Popdrömmen: Vilken fantastisk show, Lena Philipsson!

lena ph

Men Lena öppnade otroligt starkt med en månlandning, astronauter och nya Christian Falk-låten Igen Och Igen. Efter att par efterföljande trevande nummer tog det sig och showen fortsatte i ett rasande tempo av klassiska låtar, bortglömda låtar och Oruplåtar. Det var en taggad Lena som stod på scen, som bjöd på sig själv med en självdistans som bara hon besitter.

 

Lena Philipsson är ju såklart stjärnan i showen, det är henne allt ska kretsa kring. Därför var det sköbnt att se att hon faktiskt också var med i den. Låter flummigt, men jag ska försöka förklara. Det kan lätt bli så att allt ljus hamnar på huvudpersonen som egentligen inte bidrar med någonting. Men i showen var Lena högst delaktig. Hon var med och dansade i många och stora nummer. Hon lämnade plats åt sina dansare och körsångerskor. Hon var ute och pratade med publiken. Hon flörtade med de inbitna Ph-fansen. Hon hade en sidekick. Det var inte bara en enmanshow. Det var en show.

Det finns mycket guldkorn som man skulle kunna plocka ut ur showen och berätta om och tänkte faktiskt ta en del. Vill du inte veta – så sluta läs nu.

 

Förutom Idiot och Nästa Säsong, spelade lena två nya låter – ”Igen och Igen” och ”Galen”. Båda med otroligt snygga nummer. Galen var regisserad kring två snurrande plattformar, med olika höjder där dansarna och Lena hoppade kors och tvärs mellan varandra. Otroligt snyggt.

 

En annan favorit var strippstångsnumret och det 4 meter höga mikrofonstativet som en assnygg kroppsstrumpeklädd Lena använde under Det Gör Ont. Och det nya snygga arr:et av Dansa i Neon som Lena i sann Kylie-anda framförde tillsammans med ett 50-tal dansande barn i rosa peruker.  Och fansen måste varit överlyckliga när Lena gjorde originalkoreografin till Kärleken är Evig.

 

Sen tyckte jag att det var otroligt vackert när hon sjöng min favoritlåt Månsken i Augusti sittandes på ett snurrande piano tillsammans med hela sin orkester. Och när hon drog drev med Carola, vars krogshow har premiär idag bara ett stenkast ifrån Cirkus. Klockrent. Det var hysteriskt kul och se ett ballerinanummer Lena gjorde och när hon inför hela publiken på mindre än ett par minuter målade ett självporträtt som hon sedan tävlade ut i publiken.

 

Nu känns det som att jag nämnt allt i hela showen, men det finns mycket mer än så! Tycker verkligen att den är värd att se. Inte minst för Bea Szenfelds snygga kostymer!

 

Läs hela inlägger på Popdrömmen

 


Kommentarer
Postat av: Rebecca Bly

Jättebra blogg! Vill bara tillägga att vi "50 dansare i Dansa i Neon" är inga barn. Vi är vuxna som studerar på Balettakadmeien och House of Shapes. :)

2011-09-30 @ 22:58:00
URL: http://finest.se/rebeccably

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0