nwt.se: Lena Ph – Personligt och hysteriskt bra Betyg 4

 

Lena Ph – Personligt och hysteriskt bra
Betyg 4

Vad? Krogshowen Jag är ingen älskling
Var? Karlstad CCC
När? Lördag 20 oktober
Publik: Fullsatt (1604)

I lördags gästade Lena Philipsson, tillsammans med sin sexmannade orkester, Karlstad och CCC med den risade och till skyarna rosade föreställningen Jag är ingen älskling. Tre låter in i föreställningen kunde en sak konstateras – nog förblir hon Karlstadspublikens älskling.

Att hon kvällen innan spelat i Örebro är knappast märkbart. Energin ger ett sken av att Lena har laddat bara för Karlstad i åratal. Det gör att kvällen känns speciell. Lena Ph kom inte Karlstad för att bocka av ännu en spelning. Hon kom för att bjuda Värmland på en färgstark show av toppkvalitet.

Kvällen börjar ömt och vackert med nya låter från albumet som turnén fått sitt namn från. Med Lena och flygeln i strålkastarljuset ger hon publiken den första ledtråden om vad kvällen kommer att bestå av; kärlek, personligt berättande och mer piano än tidigare.

 

Därefter river Lena igång den show som, av att döma på publikens reaktion, de flesta väntat på. Delirium och Lena Anthem får publiken att jubla. Mobilkameror riktas mot scenen och applåderna eskalerar i takt med att Lenas energi kommer närmare och närmare klimax. Här kom den andra ledtråden; en fartfylld hitkavalkad.

 

Lena återgår till sin tron bakom flygeln. Där radar hon under kvällen upp nyare låter som Oktober och Mirakel, som hon i mellansnacket berättar är något hon slutat tro på. Mellansnacket följer som en dramaturgi under kvällen. Tvära, men säkra, kast mellan humor och allvar. Sexskämt och manlig dansare i glitterkalsonger varvas av berättelser om fällda tårar i logen, om magknipet som uppstår när ännu en löpsedel påminner henne om ett misslyckat förhållande, gör att hon visar en sida som troligen ingen i den fullsatta publiken tidigare skådat.

 

Felfri röst

Trots att Lena avslöjar tuffa tider i rampljusets skugga så har det inte satt några ärr på hennes attityd eller utstrålning (eller den felfria rösten heller för den delen). Schlager- älsklingen strålar starkare än den omsorgsfullt planerade ljussättningen.

Som ett oväntat ess ur den vita kavajarmen tar Lena publiken tillbaka till 2004 och melodifestivalssegerns med Ont det gör ont. Denna gång dock utan mickstativ. Men det gör inget, publiken jublar av glädje ändå.

 Källa

 Senaste singel från Jag Är Ingen Älskling heter Mirakel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0