00-talet: 10 år med Lena Philipsson! Rösta fram din favorit Ph låt!

Lena Ph 00-talet

På 80-talet var Lena Ph sveriges Madonna, gick från Melodifestivalssuccér till modern engelsk pop med hits som "Standing In My Rain" och "Why". 90-talet började bra med Rocktåg och Agent 006. Men sen gick det sämre, dansplattan "Fantasy" blev ingen större framgång. Schlagerplattan från 1995 sålde bra, medan den mogna svenska soulpop skivan gick mer eller mindre obemärkt förbi. Men om det är nått årtionde som är Ph:s, så är det 00-talet! Här kommer en sammanställning av Philipssons senaste tio år….

År 2000 var Lena helt plötsligt tillbaka i rampljuset, där hon började, Melodifestivalen. En av tio kända schalgerartister var hon programledare. Det blev humor och det blev ett schlagermedly som nu är klassik tv historia
I slutet av 2000 framträde Lena i showen "Toner För Miljoner" bla med "Why" och Livet Är En Schlager låten "I Believe In Miracles". Medverkade gjorde även Lisa Nilsson, Anders Glenmark och Jonas GardellÅr 2001 kom dock den stora scen comebacken. Först ut var skivan "Lena Philipsson Collection" som sålde bra, sedan kom singeln "Spell Of Love/Lady Star". Därefter gjorde Lena storstilad comeback på krogscenen som hon lämnade 1991 som Agent 006. Nu var det ingen hemlig agent som gällde längre, utan en ego show med cirkus nummer, musik och massa humor, som gick under namnet "Lena Philipsson Show". Den gick för utsålda hus i Stockholm, Göteborg och på Sverige turné i 2½ år!


År 2002 gästade hon även Robert Wells mastardont sommar show Rhapsody In Rock, och enligt pressen, stal hon showen.

2003 var även Lena Philipsson en av programledarna för Melodifestivalen. Tillsammans med Charlotte Perrelli gjorde hon bröstchock och nakenschocker i tv. Hon var också med i show konseptet Speldosan med Björn Skifs, Jill Johnson och Martin Stenmark. Björn och Lena fortsätte även samarbetet under konserkonceptet "Svenska Stjärnor tillsammans med Sveriges Radiossymfonikerna i Berwaldhallen - och det blev succé igen.

Medans Lena var stor på show och konsertmarknaden, saknades det något. De stora hitsen på försäljningslistor och radiolistor. Men år 2004 ärandes det när Lena ställde upp i Melodifestivalen med Thomas "Orup" Eriksson:s "Det Gör Ont". Hon vann i deltävligen i Malmö tillsammans med After Dark och vann sedan i finalen i Globen. "Det Gör Ont" blev den största hiten på Trackslistan 2004 och kanske den största svenska Melodifestivalen låten på hela 00-talet! I Eurovision Song Contest blev låten "It Hurts" och trotts hon inte var med i semifinalen som gjorde att man fick höra låten en gång extra, så kom hon delad femma.

Sommaren 2004 fick hon stor hit med "Delirium" och gjorde dundersuccé med Magnus Uggla, Robert Gustafsson med flera i Tältprojektet. Under hösten kom plattan "Det Gör Ont En Stund På Natten Men Inget På Dan" som blev en storframgång och etta i Sverige. Lenas första solo turné började på hösten och blev utsåld och kritikerosad. Samtidigt var egolåten "Lena Anthem" etta på Sverige Topp 40.


Vintern 2005 fortsatte solo turnén och i Melodifestivalen gjorde hon succé som mellanakt.Under sommaren gjorde turnén Magus Uggla, Lena Philipsson & Darin succé.På hösten samma år kom singeln "Unga Pojkar & Äldre Män" om blev en topp 5 hit och plattan "Jag ångrar Ingenting". Lena gjorde en tv-show i TV4 som hette "Mitt Namn Är Lena Philipsson" som sågs av över en miljon tittare.Våren 2006 blev Lena ensam programledare för Melodifestivalen. Blev först lite kritiserad för humorn, men vände det till en succé och fyra plus av tittarna.

Sommaren 2006 blev det sommarturné igen. 2007 släpps samlingsskivan "Lena 20 År" som innehöll hits som Talking In Your Sleep, Månsken I Augusti och Han Jobbar I Affär.
Samtidigt gör Philipsson och Orup slag i sak och sätter upp en egen show i Stockholm med namn "Lena+Orup". Den blir kritikerosad och spelar för utsålda hus i 2 år, då även i Göteborg och Sverige show turné.Hösten 2008 kommer deras gemensamma skiva "Dubbel" som innehöll listettan "Nu När Du Gått".Samarbetet fortsätter med Orup sommaren 2009, då de avslutar detta kaitel med en sommar turné ihop som blir kritikerrosad vart den än kommer. Under hösten går Lena in i skivstudion igen, nu utan Orup.

Snart firar Lena Philipsson 25 år som artist. Det talas om comeback i Melodifestivalen. Tal om egen tv-serie. DVD-släpp. Vi får nog följa med Lena Ph yttligare tio spännade år.Vilken är din favorit låt med Lena Philipsson på 00-talet?

Rösta här!
webvoter-omröstning
Vilken är din favorit Ph låt på 00-talet?

Delirium
Det Gör Ont/It Hurts
Fly Me Over The Rainbow
Han Jobbar I Affär
Hatar Att Vakna Utan Dig
I Believe In Miracles
Jag Ångrar Ingenting
Lena Anthem
Nu När Du Gått
När Det Ringer på din Dörr
På Gatan Där Jag Bor
Spell Of Love/Lady Star
Unga Pojkar & Äldre Män

Se resultat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0