Nunstedt: Lena PH vinner schlagerkrogshowskriget.

lena ph

lena ph carola

Lena PH vinner schlagerkrogshowskriget.
Det menar Expressens musikredaktör Anders Nunstedt som sett Carolas nya föreställning "Elvis, Barbra och Jag".
- Det blir lite karaokekväll över det hela, säger han.

- Det blir lite karaokekväll över det hela - och som sådan är det bra - men det är inte så genomtänkt, hon sjunger sina Elvisfavoriter rakt av och det händer inte så mycket där emellan. En lätt besvikelse kan man säga att det var.
Lena Philipsson har sin krogshow på promenadavstånd från Tyrol. Och enligt Nunstedt förlorar Carola schlagerkriget.
- Hon kommer inte upp i samma professionalism och ambition som Lena PH.
Källa

Uppdaterat:
Om Carols krogshow: Farten saknas. Glädjen känns aldrig spontan. Showens röda tråd är på sin höjd blekrosa. Svänget befinner sig 200 ­meter bort.
På Cirkus, summerar Lena Ph sitt liv som schlagerdrottning i en ambitiös krogshow som slår Carolas på i princip alla plan.
Det är nästan lite vemodigt att konstatera. Lena Ph har kommit på exakt vad hon vill göra, Carola verkar faktiskt inte ha en susning.

SÅ BRA VAR CAROLA OCH LENA PHILIPSON
Hitsen
CAROLA: 3 getingar

Tre getingar är förstås supersnålt när vi talar klassiker som "Enough is enough" och "Always on my mind". Carola snålar inte med idolernas hits. Men arrangemangen står på två stela karaokeben.
LENA PH:  4 getingar

Snacket
Carola: 1 geting
Det finns en poäng med att skriva ner vad man tänker sig mellan låtarna, och sedan memorera det. Annars riskerar man att stå utan en poäng. Kanske har Carolas krogshowdebut lärt henne det?
LENA PH:  4G

Kläder
Carola: 2 getingar

Oklart varför Carolas modebollplank satt och tuggade på naglarna redan i showens inledning, men det var väl premiärnerver. Carola byter outfits showen igenom. Det tar tid, men det är inget fel på kläderna.
LENA PH: 3 getingar

Scen
CAROLA: 1 geting

En ljusvägg med lampor à la Elvis, en videoskärm som visar gamla VHS:er från barndomen, några bord för de sittande gästerna att dansa på. Det är inte direkt så att George Lucas hade svimmat av upphetsning.
LENA PH:  3 getingar

Bandet
Carola: 3 getingar

Tre snubbar på blås. Jessica Marberger och Stefan Nykvist i kören. Ett band som kan plocka fram ett groove när det behövs. Bandet är bra, helt enkelt. Men arrangemangen - återigen - suger stundtals. Fantasilösa och stela.
LENA PH:  4 getingar

Läs mer på Expressen

Uppdaterat:
KROGSHOW. Har sett 1) Lena Philipssons krogshow och 2) Carola Häggkvists krogshow. Inom loppet av 24 timmar. Detta är jag inte ensam om. Pernilla Wahlgren och Christer Björkman, till exempel, har haft exakt samma schema.
Lena fick fyra getingar för sin premiär i torsdags. Carola kommer att få cirka hälften. Hade betygsystemet tillåtit det hade hon fått runt 2,3, vilket eventuellt låter bättre. Men likväl.
Lena Ph:s ambitiösa ”drömshow” (baserad på hennes 25-åriga karriär) slår Carolas hafsiga cover-föreställning (baserad på pappas och mammas idoler Elvis Presley och Barbra Streisand) på fingrarna. Det är mycket proffsigare, mycket roligare, mycket bättre. Och, av publikreaktionerna att döma, råder det inget tvivel om att banala ”Månsken i augusti” kan betyda precis lika mycket, om inte mer, som magnifika ”In the ghetto”.
Lena Ph hade för övrigt värsta VIP-listan på sin premiär. Den var, faktiskt, imponerande. Men hon sket rätt hårt i det, undantaget en sekvens där Micke Bindefeld fick läsa upp en fråga (under den halvlyckade frågesporten). Carola, å sin sida, verkade helt bländad av kändisarna på plats. Sjöng för Stephen Simmonds, hyllade Sarah Dawn Finer, buggade med Christer Björkman, och dansade på Charlotte Perrellis och Pernilla Wahlgrens bord. Pekka Heino och Agnes Nicole Winther struntade hon dock i.
På vägen ut träffade jag ena halvan av Sveriges bästa euro-duo Hannah och Magda (detta var innan Rebecca & Fiona). Hon var tokgravid. Bara dagar kvar. Spännande.
Frågan?
Frågan är vad Carola ska göra av sin karriär. Det kommer säkert att funka fint att sjunga covers en månad framöver, rent kommersiellt, men sen?
Lena Ph har aldrig varit bättre. Carola har varit betydligt vassare.  Källa
Uppdaterat: Aftonbladet tycker dock att Carola är något vassare, läs mer här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0