GP: Betyg 4 - Drömshow med självförtroende

lena ph

Show

Lena Philipsson | Cirkus

 

– Min drömshow, 25 år som artist

Stockholm, torsdag.

Publik: Fullsatt och premiäruppklätt. Skrattade högst gjorde Magnus Härenstam. Varje gång.

Bäst: Nästa säsong.

Sämst: Autotune-biten i Idiot.

 

En del av recensionen från GP:

Efter Lena Philipssons dundrande rymdlandningsentré är hon hemma, hon visar var showskåpet ska stå. Hon gör det med moderna och riktigt pigga versioner av sina gamla låtar, hon gör det med den sköna nya singeln Nästa säsong, en stenhård Det gör ont, en Eminem-flirt i Lena Anthem och hon gör det med en Kraftwerk-blinkning i Agent 006. Men det är inte bara musiken och det fina bandet som gör Lena Philipssons drömshow till en succé. Bjuds det på dansnummer brukar jag gäspa nio gånger av tio, men här tillför dansarna något, som humor, tempo och energi.

Här har Lena, Calle Norlén, Ernst Billgren och Fredrik Benke Rydman förstått vikten av dynamik, av tempoväxlingar och variation. Men hela tiden är Lena Philipsson i centrum och som hon älskar det. Och eftersom det är en slags sammanfattning av hennes 25 år som artist blir det många nedslag i det förflutna, inte minst på bildskärmen ovanför scenen och i hennes underbart sköna mellansnack som verkligen för showen framåt. Samtidigt visar Lena att hon är väldigt mycket mer än nostalgi.

Men nu lyser Lena Philipsson av självförtroende och det är talande att hon avslutar med Jag ångrar ingenting. Klädd i en guldig kroppsstrumpa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0