Lena Philipsson fick Kalmarsalen att koka

 
 

Att göra om en krogshow till turné är inte alltid lyckat. Lena Philipssons Jag är ingen älskling är ett lysande undantag.

 

Hösten 2015 släppte Lena Philipsson albumet Jag är ingen älskling, ett album med låtar hon själv beskrev som relationstexter plockade både från hennes eget och sina vänners liv.

Med albumet som grund hade showen med samma namn premiär på Cirkus i Stockholm i februari i år. En show som filades om lite för att visas upp på en turné Sverige runt.

Och snacka om att hon har en trogen publik Lena Philipsson. I Kalmar gav hon under söndagen två shower, både utsålda till sista plats.

 

Och publiken var på tårna från första sekund. När Lena Philipsson steg in på scenen i svarta tajts, vit topp, vit kavaj och ett par glittrande stövletter möttes hon med snudd på stående ovationer. Det händer inte var kväll i Kalmarsalen!

Showen kan sägas vara uppbyggd av tre pusselbitar: låtarna från den senaste skivan, gamla hits och otroligt vältajmat mellansnack. Ja, mellansnack är väl egentligen fel ord.

 

Lena Philipsson bjöd på små berättelser ur sitt liv, om kärlek, om glädje, om separationer och om exmän. Stundtals berättar hon om livets svarta stunder och stundtals är hon riktigt fräck i munnen, men exakt på den nivå fräckhet ska vara utan att bli plumpt.

Och som showartist måste helt enkelt Lena Philipsson tillhöra den yppersta eliten i Sverige. Hon sjunger fantastiskt, hon dansar, hon imponerar med sitt flygelspel och hon lindar publiken runt lillfingret direkt.

 

Det märks också att både Lena Philipsson själv och bandet vid hennes sida, Johan Franzon, trummor, David Nyström, keyboard, Petter Gunnarsson, bas, Robert Elovsson keyboard, Pablo Donaldo, slagverk, Adam Hagstrand, gitarr och Johan Björk, showman, kan sin föreställning.

Övergångar, skämt och snacket sitter perfekt.

 

Men även om flera av låtarna från Jag är ingen älskling redan har blivit tillräckligt kända för att publiken ska kunna känna igen sig och sjunga med är det fortfarande gamla hits som får Kalmarsalen att stå upp och sjunga allsång.

Lena Philipsson firar ju 30 år som artist och det är hits som Lena Anthem, Det gör ont och Kärleken är evig som ger showen ett extra lyft.

Spelningarna i Kalmar var turnéns sista. Nu väntar någon månads vila innan hela gänget bakom showen sätts upp igen, denna gång på Rondo i Göteborg.

 KÄLLA

24kalmar.se: TV: Lena Philipsson fick taket att lyfta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0