Kärringkånk, Allsång på Skansen, Julgala och nya låtar

Aftonbladet skriver:
 

Tävlar i ”kärringkånk”

Juli närmar sig med löfte om semester för många. Men artisten Lena Philipsson, 49, och sambon Pierre Leander, 41 – skådespelare och maratonlöpare – laddar för en riktig ansträngning.
Direkt efter månadsskiftet ska de nämligen åka till finska Sonkajärvi, för att tävla i ett så kallat kärringkånk-VM.
”En tävlingsmänniska”
Världsmästerskapen har ordnats sedan 1992 och går ut på att en man bär en kvinna på valfritt sätt, genom en 250 meter lång bana.
De ska tackla både stockar och vatten på vägen, utan att kvinnan faller ur greppet.
– För vissa är det en ploj. Men vi satsar seriöst. Jag är en tävlingsmänniska och vill vinna VM, och Lena har sagt att vi inte åker från Finland utan en medalj, säger Pierre Leander till tidningen Mitt i.
Tränar i trädgården
Med sin vikt på 50 kilo klarar Lena Philipsson precis den undre viktgränsen för de burna deltagarna.
Hittills ligger världsrekordet på en minut och fyra sekunder, säger Leander. Det tänker det svenska paret slå.
De tränar hemma i trädgården, berättar de för Mitt i. Bland annat med hjälp av en liten pool. Under tävlingen i Finland kan Lena PH nämligen räkna med att hamna med huvudet under vatten en stund.
50 kilo öl
Förslaget på den något udda paraktiviteten kom från Leander. Hans kända sambo behövde en del betänketid innan hon sa ja.
Varför vill en person då kånka eller kånkas inför publik i Finland? För äran, antagligen. Om det svenska stjärnparet går vinnande ur striden, belönas de dessutom med 50 kilo öl.
 
Julgalan 2015
 
 
 
Lena Ph blir årets diva
Lägg därtill Lena Ph, med rötter i småländska Vetlanda, som blir årets diva när det jättelika julbordet i arenan avtäcks.
Nu är det bara att hoppas på att Jill (som med lite tur hinner släppa sitt nya Nashville-inspelade album innan galan) och Hasse Kvinnaböske gör en countryduett tillsammans och att Ola Salo får tillfälle att leva ut hela sitt vokala register tillsammans med Lena Ph.
Julgalan, Malmö Arena, 3, 5 och 5 december
 
Allsång På Skansen
 
 
I dag blev det officiellt att Lena Philipsson medverkar på Allsång på Skansen den 11 augusti. Mer om det och andra roliga nyheter senare i sommar!/mvh Roxy Recordings

Program 8 – 11 augusti
Sveriges Radios Symfoniorkester
Lena Philipsson
Tommy Körberg
Rigmor Gustafsson & Viktoria Tolstoy
Robert Noack & Maria Ylipää
 
Ny musik:
Lena Ph på Facebook: Lena Ph (fb): 
Glad midsommar allihopa!!
Snart är det sommarlov för min del men i augusti börjar jag jobba med mina nya låtar i full fart! Det ska bli sååå roligt!
 
Spotify Playlist - Lena Ph hits (klicka på bilden):
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0