Lena Philipsson tar över på Rondo

lena ph

Det blir Lena Philipsson som efterträder Tomas Ledin på Rondo. Nästa höst med start 20 september tar hon över krogen vid Liseberg med sin hyllade jubileumsshow.

Lena Philipsson firar 25 år som artist och fyller just nu anrika Cirkus på Djurgården i Stockholm med sin jubileumsshow. Tillsammans med dansare, musiker och körsångare går hon igenom hela sin karriär, från Melodifestivaldebuten 1986, via tidigare föreställningar som Lena PH 006 och fram till det lyckade samarbetet med Orup som resulterade i två album och den gemensamma krogshowen Lena+Orup.

Den nu aktuella jubileumsshowen där Calle Norlén skrivit alla texter och konstnären Ernst Billgren står för scenografin har fått fin kritik i Stockholmstidningarna. Dagens Nyheter beskrev showen med alla sina dansnummer, hitlåtar och humorinslag som en riktigt "lyxig 25-årstårta" och Expressen satte fyra getingar.

Även GP:s recensent på plats i Stockholm var imponerad av showen och delade ut fyra fyrar. "Scenografin är kaxig, rolig och storslagen och manuset är kaxigt, roligt och smart" skrev Martin Röshammar som också fastnade för dansnumren. "Det är inte bara musiken och det fina bandet som gör Lena Philipssons drömshow till en succé. Bjuds det på dansnummer brukar jag gäspa nio gånger av tio, men här tillför dansarna något, som humor, tempo och energi.

Lena Philipssons show på Rondo i Göteborg har premiär 20 september och kommer därefter att rulla tre kvällar i veckan under hösten 2012.

Källa GP


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0