Är Saade, Lena PH och Hellenius nya drömtrion?

Är Saade, Lena PH och Hellenius nya drömtrion?

Har TV4 fått sin topptrio nu när David Hellenius blivit tillsatt som programledare för "X Factor"? Och är Eric Saade och Lena PH spikade ännu?

David Hellenius har tilldelats programledarrollen i TV4:s nästa storsatsning "X Factor". Länge har det spekulerats kring vem och vad det är som tar över det tomrum som "Idol" lämnar i höstens tablåer, men nu står det alltså klart att det är den spexige mannen från "Let's Dance", "Hellenius hörna" och faktiskt även "Idol" som går i bräschen för TV4:s nya tevesatsning.

- Jag behövde inte fundera länge när jag fick frågan, det känns grymt kul och det kommer bli en otroligt spännande höst, säger David Hellenius själv.

Tidigare har det spekulerats kring vilka som intar jurystolarna i tävlingen, där namn som Eric Saade och Lena PH har varit heta kandidater, tillsammans med Andreas Carlsson (känd från "Idol"-juryn) och Adam Tensta.

Projektledaren Pelle Porseryd har dock tidigare varken velat bekräfta eller dementera något av namnen.

– Arbetet pågår, det är ingen som är helt klar än, sa han då till Nyheter24 och fortsatte:

– Men vad roligt att folk pratar om det och spekulerar.

Leona Lewis och Shayne Ward

"X Factor" har hittills sänts i 29 länder och är ett av världens största programformat. Programmet hade premiär i Storbritannien redan 2004 och är där det mest sedda programmet de senaste sju åren. Världsartister som Leona Lewis och Shayne Ward har fått sitt genombrott i "X Factor". Tävlingen är öppen för alla över 14 år, soloartister eller grupper.

Så här går det till:

1. Audition
X Factor" kommer att leta förmågor över hela landet och ha öppna auditions i Stockholm, Göteborg och Malmö. Audition sker på arenor inför både publik och "X Factor"-juryn. De som får ett ja från tre av de fyra jurymedlemmarna går vidare till nästa steg.

2. Bootcamp
De som går vidare från auditionturnén hamnar på bootcamp. Artisterna får coachning och sätts på prov i både sång och dans för att sedan bli utvalda av jurymedlemmarna till nästa steg. På bootcamp delas artisterna in i fyra kategorier: killar, tjejer, över 30 och grupper. Varje jurymedlem är sedan ansvarig för en kategori.

3. Judges houses
Nu börjar det bli allvar och varje jurymedlem tar hem artisterna i sin kategori till en utvald plats för att ge dem intensiv coachning inför deras sista audition. Denna sista uppsjungningen sker inför enbart en jurymedlem och en gästexpert och här avgörs vilka som tar en plats bland de tolv finalisterna.

4. Livesändning
Det är nu tävlingen börjar på allvar. Varje vecka tävlar artisterna om tittarnas röster i en livesänd konsert för att få stanna kvar. Av de tolv finalisterna är det slutligen bara en vinnare kvar som tar hem det åtråvärda priset.

Källa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0