SVT: Lena Philipsson visar upp sin nya musik i Allsång på Skansen

 
 

Lena Philipsson gästar Allsång på Skansen för sjätte gången. Mycket har hänt sedan hennes senaste gång 2011, som till exempel ett nytt album med egenskriven musik samt ett VM i kärringkånk.

Det är mycket nytt som händer i Lena Philipssons liv. Artisten har till exempel tillsammans med sambon Pierre Leander, skådespelare och maratonlöpare, hittat en ny paraktivitet i form av ”kärringkånk”.

Framförallt är hon aktuell med rykande färsk musik, där hon själv står som kompositör och textförfattare.

– Jag har precis skrivit ett nytt album där jag gjort text och musik själv, vilket känns jättejättekul, säger hon till svt.se/allsang.

Nu får allsångspubliken ett exklusivt smakprov på albumet. När Lena gästar säsongsavslutningen framför hon nämligen en av låtarna.

– Alla låtarna på nya albumet handlar om relationer på olika sätt. Och just den här handlar om ett uppbrott, säger hon.

Och kärringkånket, då? Hur var det nu med det?
– Det var Pierres idé och han känner till det här med VM i kärringkonk i Finland. Tävlingen går ut på att en man bär sin kvinna på en 250 meter lång bana med två hinder och en vallgrav. Vallgraven är 1.20 djup och 8 meter lång, så det är ingen vanlig liten vallgrav.

Sagt och gjort – paret åkte i början av juli till finska Sonkajärvi för att delta i Kärringkånk-VM. Världsrekordet för kärringkånk låg innan startskottet på en minut och fyra sekunder.

– Den bästa sprang in på cirka en minut och tre sekunder och vi sprang in på en minut och arton sekunder och kom på tolfte plats bland sjuttio par. Vi var otroligt nöjda med tiden. Det var mycket jobbigare än vad vi trodde att det skulle vara.

Du medverkar för sjätte gången i sommar – vad är det med Allsångsscenen som lockar dig tillbaka?
– Den fantastiska publiken och atmosfären. Det är svensk sommar nerhällt i ett tv-program.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0