Lena Philipsson - Comeback i Melodifestivalen 2010!? Spelar in Ny platta!

melodifestivalen Lena

Lena Philipsson kanske gör comeback i Melodifestivalen 2010 enligt Expressen! Vågar hon det efter misslyckande av namn som Uggla, Nanne, BWO och Carola missat t.o.m final platser? Eller att Charlotte Perrelli floppade i Eurovision?

Lena Ph fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 1986 med Kärleken Är Evig. Torgy Söderberg & Per Gessle stod för text & musik. Året efter gjorde Lena ett försök igen, då med Dansa I Neon, den kom bara femma, men har blivit en enormt stor schlagerklassiker. Lena gav inte upp, hon lämnade Bert Karlssons skivstall och tillsammans med Torgy Söderberg släppte hon skivan Talking In Your Sleep. Den innehöll låten som kom tvåa i Melodifestivalen 1988 - Om Igen.

Efter tre dundersuccér till låtar, men utan vinst, lämnade Lena Ph Melodifestivaldeltagandet bakom sig. Istället blev det pop på engleska och succérna var större än någonsin, hits som Standing In My Rain, Why och 006 låg högt på listorna. Pernilla Wahlgren sjöng Ph:s bidrag 1992 Tvillingsjälv, men kom inte Topp 5. Lena kom tillbaka till schlager soundet 1995 med svensktopps hiten Stjärnorna. Men ingen Melodifestival detta året heller. Juliette & Jonathan splade hon in demo till, men backade ur och Lotta Engberg tog låten in i festivalen.

År 2000 var det stjärnspackat i Melodifestivalen, flera kändisar ställe upp som programledare och avslutade med ett medly av Melo-låtar, som nu är klassik inom svensk musik i tv. Lena gjorde comeback med Lena Philipsson show som var utsåld i 2½ i Stockholm, Göteborg och på Sverige turné. 2003 var hon programledare för deltävlingen i Jönköping tillsammans med Mark Levingood och Charlotte Perrelli. Flickorna i Småland & Det Finns Bara Ett Orginal blev succé i tv-sändingen. Lena blev sugen på att tävla igen.

Lena Philipsson tog kontakt med Orup efter blivit erbjuden joker plats i Melodifestivalen. Resten är en enda lång framgångssaga. Det Gör Ont vann och blev delad femma i Eurovision Song Contest, då som It Hurts.
Hitsen avlöste varandra, Delirium, Lena Anthem, På Gatan Där Jag Bor från Det Gör Ont-plattan som var en dundersuccé. Sommaren var Lena på Tältprojekt turnén med Uggla o co. Höst/vinter turnén var kritikerosad och utsåld, Sveriges egna Madonna var tillbaka!
Sommaren 2005 blev det tunré med Magnus Uggla & Darin och avslutade sommaren med hiten Unga Pojkar & Äldre Män. Skiva två med Orup släpptes, Jag Ångrar Ingenting som även den blev en succé med bla hiten Han Jobbar I Affär.

Våren 2006 var Lena ensam programledare över alla deltävlingarna i Melodifestivalen. Humorn blev kritikserad i början, men det avslutades som succé och fyra plus av läsarna på Aftonbladet. Ny sommar turné 2006 och i början av 2007 kom greatest hits skivan Lena 20 år. Samtidigt kördes nya showen Lena + Orup igång i Stockholm och var utsåld hela året. Fortsatte i Göteborg 2008 och sverige turné på hösten. Samtidigt släpptes deras gemensamma platta Dubbel som innehöll toppliste ettan Nu När Du Gått. Sommaren 2009 körde Lena och Orup ett sista varv runt Sverige och blev kritikerrosade vart den än kom.

Var detta slutet på Lena + Orup? Det verkar nästan så nu i alla fall. På Lena Phanforum diskuteras det så här: ...möjligen kan vara kvartetten Fransson/Larsson/Edberger/Lundgren, som bland annat skrivit Linda Bengtzings Alla flickor, Alcazars Alcastar och inte att förglömma Martin Stenmarcks Las Vegas, som är lite aktuella här. Dem håller ju till i Örebro. De har jobbat med Anders Hansson mycket med (LenaPh, BWO, Alcazar, Agnes Carlsson producent)

Så här skriver Expressen:
Men Expressen kan i dag berätta att Lena Philipsson är högaktuell att åter ge sig in i tävlingen.
Hon har nyligen spelat in en låt i Örebro, och den ska ha schlager-SM som mål.
Deadline för att skicka in bidrag har gått ut och SVT jobbar just nu för fullt med att gallra bland låtarna som kommit in.
Christer Björkman, tävlings-ansvarig för Melodifestivalen, säger när Lena Philipssons planerade comeback kommer på tal:
- Lena Ph är en av Sveriges bästa artister och därför alltid ett intressant namn för Melodifestivalen, säger han.
- Hon är i studion och arbetar med ett album. Men Melodifestivalen är ungefär lika aktuell som alltid vid den här tiden. Varken mer eller mindre, säger hennes agent My Ströbaek till Expressen.

Så sex år efter - kommer Lena Philipsson göra comeback i Melodifestivalen som tävlande? Är det en joker plats?
Är Orup med på tåget? Är det på svenska? Är det nytt sound?

En sak är säker - Lena Philipsson spelar äntligen in nya låtar till en ny platta, första solo plattan sedan 2005:s Jag Ångrar Ingenting! Blir det mer dancepop nu Lena som du har lovat? :)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0