Hallandsposten.se: Lena och Orup som skapta för varandraSammansvetsat, snyggt och svettigt. När Lena Philipsson och Thomas "Orup" Eriksson äntrade Solgårdens scen i går kväll stämde det mesta så när som på ett taskigt skyfall precis före start.

Kvällens artister presenterades vid 21-tiden som "vampen från Vetlanda och hingsten från Huddinge". Lena Ph gjorde snart skäl för smeknamnet när hon i sin vanliga, smått självironiska, anda kickade i gång med en av sina senare hitlåtar, "Han jobbar i  affär", med text signerad av Orup.

Både Orup och Philipsson har sedan 1980-talet, med undantag för några kortare formsvackor i karriärerna, stått stadigt på den svenska musikscenen men kommer kanske till sitt allra bästa uttryck nu, som duo och fyllda fyrtio.

Under onsdagskvällens konsert kom nästan samtliga av artisternas, inte superdjupa men sommarglättiga, låtgalleri fram. Lika mycket utrymme som de båda tillät varandra att ta enskilt synkade de ihop under låtar som blivit deras gemensamma sedan samarbetet med Lenas schlagerframgång "Det gör ont en stund en natten men inget på dan" och den gemensamma plattan "Dubbel".

Publiken, som i många fall såg ut att ha haft sina allra bästa diskodagar på 1980- och 90-talet, kan i stort sett artisternas samtliga låtar utantill och verkade stortrivas i Solgårdens slänt. Även barnfamiljerna, moppekillarna och sommartjejerna utanför i Tylösands sanddyner kunde säkert också vara med och sjunga.

Kvällens ljudvolym var perfekt. Jag är den sortens lyssnare som snarare uppskattar konserter med lagom ljudnivå från början än de där jag måste korrigera ljudet med öronproppar. Detta går tyvärr ut över mellansnacken, som är svåra att snappa upp i Solgårdssorlet och som utan tvekan smyger tjuvlyssnarna utanför totalt förbi.

Även om Lena Philipsson och Orup kan tänkas attrahera även en något yngre publik är jag överlag besviken över Halmstads konsertsommar 2009. Kommande veckor står Ledin och senare Larsen på Tylösandsscenen. Knappast några artister för oss under 30, eller hur?

Strax före showens mitt var det dags för den obligatoriska Oruplåten "Regn hos mig". Det visade sig snart att min absoluta hatlåt ur Orups repertoar är mångas favorit och jag stod helt mållös när publiken tog ton från första stund och imponerade med att kunna hela första versen. Så fort både Thomas Eriksson och publiken var klara med balladen kom den, "Det gör ont", schlagerhiten från 2004 som blev duons första framgångssaga och förmodligen gnistan till turnén som varit i gång sedan 2006, var given och lämnade definitivt ingen besviken när Lena + Orup igår kväll besökte Halmstad.

Källa.

Lena & Orup Halmstad

Kommentarer
Postat av: Sigrid

Det var helt underbart! Helt amazing är hon <3 och Orup med :)

2009-07-18 @ 11:59:37
URL: http://phan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0