Lena PH - En av fyra kvinnliga Schlager jokrar?

Philipsson, Lena

Skriverierna fortsätter om vilka artister som kommer få de fyra joker platserna i Melodifestivalen 2010. Expressen skrev redan för några veckor sedan att Lena Philipsson är ett hett namn inför nästa års tävling. Idagens Expressen ökar de på det ryktet. Tidingen skriver: SVT:s hemliga plan för Melodifestivalen: fyra kvinnor som jokrar. På väg in: samiska stjärnskottet Sofia Jannok och Lena Ph. - Det är fantastiska artister, säger Christer Björkman, tävlingsansvarig. Just nu arbetar produktionen utifrån möjligheten att låta samtliga av jokerplatserna gå till kvinnliga artister. Detta för att det finns 17 aktuella manliga akter och bara 10 där tjejer sjunger.
- Det kanske blir så. Det kan även bli så att jag byter ut några av killarna som sjunger på demosinspelningarna, säger Christer Björkman.
Läs hela atikeln här.

Som alla vet är Lena Ph djupt rotad med Melodifestivalen, efter tvälat hela fyra gånger, samtliga blivit klassiska svenska hits så hon även skrivit två låtar. "Det svär jag på" med Arvingarna och "Tvillingsjälv" med Pernilla Wahlgren - som kan bli en konkurrent i nästa års festival. Programledare har Lena varit 2000, 2003 & 2006 samt mellanakt 2005.

Som tidigare skrivit så är Lena i skivstudion nu för att spela in nya låtar till uppföljaren av 2005:s "Jag Ångrar ingenting". Verkar som nu i alla fall, att vapendragaren Thomas "Orup" Eriksson inte är med i leken, men förtidigt att utsluta fortsatt samarbete helt. Om det blir på svenska eller engelska framgår inte än heller. Lena har nämnt i flera interjuver att hon vill göra en danspops platta - så det är kanske dags nu? Rösta på din schlager favorit nedan!Webvoter
Vill du se Lena i Melodifestivalen 2010?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0