Lena PH: "Aldrig mer Melodifestivalen"

lena ph

Trots en krogshow som handlar helt om henne själv avskyr Lena Philipsson att stå i centrum. Nu berättar hon om sin prestationsångest och varför hon aldrig mer gör en schlagerlåt.
Den största utmaningen för Lena Philipsson under inspelningsdagarna av Så mycket bättre var att ha sin egen dag. Hon avskyr nämligen när allt kretsar kring henne.

– Då får jag prestationsångest på en gång. "Herregud, blir det tillräckligt roligt? Har vi något att prata om? Vad händer om det blir tyst?" Så jag förberedde en reservplan för att undvika pinsamma tystnader

Men du har ju en show som är döpt efter dig och bara handlar om dig? Där står du ju i centrum.
– Ja, absolut, men då är jag själv på scenen. Men att sitta i en grupp på middag och ta plats, det har jag jättesvårt för. För mig var det nog den svåraste grejen under hela veckan.

Den näst svåraste grejen var allt det andra. Lena Philipsson beskriver tio hektiska inspelningsdagar packade av aktiviteter, långa middagar och musikaliska prestationer där inte ens hennes 25 år som artist var till mycket hjälp.

– Det här är så otroligt speciella omständigheter att alla regler sätts ur spel. Det ska inte gå till såhär. Det var en slitig period där man aldrig hann smälta intrycken, utan bara gick direkt vidare till nästa knasiga grej – som en enda lång möhippa! Och jag som aldrig gör några stora utsvävningar! Bara att dra på sig Eva Dahlgrens kanindräkter var en prövning.

En större prövning än Ledins surströmming i första programmet?
– Usch, surströmmingen ja... men där kunde jag bluffa och bara ta en liten bit. Det var första gången jag kände doften av surströmming och på det skulle jag försöka vara lite härlig och sexig och sjunga "Sensuella Isabella"... Det gick ju knappt, haha!

Vilken artist har varit svårast att tolka?
– Jason (Timbuktu). Det var så mycket text! Ska jag också rappa då, eller hur gör jag? Det var den av mina tolkningar som låg längst ifrån originalet, kan jag säga.

Hur Timbuktu och de andra tolkar Lena Philipssons egen låtskatt återstår att se. Ett som är säkert är att PH inte kommer att dryga ut den med fler schlagerdängor. Efter att ha vunnit 2004 bestämde hon sig att det fick räcka.

– Jag kommer aldrig att vara med i Melodifestivalen igen. Inte som artist. Varför ska jag vara det för? Jag har varit med så många gånger, och förra gången vann jag och hela samarbetet var magiskt. Jag känner att det kan bara bli lite sämre. Det har kommer en ny generation artister nu, och det är väl jättebra?

Lena PH:s avsnitt av "Så mycket bättre" sänds 19 november 20.00 i TV4. Källa qx.

Lena PH i Event & Expo:

Event & Expo

Läs mer om hennes show här

Kommentarer
Postat av: 2000aldrig

Vad är det för skillnad på Melodifestivalen?http://bit.ly/tWOKkd

2011-11-21 @ 14:48:56
URL: http://2000aldrig.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0