Dansarna i Lena Philipsson:s Drömshow

Dansarna Joe, Piotr och David backar upp Lenas

Dansarna Joe, Piotr och David backar upp Lenas "Min Drömshow"
under regi och koreografi av Fredrik "Benke" Rydman.

Från LenaPhilipsson.com:

Joe Jobe
Efter att ha dansat streetdance i flera år under uppväxten i Kista och Nacka, fick han som 16-åring plötsligt för sig att söka till en balettskola,
intresserad av en annan typ av träning.

Han gick vidare och kom in på Kungliga svenska balettakademin men slutade efter bara en termin. Slutade helt. Han tog inte ett danssteg på två år.

 

Bounce blev ett faktum, när telefonen ringde i receptionen på den dansskola Joe jobbade extra på, där han även övertalades att hänga på, då det upptäcktes att han hade hållit på med dans-stilen "Lockin'.

 

Joe har gjort rollen som Tyrone i Fame - the musical, och dansat i MTV Europe Music Awars, Ricky Martin.

 


Piotr Giro (Piotr Torzawa-Giro)
Piotr Giro skådespelare, dansare och koreograf. Född i Wałbrzych, Polen,blev färdigutbildad dansare på Kungliga Svenska Balettskolans moderna inriktning 1996. Han har arbetat och turnerat världen runt med utländska dansteaterkompanier, bland annat Batsheva Dance Company.

 

Piotr slog igenom när han spelade titelrollen i Romeo och Julia på ramaten/Elverket, ett samarbete med Cirkus Cirkör.
I filmatiseringen av Keillers Park fick han stor uppmärksamhet när han spelade en av huvudrollerna som homosexuell.

 

David Dalmo
Började som idrottsman, innebandyspelare i div II och ett år på Bosön för att bli gymnastiklärare innan det blev dans på heltid.

 

David började dansa som tolvåring och började sin karriär som tävlingsdansare i Lindy Hop där han nått stora framgångar med bland annat 3 SM-guld och 1 VM-guld.

David har jobbat som dansare och koreograf i olika sammanhang sedan 1998, bla har han varit med i musikalerna, Chorus Line på Göteborgsoperan, West Side Story i Dalhalla, weet Charity på Intiman.


Han har också Koreograferat i So You Think You Can Dance Scandinavia samt hjälpte han till med dansutbildning i Fame Factory (tv3).

Är en av grundarna till dansgruppen BouncE Streetdance Company.

 

BouncE Streetdance Company var Sveriges mest framgångsrika danskompani genom tiderna som startades 1997, gruppen upplöstes i april 2010.
Bounce har röjt ny mark för Streetdans som scenisk konstform.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0