Dagbladet.se: Lyxigt, snyggt och roligt i världsklass! Betyg 5 till Lena & Orup

lena ph live 2009 premiär

Lena och Orup

Var: Stora scenen

När: Fredag

Betyg: PPPPP


Det är svårt att tänka sig en mer passande Gatufestbokning än Lena och Orup. Få artister kan matcha den väloljade föreställningens makalösa hitparad.

Oavsett om du är inbiten emo-kid, hårdrockare eller gammal tant så har du garanterat nynnat till hits av Thomas "Orup" Eriksson eller Lena Philipsson, åtminstone någon gång i livet.

Du kanske inte skulle erkänna det till vardags, men när Sveriges bäst klädda popnestor möter Schlagerprimadonnan Ph på Stora Torget så bekänner Sundsvallsborna färg mangrant.

Den här showen har redan gått, typ, tre varv runt jorden, men de två veteranerna har fortfarande skitkul på scenen. Bandet lirar snuskigt tajt och de båda fullblodsproffsen dompterar publiken på ett ledigt och avspänt sätt. Det är lyxigt, snyggt och roligt i världsklass.

Dessutom så är mellansnacket fräckt, spontant och roligt. Exempel: Någon i publiken slänger upp en bh på scenen. Orup tar upp den, sniffar på den och replikerar "den här kvinnan har jag legat med". Det må vara över gränsen för vissa, men det är väldigt roligt.

Tempot är högt från början, men showen accelererar och excellerar till den makalöst frustande avslutningen med "Lena Anthem", "Då står pojkarna på rad" och en sjövild version av "Kärleken är evig". Extranumren må kännas lite futtiga i jämförelse med den kanonaden, men man behöver faktiskt varva ner efter den här totala överkörningen. Källa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0