Lena Philipsson tar över Allsångsscenen

 
 

2012 drog SVT i gång konceptet “Allsångscenen är din” – varje år sedan dess har en artist eller grupp fått en helt egen timme på Sollidenscen efter det vanliga “Allsång på Skansen”.

Tomas Ledin, Håkan Hellström, Laleh, Orup och Miriam Bryant är några av dem som hittills har fått äran.

 

I år är det ingen mindre än Lena Philipsson som får ta över scenen.

– Jag ser otroligt mycket fram emot det och tycker att det ska bli vansinnigt kul att få spela och köra lite nya låtar blandat med gamla som folk känner igen. Men även att tänka ut en timme som känns kul för alla som kollar hemma, säger hon.

– Jag är otroligt taggad.

 

Artistpusslat på post-it
Att bjuda in gästartister till sin allsångstimme är mer eller mindre kutym, likaså att hemlighålla dem tills det är dags för sändning. Lena Philipsson berättar att hon suttit hemma med post it-lappar och försökt pussla ihop spännande låt- och artistkombinationer.

– Jag tycker att det ska kännas som hand i handske, att man inte bara tar in någon som man inte riktigt klickar med. Jag vill att det ska finnas en mening, att en gäst passar väldigt bra med låten och mig och så vidare, säger hon.

Sändningen blir också historisk då det, på grund av coronapandemin, blir den första “Allsångsscenen är din” utan publik på plats på Skansen.

 

– Det kommer att vara lite speciellt, det kommer ju att bli lite andra förutsättningar. Men jag är helt inställd på det. Det är ju ingen publik och det är ju som det är med allt, säger Lena Philipsson.

"Rikta sig ut med ett vrål"
Hon tycker att avsaknaden av publik gör att det hela känns ännu mer avslappnat.

– Det låter inte klokt när jag säger det, för jag kan inte säkert säga att det stämmer när jag står i kulissen och det är dags. Men känslan av att det här är något slags undantagstillstånd gör att känns mer spontant. De vanliga reglerna gäller inte och det känns som att vad som helst kan hända, säger Lena Philipsson.

 

– Men det blir ju inte att rikta sig ut mot publiken med ett vrål, jag försöker tänka att jag ska göra det här till ett bra tv-program.

Innan det har blivit dags för den egna timmen gästar hon förstås också det vanliga “Allsång på Skansen” – ett program som Lena Philipsson tycker spelar en allt viktigare roll.

– Det är verkligen svensk sommar och det är väldigt populärt. Det finns ju inte så många program längre där man kan komma att sjunga sin musik, både gamla och nya låtar, säger hon.

“Allsång på Skansen” sänds i SVT1 på tisdag klockan 20.00. “Allsångsscenen är din” sänds sedan klockan 21.00.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0