena Ph är den självklara blickpunkten i sin ceriseorangea korta klänning och hon flörtar glatt med både publiken och Orup.
Efter en lite seg inledning med några låtar av det nyare snittet så kommer vändpunkten i konserten när Orup berättar om sin personliga vändpunkt i karriären när han gick "från servitör till artist". Sedan exploderar publiken och konserten i Jag blir hellre jagad av vargar. Efter det kommer hitsen som trädda på ett pärlband: Dansa i neon, Upp över mina öron, Om igen, Orups bästa, Regn hos mig, där publiken spontant sjunger hela första versen på egen hand, Det gör ont, Magaluf, Lena Anthem, Då står pojkarna på rad...
Jamen, ni hör ju. Det vore svårt att misslyckas med en låtlista som den här. Mina läppar rör sig som av sig själva. De kan orden och vill sjunga med. Alla andra sjunger också med.
Visst trivs man i Orup och Lenas sällskap. Så är det bara. De är också totalt bekväma på scen på ett sätt som smittar på publiken. De småpratar, retas och skojar med varandra och allt känns väldigt puttrigt och trevligt. Lena gör "kalsongtricket" med Orup som säger sig vara rädd att läsa om det i Barometern. Sorry...
Att både Orup och Lena sjunger riktigt bra ikväll gör ju inte saken sämre.
Finalen före extranumren blir en bejublad Kärleken är evig där Orup och Lena sjunger duett.
Det hela kan sammanfattas med tre f: folkligt, festligt och förbannat kompetent.


Kommentarer
Postat av: Skönhetsbloggen!

Vilken häftigt blogg, som bara handlar om henne. =)

2009-08-01 @ 20:18:23
URL: http://strawberriness.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0