Per Holknekt & Lena Philipsson har designat Rosa bandet 2011

lena & per

rosa bandet 2011

Paret Per Holknekt och Lena Philipsson har designat Rosa bandet 2011 som ska symbolisera en omfamning.

 

– Vi lät bandets korsande ändar bli till två armar som håller om någon, en gest av värme och omtanke. Vi har båda levt i närheten av nära och kära som drabbats av cancer.


Sedan starten 2003 har Rosa bandet-kampanjen samlat in drygt 300 miljoner kronor till kampen mot bröstcancer. 2010 års kampanj samlade in 47,8 miljoner kronor.
Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj bekämpar bröstcancer genom att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om sjukdomen och driva opinion. Kampanjen genomförs i år för nionde gången i rad.

 

2011 års Rosa Bandet-gala direktsänds i TV3 från Louis De Geer konsert & kongress i Norrköping onsdag 26 oktober kl 20.00-22.00.

Mer om detta:

Det äkta paret Lena Philipsson och Per Holknekt har tillsammans designat årets rosa band för Cancerfondens räkning. Årets designers har inneburit en förnyelse av Rosa Bandet. För första gången presenteras en manlig och en kvinnlig variant av bandet. Traditionen med en ny designer varje år har pågått sedan 2006.

– Att presentera en manlig och en kvinnlig variant är ett sätt för oss att visa att bröstcancer är något som angår alla. Eftersom våra hjärtan klappar för mode har vi också utformat banden till en rosa minikollektion med sex olika mönster, säger Per Holknekt.        

Rosa bandet är i år utformat som en omfamning.

– Rosa Bandet handlar om att bry sig om. Och vad kan symbolisera det bättre än en omfamning? Därför lät vi bandets korsade ändar bli till två armar som håller om någon, en gest av värme och omtanke, säger Per Holknekt.

Rosa Bandet är en internationell rörelse i kampen mot bröstcancer och det rosa bandet utgör själva symbolen för kampanjen. Cancerfonden har sålt det rosa bandet sedan 2003.

– Självklart är vi jätteglada över att kunna välkomna Per och Lena som årets designers. Resultatet har också blivit något alldeles extra. Det faktum att de båda är starka förebilder inom musik och mode skapar en extra lyskraft kring årets kollektion av band, säger Stefan Bergh generalsekreterare för Cancerfonden.

Per och Lena sällar sig till en välrenommerad skara av tidigare designers: Carin Rodebjer (2006), Lars Wallin (2007), Ingegerd Råman (2008), Gert Wingårdh (2009) och Liselotte Watkins (2010).

Både Per och Lena har levt i närheten av nära och kära som drabbats av cancer i olika former.

– Tack och lov gör forskningen underverk och bidrar till att överlevnaden ökar. Därför var det en självklarhet och en ära att få ställa upp i kampen mot bröstcancer, avslutar Per Holknekt.

Den 1 oktober drar Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj i gång för nionde året. Förra året samlade kampanjen in 47,5 miljoner kronor, i år är målet 48 miljoner kronor.

Några sätt att stödja Rosa Bandet och kampen mot bröstcancer under oktober.

• Köp ett eller flera rosa band, pris 25 kronor. Banden finns bland annat hos Ica, Lindex, Apoteket och Clas Ohlson.

• Sms:a ROSA till 72 988 och skänk 50 kronor så får du ett digitalt band till din telefon.

• Smycka din och dina vänners profilbilder på facebook.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0