Lena Ph spelar med Radiosymfonikerna

lena ph

Lena Philipsson kommer gör tre konserter med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen i Stockholm i höst. Den 28, 29 och 30 oktober ska schlagerstjärnan under ledning av dirigenten Hans Ek bjuda på såväl egna låtar som en del covers i nya versioner.

-Det kommer att bli kända låtar och lite mer okända låtar och jag hoppas att publiken kommer att ha kul och tycka om resultatet, säger Lena Philipsson i ett pressmeddelande.

Redan 2004 gjorde hon en så kallad crossoverkonsert tillsammans med Björn Skifs och orkestern. Berwaldhallen har därefter tagit fram en serie crossoverkonserter där populärmusiken möter hallens klassiskt skolade ensembler.

TT Spektra

Promotext:

SR Berwaldhallen

Lena Philipsson i nya kläder

2010-09-14 11:42

Berwaldhallen presenterar stolt ännu en cross-overkonsert med schlagerstjärnan Lena Philipsson. Medverkar gör Sveriges Radios Symfoniorkester under dirigenten Hans Ek.

I oktober kommer Lena Philipsson åter till Berwaldhallen med fler nyskapande musikblandningar tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester under Hans Eks ledning. Det blir Lenas egna låtar, covers och en del fascinerande, utforskande syntmusik mm.

Lena Philipson själv säger entusiastiskt om konserten:
- Det känns väldigt spännande och roligt! Det finns en härlig experimentlusta i samarbetet med Hans Ek och jag ser mycket fram emot att få framföra låtarna tillsammans med symfoniorkestern, det är ett oerhört roligt projekt. Det kommer både bli kända låtar och lite mer okända låtar och jag hoppas att publiken kommer ha kul och tycka om resultatet.

- Berwaldhallen gjorde sin första cross-overproduktion redan 2004 och då med Lena Philipsson tillsammans med Björn Skifs och orkestern, berättar evenenemangschefen Gerd Björnung.

Efter den framgången har Berwaldhallen tagit fram en serie cross-overkonserter där populärmusiken möter Berwaldhallens mer klassiskt skolade ensembler. I april i våras gjordes t ex den vackra och spännande jazz/barock/kör-crossovern Bach med nya ögon bl a Nisse Landgren och Radiokören. I oktober 2009 gav Berwaldhallen även en konsert med trion Ernman - Perelli - Kyle tillsammans med orkestern under Anders Berglunds ledning. Den blev en stor publiksuccé med flera utsålda hus.

Det blir tre konserter med Lena Philipsson i Berwaldhallen den 28 och 29 oktober kl 18:00, och den 30 oktober kl 15:00.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0